как да стигна до хотел Рила-ул.Цар Калоян 6 - София

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

как да стигна до хотел Рила-ул.Цар Калоян 6 - София

Мнениеот vanko_VW » Пон 21 юни 2010 15:28

здр. на всички,ще съм ви благодарен да ми кажете как ще е най-удобно да се добера до там

ще пътувам с кола и влизам в София от към Враца

гледах в бгмапс,но нещо не мога да се оправя с картата :banghead: ,а и до колкото съм запознат с улиците по центъра на София,половината се еднопосочни

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Re: как да стигна до хотел Рила-ул.Цар Калоян 6 - София

Мнениеот valsn » Пон 21 юни 2010 16:18

Това се пада точно където беше някога т.н. централен "Кореком" , ако имаш спомени от тези времена. Ако не познаваш София и няма да стоиш дълго, най лесно е да спреш на паркинга пред Х-л "Шератон" - 3 лв на час.
ето и гугъл мапс
http://maps.google.com/maps?f=q&source= ... 16&iwloc=A

Иначе по ул. "Гурко", после "Леге" и после "Позитано" , но да намериш място за пракиране там е почти абсурд, нищо че е синя зона.

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Пон 21 юни 2010 16:20

vanko_VW написа:здр. на всички,ще съм ви благодарен да ми кажете как ще е най-удобно да се добера до там

ще пътувам с кола и влизам в София от към Враца

гледах в бгмапс,но нещо не мога да се оправя с картата :banghead: ,а и до колкото съм запознат с улиците по центъра на София,половината се еднопосочни

До ЦУМ оправяш ли се? Като го стигнеш, ако идваш от Мария Луиза завиваш наляво към царския дворец и където беше мавзолея - Шератон ти е отдясната страна, стигаш БНБ, и веднага завиваш надясно по Княз Александър (виж картата), стигаш Алабин и по него надясно и веднага надясно по Леге, после първата в ляво (Позитано) и си пред хотела - това ако имаш баш работа там с колата, теоретично има някакъв паркинг за гости на хотела, ама не съм минавал отдавна от там, въпреки че съм израсъл в квартала. Та мисълта ми е ако не ти трябва да се забиеш точно там с колата, спри на някой паркинг и пеша, има и спирка на метрото на две преки от там. По тоя маршрут, от БНБ нататъка всичко е синя зона, но е само до 2 часа, имай предвид.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пон 21 юни 2010 16:40

благодаря ви

относно платения паркинг не ми е изгодно,че като ида там в 10.00 и не знам кога ще си тръгна,а претполагам че този хотел има паркинг за клиенти,понеже съм на някъв служебен семинар там

valsn написа:Това се пада точно където беше някога т.н. централен "Кореком" , ако имаш спомени от тези времена.

от по младите съм и не го знам :wink:
emdless4 написа:До ЦУМ оправяш ли се?

по принцип се оправям в столицата,но исках да разбера как ще е най-лесно и удобно да стигна

пак ви благодаря :beer
може да слагате катанеца :да:

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Пон 21 юни 2010 18:42

vanko_VW написа:благодаря ви

относно платения паркинг не ми е изгодно,че като ида там в 10.00 и не знам кога ще си тръгна,а претполагам че този хотел има паркинг за клиенти,понеже съм на някъв служебен семинар там

ако няма да спиш в хотела, а си само за през деня там май няма да е оферта паркинга (той и без това е малък) - повечето хотели, особено в центъра, взимат поне 1-2 лв. на час за паркинг, и примерно 5-10 лв. за ден при това ако си гост.
последно във Варна на хотел си плащах по 10 лв. на нощ за колата отделно като поп.

та ако си само през деня там примерно 8-10 часа, помисли да оставиш колата по трасето на метрото, и си готов. ако те устройва този вариант, пиши ЛС, аз съм в Изток, остави си колата при мен, метрото е на 50 метра, а до центъра си за 10 минути.

Върни се в “Пътеводител”