Дилема, относно кръстовище в София, кой е с предимство?

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Дилема, относно кръстовище в София, кой е с предимство?

Мнениеот IceHeart » Пон 25 авг 2014 14:45

Здравейте съфорумци, този клип ме вкара в един спор, с приятел. Които познава София, и казва, че "Жената е с предимство, макар да няма знак, тя е навлезнала в кръстовището, и полицая трябва да я чака"
Според мен това е пълна глупост, жената е без предимство + това е влязла в еднопосочна улица, но е адски нагла. Моля ако темата не е пусната където трябва да бъде преместена.
Моля, темата да не се обръща в спорове, и ругатни към дадената жена и полицай, интерсуват ме точните факти, за кръстовището и за правилника

Благодаря за коментарите!

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Re: Дилема, относно кръстовище в София, кой е с предимство?

Мнениеот beuchat » Пон 25 авг 2014 15:09

Що за въпрос колега???
Още от първите секунди на клипа се вижда че автомобилът кара в еднопосочна улица-нарушение 1
Тръгва да завива наляво като се опитва да отнеме предимството на полицая-нарушение 2

Дори и да предположим,че улицата не е еднопосочна,автомобипът прави ляв завой,като трябва да пропусне автомобилите по пътя с предимство и тези които са направо и надясно от пътя на еднакво ниво,т.е минава последна!

P.S на такива трябва да им отнемат книжките!!!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 25 авг 2014 15:25

Колеги колкото и невероятно да ви звучи отсечката от ул Московска в този участък е двупосочна icon_idea Така че жената трябва да изчака идващите отдясно защото няма знаци указващи кой е с предимство. Единствения знак е от към Паметника на В.Левски колите от там са длъжни да пропуснат не само идващите от ляво по ул Дунав но и правещите ляв завой по Московска.
Кръстовището наистина е доста тъпо регулирано така че моля колегите които не са минавали от там а съдят само по видео клипа да не го коментират.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пон 25 авг 2014 15:29

Тази женица кара по еднопосочна улица, като цяло няма право да е там :mhihi Също така съм минавал от там и до колкото имам спомен наистина е еднопосочна улицата!

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 25 авг 2014 15:33

zografski написа:Тази женица кара по еднопосочна улица, като цяло няма право да е там :mhihi

Пак ще ви помоля, ако не минавате оттам отворете си поне view-мапса и го прегледайте.

Потребителски аватар
    zografski

Мнениеот zografski » Пон 25 авг 2014 15:35

Ако искаш скриин шот да ти направя от клипчето :mhihi там идеално се вижда как има знак за еднопосочно движение, който е по пътя на полицая, т.е. пътя на полицая е в еднопосочна улица и мацката е в голяма грешка.
    Изображение

Потребителски аватар
    Теодор
    Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 25 авг 2014 15:40

Еднопосочна е само от Дунав до Паметника Левски бе човек, от 11-ти август до Дунав си е двупосочна. Не се бъркай от знака на клипа той е само за този участък от Московска.

IRRITATING
    Автомобил: VW Passat
    Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пон 25 авг 2014 15:40

10 пъти го гледам и не виждам знак че движението е еднопосочно :new_Eyecrazy

Потребителски аватар
    zografski

Мнениеот zografski » Пон 25 авг 2014 15:45

То питането е кой е с предимство, но според мен тя идва от забранена за нея улица, да не говорим, че наистина тя иска да завие на ляво и съответно полицая трябва да мине преди нея. Полицая влиза в еднопосочна за него улица, виж че дори няма знак на къде има право да завива тя. Според мен тази женица е тежко в грешка:
    1во е в еднопосочна улица
    2ро полицая е с предимство спрямо нея

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пон 25 авг 2014 15:48

Без да знам всички знаци на кръстовището е пределно ясно, че "женицата" трябва да пропусне зеленото такси и след това полицая, както и стана. Гледайки гърба на табелите вляво, които вижда полицаят не се вижда квадратна табела на знак, която ще означава, че в кръстовището им посоки различни от обичайните с предимство.
    Друга нахалничка, като тази миналата седмица ми се караше да я пропусна по платнато в моята посока на ул. "Суворов" в кв. "Бъкстон" при положение, че извършваше грубо нарушение влизайки в противоположното платно - улицата има 2 платна от двете страни на река и всяко си е за своята посока. :eek

Последна промяна от KOKO ГЕОРГИЕВ на Пон 25 авг 2014 16:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
    Теодор
    Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 25 авг 2014 15:50

Ясно е че с предубедени хора не може да се спори :mhihi Пиша ви го за последно участъка по който идва жената между улиците 11-ти Август и ул Дунав НЕ Е ЕДНОПОСОЧЕН icon_idea

Потребителски аватар
    zografski

Мнениеот zografski » Пон 25 авг 2014 15:56

Ами така както няма знаци не прилича на двупосочен колега, не съм предубеден :c020 ! Ти как разбра, че е двупосочен? Това че някой минава не означава, че има това право. Трябва да се потърсят "Пътища и съоражения" и да кажат каква е тая отсечка и ако е двупосочна да и се сложат знаци! Така без никакви обозначения си е баш еднопосочна!

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пон 25 авг 2014 16:06

Теодор написа: НЕ Е ЕДНОПОСОЧЕН icon_idea

Теди, аз не споря дали е едно или двупосочен и обясних защо се пропускат таксито и полицая. :beer
    Ако бях неясен в обяснението си ще се доизясня.
    p.s. Отредактирах си първия пост.

Последна промяна от KOKO ГЕОРГИЕВ на Пон 25 авг 2014 16:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
    beuchat
    Автомобил: 1990 Golf 2
    Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Пон 25 авг 2014 16:10

Все пак да приемем,че е двупосочен.Полицая срещу нея е със знак B1(път без предимство) т.е се предполага,че и тя има същия знак,т.е пак трябва да го изчака да мине!

Потребителски аватар
    Теодор
    Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 25 авг 2014 16:10

Е с такова мислене вече ми е ясно защо зачестиха случаите на каране в насрещното по магистралите, то и там няма знаци че платната са еднопосочни :mhihi
    Коко а видя ли един такъв триъгълен знак пред полицая :question А да виждаш такива от другите посоки.

Върни се в “Пътеводител”