Има ли ефект от метрото?

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Има ли ефект от метрото?

Мнениеот rosy » Нед 27 сеп 2009 8:28

Сега като бачка цялата линия Обеля-Младост понамаля ли трафика по този маршрут :roll: Интересно ми колегите живеещи в Младост и Люлин и бачкащи в центъра например оставиха ли трошките и ползват ли метрото? Което според мен е в пъти по добрата алтернатива отколкото задръствания.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Re: Има ли ефект от метрото?

Мнениеот rosen79 » Нед 27 сеп 2009 9:43

Aз съм в Банишора,и няколко пъти се наложи да ходя без кола до Ст.град.Е честно да си кажа ако не трябва да ходя да взимам шефа кола не ми трябва да ходя до там.За 15 минути съм в работата.Хубаво си е,но трябва да се завърши изцяло,за да има ефект с трафика.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Нед 27 сеп 2009 19:22

rosen79 написа: .....,но трябва да се завърши изцяло,за да има ефект с трафика.

Точно но-то ми е интересно. Това Но по принцип е здраво заложено в гена ни. Например някой направи нещо хубаво, но ние казваме абе верно е хубаво, но..... Та в случая цялата отсечка е направена Обеля- Младост. И от двете места маса народ се изсипва към центъра. Та ми е интересно тези с коли оставят ли си сега колите и си пътуват с метрото или въпреки че има метро продължават да си ходят с колите? Защото ако е второто и 25 метра да ни направят пак ще има задръствания :roll:

Потребителски аватар
Slayera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slayera » Нед 27 сеп 2009 21:29

Аз никога не съм се качвал на метрото поради простата причина, че живея в квартал в който няма и никога няма да има метро. Мой приятел от Люлин казва, че сутрин едвам успява да се качи вътре да отиде на работа от многото хора ползващи го. Преди си ходеше с колата на работа, но сега изцяло ползва метрото, следователно има ефект.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 27 сеп 2009 21:30

Ми по мои наблюдения няма голям ефект.Задръстванията по бул.Тодор Александров,и в двете посоки са си същите.На Орлов мост също.Та за сега май няма голям ефект от метрото.Ще видим като пуснат и другите линии.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 28 сеп 2009 7:46

ефект, ще има когато българина се излекува от комплеските си, че да ползваш градски транспорт не е падение в престижа да караш сам лъскава таратяйка 4-та ръка....
аз имам познати дето метрото им минава на 5 нимути от дома/работата ама мисълта, че "требе да се бутам в метрото" и затова се бута в задръстванията.....

иначе метрото се пълни, но предимно от такива, които са ползвали пак градскич транспорт...

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Пон 28 сеп 2009 8:28

Аз живея на 10 мин пеш от МС Младост-1, обаче не мога да бъда типичен пример за пътуващ, защото съм на свободна професия и не ходя всеки ден на работа от 9 до 5 да речем..
Обаче когато имам работа в идеалния център вече винаги ползвам метрото, защото преди правех следното - с колата до стадион Васил Левски и после до Ангел Кънчев да речем 10 мин. пеш, защото веднъж 40 минути обикалях уличките в центъра докато намеря къде да паркирам, клиентите чакат пред нотариуса и аз се въртя около тях и няма и няма къде да паркирам......та оттогава минах на този вариант....а сега вече с метрото става много по-бързо, удобно, спокойно и не на последно място и евтино, щото моят автомобил бая харчи градско :D
Отделно всеки ден ходя до парк-хотел Москва/често и Плиска, ами също започнах да ползвам метрото, е не всеки път, но 50/50 да речем...а и там на т.нар. площад "Хосе Марти" до парк-хотела от началото на този месец вече е много по-лесно човек да намери къде да паркира..преди беше същия ад като в центъра....
Та така - колата си седи в гаража и чака събота-неделя да я изведа на разходка mhihi
В заключение: явно почва да има ефект от Метрото, но разбира се това се усеща само непосредствено по линията му.....

Потребителски аватар
ilkomuhata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkomuhata » Пон 28 сеп 2009 8:29

Може би са намалели хората но в автобусите,затова да не се усеща по пътищата

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Пон 28 сеп 2009 9:15

И аз да си кажа- в посока Младост към центъра,т.е. по Ал. Малинов според мен трафика е абсолютно същия. Предполагам, че като стане готова втората спирка на метрото в Младост 3 ефекта ще е по- осезаем. Защото примерно аз съм в Младост 3 и пеша трябва да ходя 20-25 мин. до спирката на метрото. Обезмисля се факта, че с метро стигаш за 10 мин. до центъра, като трябва да пътуваш 20-30 мин. до самото метро.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 28 сеп 2009 10:05

eddyman написа:И аз да си кажа- в посока Младост към центъра,т.е. по Ал. Малинов според мен трафика е абсолютно същия. Предполагам, че като стане готова втората спирка на метрото в Младост 3 ефекта ще е по- осезаем. Защото примерно аз съм в Младост 3 и пеша трябва да ходя 20-25 мин. до спирката на метрото. Обезмисля се факта, че с метро стигаш за 10 мин. до центъра, като трябва да пътуваш 20-30 мин. до самото метро.

:| :| :|
А едно време ходих пеш всеки ден по 30 минути до училище.. Няма дъжд, няма сняг..

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Пон 28 сеп 2009 10:15

Като почнат хората да се сещат, че може с метрото да не ти е по-бързо, но е по-евтино, по-удобно и по-неизнервящо тогава ще има ефект. Аз живея на 20 минути пеша от метрото и всяка сутрин отивам с колата до там и после с метрото до центъра. Другата алтернатива е с колата до центъра и паркирам на стадиона. Малко по-бавно е, но е 10 пъти по-изнервящо и бензин, съединители, трафик, деруги от паркирания и т.н.

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Пон 28 сеп 2009 10:42

dermeister написа:Като почнат хората да се сещат, че може с метрото да не ти е по-бързо, но е по-евтино, по-удобно и по-неизнервящо тогава ще има ефект. Аз живея на 20 минути пеша от метрото и всяка сутрин отивам с колата до там и после с метрото до центъра. Другата алтернатива е с колата до центъра и паркирам на стадиона. Малко по-бавно е, но е 10 пъти по-изнервящо и бензин, съединители, трафик, деруги от паркирания и т.н.

Определено е по- добър вариант метрото отколкото кола. В моя случай и с метро, и с кола времето до офиса ми е около 40 мин. Но във втория случай хабиш нерви, бензин и пари за синя зона/паркинг. Колата си има и други скрити разходи като примерно вероятността да те одраскат или свалят странично огледало в теснотията в центъра.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 28 сеп 2009 12:25

аз не виждам подобрение никакво, пример: днес сутринта, тотално задръстване по Цариградско.
За съжаление метрото не ми е удобно изобщо, виж ако разрешат превозването на колела, може и да почна да го ползвам.

Потребителски аватар
golf rlZZZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf rlZZZ » Пон 28 сеп 2009 12:44

Оп,не съм съгласен с колегата по-горе.Специално от Младост надолу има голямо подобрение в трафика.Аз секи ден по едно и също време тръгвам на бачкане и мога да видя разликата-още горе на Малинов се поотпуши(имайки предвид и факта че връзката му 3 и 1А я затвориха заради продължението към летището и целия трафик оттам се пренасочи към Малинов),а да не говорим за Цариградско-и там доста намаля трафика.Ама аз съм си свикнал с колицата и ако ще да ми направат метро станция в мазето,пак с Форда ще си джиткам :Mr Green Fun

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Пон 28 сеп 2009 12:44

Няма да разрешат колелета, по цял свят е забранено.

Върни се в “Пътеводител”