История за КАТ

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

История за КАТ

Мнениеот HF » Пет 12 авг 2005 15:15

Ще започна с датата и действащите лица:

Кога се случва събитието:
11 Август 2005, около 22:30

Служебната кола(на полицаите):
Опел Астра, рег. # С9414ХА

Полицаите:
1. Валентин Михайлов Владимиров
2. Мирослав Кръстев Вътов
3. Бисер Георгиев Кънчев
имената им разбрах едва днес, след като видях акта

В моята кола съм аз, с приятелката ми.

Какво се случва
Вечерта към 22.30 прибирам приятелката ми, като карам в дясната част на пътя (с най-малко дупки и неравности), покрай ТЕЦ Надежда, в посока надлез Надежда. След последния светофар (точно преди да започне изкачването към кръговото движение), на който минавам на зелено, ме настига бързодвижеща се кола, която започва да ми мига на дълги. Моята реакция е, че си пускам стопа за мъгла и продължавам да карам със същата скорост. Колата се залепва за задната ми броня, при което натискам леко спирачката. В този момент колата отзад пуска лампите си и тогава разбирам, че са полицаи. Отбивам в дясно, при което те спират зад мен, изскачат и тримата от колата, единия идва, отваря вратата ми и започва да ми крещи "Ти пред кой ще биеш спирачки бе". Отговорът ми е "Като се залепи някой за задната ми броня натискам спирачка да го предупредя да спазва дистанция, а стопа за мъгла го пуснах, защото ми светеше отзад на дълги". Полицая " Сега ще ти излезе отзад това. Документите за проверка и покажи какво имаш в багажника". При цялото това действие никой от полицаите не се е легитимирал и не е посочил причината, поради която са ме спряли. Откопчавам колана, подавам си документите и слизам от колата. Отварям багажника, при което установяват, че имам пожарогасител, аптечка, триъгълник, крик, резервна гума. Преместваме колите на островчето на кръговото, за да не пречиме на движението, като господа полицаите заявяват, че ще ми съставят акт. Аз ги питам на какво основание ще ми съставят акт, при което единият ми отговаря, че може да пише каквото си иска, ако иска ще напише че съм бил и без колан, а аз нищо не мога да направя и другите ще го разпишат (както между другото и впоследствие е направил). Затварят се вътре в колата, за да не чувам какво си говорят и единия доста дълго рови в ЗДП, за да види на какво основание да ми съставят акт. След известно време вече са го съставили, шофьора на колата отваря стъклото си и ми казва "Подписвай". Отговорът ми е "Не съм длъжен да подписвам нищо, с което не съм съгласен". Реакцията е, че дописват още нещо, подават ми документите през стъклото, като в същото време тръгват, едва ли не си ги взех в движение. Освен че са ми взели талона и нямам копие на акта, установявам че липсва и полицата ми за Гражданска отговорност.

Следват среднощни обаждания на 166, днес ходих до КАТ Дървеница, от където ме пратиха във 2-ро Районно. Там отказаха да разговарят с мен и ме препратиха на ул. Странджа, където разговарях с началника. Той отказа да поеме конкретни действия, единствения резултат е, че намерих акта, подписах в графата, че ще подам възражения и получих копие. Жалба смятам да подам в понеделник, както и да издиря служителите и преките им началници.

Извадих си дубликат на полицата за гражданска отговорност, за което разбира се платих определена сума на застрахователя.

Извадка от акта:
в посока надлез Надежда управляващ лек автомобил Фолксваген Голф с рег.н. лична собственост и свидетелство за управление. Котлостроене при наличие на три ленти за движение в една посока същият се движи в крайна лява лента на движение в една посока без да има наличие на знак определящ техният брой да е означен с пътен знак.
Водача не използва обезопасителен колан като автомобила е оборудван с такъв.
С което е нарушил чл.15 ал.13 от ЗДП, чл.102 ал.1 от ЗДП.
Няма имуществени вреди.
Отказва да даде обяснения или възражения.
Имам акта сканиран, мога да го поста впоследствие. Отбелязаното с червено е лъжа, под която служителите са се подписали. Няма смисъл да коментирам, че отказаха да разговарят с мен, понеже много съм знаел.

Историята ще има продължение, като в момента си търся адвокат, за да повдигна обвинения. Очаквам включвания от ваша страна, телефона ми е 0888 953 458, Жоро.

Писна ми в тая страна да се злоупотребява със служебно положение, като си мислят че всички ще си трайкат или ще дават рушвети. Приведена главица брадва не я сече не е нещото, в което вярвам.

Последна промяна от HF на Пет 12 авг 2005 16:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ice___Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ice___Cool » Пет 12 авг 2005 15:23

Търси си адвокат. Съжалявам, но май няма да е лесно :cry:

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Пет 12 авг 2005 15:24

правилно си решил да яхнеш метлата и да не остявяш така работите. Лошото е , че аз лично с нищо не мога да ти помогна, но мога да ти пожелая успех и да не се предаваш

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Пет 12 авг 2005 15:26

в населено място можеш да си караш в която лента искаш ако ще и 100 да са...... не си виновен че не си спрял на мигане със фаровете, ебати може да съм ти съсед и да ти мигам да се видим....... колан си носиш и даже имаш свидетел........ направо им разкажи играта на тия копеленца и да го духат, аз ако бях нямаше да им дам документите и щях да си замина пък да ги видя кви ще ги свършат и дали ще им се лежи или да плащат кола и куп още глупости.........

ПЪЛНО Е С МИЗЕРНИЦИ БЕ!!!!!!!!!!!!!

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пет 12 авг 2005 15:27

Евала колега напълно подкрепям действията ти, тази власт която им се даде ги кара да злоупотребяват с нея.
А ако всички отминаваме проблема, то той ще става по сериозен.
На мен колко пъти ми се е случвало да ме заплашват с това че те са двама или трима и тяхното мнение се слуша.
Напълно съм възмутен от отношението на тези органи в Република България.
Така че мога да ти пожелая само успех :wink:

Потребителски аватар
Bliznak
Автомобил: MK6 Golf GTI
Двигател: 2010

Мнениеот Bliznak » Пет 12 авг 2005 15:47

Тук имаме адвокати във форума...дано ти дадат съвет, ако не и помощ. Най-малкото ще ти кажат има ли смисъл да хабиш средства и нерви!

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Пет 12 авг 2005 15:53

Вече съм похарчил достатъчно много, докато обикалях днес и се разправях, вместо да съм на работа. Ясно е, че рушвета е много по-евтин вариант, но щом не съм виновен ще отделя толкова време и средства, колкото е необходимо да се разреши случая. Пропуснал съм по-горе да спомена, че предложих на полицаите да ми върнат документите, а аз да забравя за държанието им, но те отказаха. Пари не съм им предлагал.
Все още чакам да ми препоръчате адвокат, на който ще платя, ако си свърши работата.

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Пет 12 авг 2005 16:04

Обещавам да покажа написаното от теб на някои мои хора (прависти) ако има някакъв резултат ще пиша. Нищо не мога да обещая защото познатите ми се занимават с икономическо право или нещо такова. Но ако препоръчат колега или се заемат те ще пиша.
А за самата случка нямам думи просто ....

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Пет 12 авг 2005 16:32

От такъв произвол не е застрахован никой от нас. Преди години и аз имах спречкване с такива четници по подобен случай. Заплаших ги със съд. Когато се разрових обаче, разбрах, че съдът има вътрешен правилник според който ако се обжалва решение на униформен наказанието автоматично се увеличава. Така че проблемът идва основно от съда. Не се викат и двете страни и униформрния да доказва вината на водача пред съдия, а просто съдията увеличава наказанието на този, който е дръзнал да го оспорва.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пет 12 авг 2005 16:36

ila написа:От такъв произвол не е застрахован никой от нас. Преди години и аз имах спречкване с такива четници по подобен случай. Заплаших ги със съд. Когато се разрових обаче, разбрах, че съдът има вътрешен правилник според който ако се обжалва решение на униформен наказанието автоматично се увеличава. Така че проблемът идва основно от съда. Не се викат и двете страни и униформрния да доказва вината на водача пред съдия, а просто съдията увеличава наказанието на този, който е дръзнал да го оспорва.

Тва последното не ми се вярва :roll: , според мен всеки има право да обжалва :D
Верно, че комунизма е още тук ама пък чак толкова :lol:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ИЗвадка от ЗДВП

Мнениеот wili98 » Пет 12 авг 2005 16:39

http://maverick2000.net/ZDP/Glawa2-3.htm

Чл. 15 (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента.

(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:
1. на пътно платно с три и повече пътни ленти за движение в една посока, когато техният брой специално е обозначен с пътен знак;

2. в населените места, на пътно платно с две или повече ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка; това правило не се прилага на автомагистрали и пътища, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост по-голяма от 80 км/ч;

3. когато навлизането по пътната лента се разрешава от светлинен сигнал.

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Пет 12 авг 2005 16:42

Маркировка няма, но по т.3 - точно след светофар е, който светеше зелено и за трите ленти.

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Пет 12 авг 2005 16:48

CellNet ™ написа:
ila написа:От такъв произвол не е застрахован никой от нас. Преди години и аз имах спречкване с такива четници по подобен случай. Заплаших ги със съд. Когато се разрових обаче, разбрах, че съдът има вътрешен правилник според който ако се обжалва решение на униформен наказанието автоматично се увеличава. Така че проблемът идва основно от съда. Не се викат и двете страни и униформрния да доказва вината на водача пред съдия, а просто съдията увеличава наказанието на този, който е дръзнал да го оспорва.

Тва последното не ми се вярва :roll: , според мен всеки има право да обжалва :D
Верно, че комунизма е още тук ама пък чак толкова :lol:

Събитието беше през 96 или 97 година (по това време доста сме навлезли в демокрацията). Консултирах се с мой приятел юристконсулт, чиито баща е съдия. Та тогава ми стана ясно че в демокрацията съдът е по опасен от този през социализма.

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Пет 12 авг 2005 16:50

Мисля, че ако намериш добър адвокат и стигнеш до съд, имаш големи шансове. Съдиите нещо не се обичат с органите, знаеш в какви отношения са - едните казват, че ловят престъпници пък другите ги пускат, а другите казват, че органите не могат елементарни доказателства да осигурят.

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Пет 12 авг 2005 17:01

HF написа: чакам да ми препоръчате адвокат, на който ще платя, ако си свърши работата.

Съжалявам за случката колега, но като е станало така изчакай постановлението - 15-20 дни и директно още в КАТ си попълваш възражението адресирано до съда (има показано на бланка с КАТ как се попълва) и после чакаш около месец делото и се явяваш без адвокат (няма смисъл) и казваш това, което написа по-горе и чакаш резултата, ако случайно е незадоволителен(в което се съмнявам), тогав вече може да ти трябва адвокат. Успех! :wink:

Върни се в “Пътеводител”