Престой в Италия с личната кола
Престой в Италия с личната кола
Здравейте колеги. Предстои ми заминаване за 3-4 месеца в Южна Италия през Гърция с личната кола. Ще се радвам на всякакви мнения, съвети и впечатления. На първо време ме интересува къде и колко газ/бензино станции има по пътя от Петрич до Патра, както и къде горивата са най-скъпи и евтини. Какви документи на колата биха ми поискали в най-лошия случай? Също ме интересува точна информация с колко цигари на човек може да се минават границите, но моля без дебелашки подмятания от сорта "разхвърляй ги в багажа и ще ги мързи да броят" или "всичко е ЕС никой няма да те бара".
Последна промяна от paagrio на Вто 09 мар 2010 18:13, променено общо 1 път.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Престой в Италия с личната кола
За цигарите ако са с бандерол мисля че няма ограничения.Газ в Италия има на всяка бензиностанция по магистралите.Цените на горивата са малко по високи от тук.За документите лична карта талон гражданнска зелена карта книжка.Да не забравиш здравна застраховка да си направиш.Ако не правиш магарии никой не те закача за нищо.Билет за ферибота от пристанището защото ако си го вземеш от тук цената е много по дебела.
KirilGeorgiev написа:Да не забравиш здравна застраховка да си направиш.
Може ли повече инфо за това нещо защото за пръв път го чувам? Къде и как се изважда такава и какво представлява/за какво служи?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това е нещо което НЕ пожелавам на никой да ползва.Значи прави се при всеки брокер на застраховки.Това е една полица с определено покритие което в слчай на някакво произшествие ти покрива медицинските разходи.Има различни суми на покритие като ти кажат ти си прецени коя те устройва.Не е някаква стряскаща цифра.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
аха,или поне международна здравна карта да си извади
МИсля,че беше от сорта на 5-6лв
И застраховката е е хубаво нещо,което излиза около 7-20лв. според зависи къде я правиш

МИсля,че беше от сорта на 5-6лв
И застраховката е е хубаво нещо,което излиза около 7-20лв. според зависи къде я правиш

Извинявам се, че използвам темата, но исках да попитам до какъв етап е изградена магистралата Солун - Игуменица и колко се пътува примерно без нарушения на скорост и забрана за изпреварване??
Относно здравната застраховка - наистина си направи и непременно да покрива спешна помощ при зъбобол, че там тарифите са убийствени. Застраховката да е задължително с "Асистънс" за да не вадиш пари от джоба и после да се мъчиш да осребряваш фактури тук.
Относно здравната застраховка - наистина си направи и непременно да покрива спешна помощ при зъбобол, че там тарифите са убийствени. Застраховката да е задължително с "Асистънс" за да не вадиш пари от джоба и после да се мъчиш да осребряваш фактури тук.

Последна промяна от Pichaga на Вто 06 окт 2009 13:08, променено общо 1 път.
Причина: почти е готова, има само едно отклонение на два виадукта
Причина: почти е готова, има само едно отклонение на два виадукта
Някой знае ли цените за ферибота, за кола и за човек? Също таксите за пътищата в Гърция и Италия?
-
- Автомобил:
- Двигател:
До Игуменица е 650 км от София магистрала е 450км останалата част е планинско с много завой и е гадно ако минаваш за първи път после се свиква.Предполагам че може да има пуснати нови отсечки от магистралата.Магистралите в Италия не са евтини 14 евро за около 250км.За фериботите е много относително има за 90 евро има и за 400 евро зависи какво искаш.Суперфаст-са най скъпи.Поларис са най евтини.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
глупости!
солун игуменица е пусната цялата ,перфектна с много тунели
ферибота е 32 евра за кола и 20 на човек (игуменица-бари)
Бари - Рим 23 евра магистрални такси...
ПП:дееба ферибота , 7 бала вълни .... добре ли е
още ми е зле
солун игуменица е пусната цялата ,перфектна с много тунели

ферибота е 32 евра за кола и 20 на човек (игуменица-бари)
Бари - Рим 23 евра магистрални такси...
ПП:дееба ферибота , 7 бала вълни .... добре ли е

още ми е зле