КАТ измами

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
mirkoGO
Автомобил:
Двигател:

КАТ измами

Мнениеот mirkoGO » Вто 01 дек 2009 16:29

Здравейте ,
отварям една тема за измамите на ,които можем да се поддадем при спиране от КАТ на пътя .

Ще ви разкажа какво ми се случи тази неделя .Карам си с моето Поло посока София и на мостовете на Витиня на излизане от тунела ме спира полицай .От начало си помислих ,че става дума за рутинна проверка защото намалявам на 80 км още от знака тунел ,а на ограничението 100 вече съм с под 80 км . Извикахаме до колата ,започна да пише акт и обърна радара към мен , на който мигаше скорост 107 км.
Последва смях от моя страна и около 10 минутен спор как съм в влязъл в тунела с тази скорост ( половината от тунела не се вижда от радара ,защото се извива в завой и е невъзможно да се засече ) бил съм първа кола и т.н.
Полицая след извесно време почна да смъква ,че не съм влязъл в тунела ,ами от завоя в тунела съм карал с толкова ,което е невъзможно с моята "мощна" кола с четири човека при хлъзгав път и леко нагорнище .А и аз бях абсолютно сигурен в скоростта , с която съм карал .
Накрая въпроса към мен беще - "Ако с ръка на сърцето кажете че не сте карали със скорост повече от 80 км. ще ви дам документите ".Казах му го подаде ми документите и си тръгнах .

Не знам ама да ме извиняват колегите съвестни полицай(ако има такива) от форума ама да слагат камери-радари на всякаде и всички ченгета да ходят да пушат и пият минерална вода колкото искат и където си поискат.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Re: КАТ измами

Мнениеот batmilko » Вто 01 дек 2009 18:16

Тоя преди тебе е минал със 107.
Спрели са го.
Дал им е 20 лв.
И после са спрели тебе, щото апаратите са с фискална памет и трябва да напишат акт по тая отчетена скорост.
Стара схема.
Отървал си се.
Следващият не е.
И те така.

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Вто 01 дек 2009 18:17

това е доста често срещано колега,просто виж в колко часа е направено засичането и им кажи да пуснат радара и виж колко часа показва-2 пъти се опитаха да ме метнат така mhihi

Потребителски аватар
Slayera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slayera » Вто 01 дек 2009 23:23

тия тлъстаци там и мен така ме преебаха пролетта, ама аз съм си виновен ,че не им се опънах. при следващ подобен случай ще ги направя луди :banghead:

Потребителски аватар
dragnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragnev » Вто 01 дек 2009 23:36

трябва да им се сложат и на тях камери да ги снимат докато работят на пътя
например - как искат да сложат камери на изпитите за шоф. книжки,
да сложат и на тях, да видиме с колко кинти ще се приберът след смяна
и защо само нашите катаджии се крият по завойчета и кйошенца без включени буркани-всички катаджии в Европа работят на пътя с пуснати буркани -
виждат се по магистралата от 1, 2 км

Потребителски аватар
Plehi
Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
Двигател:

Мнениеот Plehi » Сря 02 дек 2009 10:21

batmilko е прав!Тоя техен трик върви от години.Просто не показвайте слабост и никаква снизходителност...те сами се насират :wink:

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Сря 02 дек 2009 10:41

batmilko написа:Тоя преди тебе е минал със 107.
Спрели са го.
Дал им е 20 лв.
И после са спрели тебе, щото апаратите са с фискална памет и трябва да напишат акт по тая отчетена скорост.
Стара схема.
Отървал си се.
Следващият не е.
И те така.

Тези апарати нямат ли си часовник?

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Сря 02 дек 2009 10:53

а ако има повече от 2 коли в движението и ви спрат за превишена скорост как ще докажат че сте вие като радара не показва номер на колата.. може да е бил някои от другите ?

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 02 дек 2009 10:56

tarikat89 написа:а ако има повече от 2 коли в движението и ви спрат за превишена скорост как ще докажат че сте вие като радара не показва номер на колата.. може да е бил някои от другите ?
Няма как, по закон устройството трябва да показва и номера на Превозното средство.

ЗДвП:
Глава пета. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СЛУЖБИТЕ ЗА КОНТРОЛ

Чл. 165. (1) Определени от министъра на вътрешните работи служби:
ал.(2) При изпълнение на функциите си по този закон определените от министъра на вътрешните работи служби:
т.6. (нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) имат право за установяване на нарушенията на правилата за движение по пътищата да използват технически средства или системи, заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и регистрационния номер на моторното превозно средство;

Потребителски аватар
Slayera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slayera » Сря 02 дек 2009 13:43

а как ще докажеш, че е имало и други коли ако си сам и нямаш свидетел, а ония чакалят по 2ма обикновено? :roll:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 02 дек 2009 14:05

Slayera написа:а как ще докажеш, че е имало и други коли ако си сам и нямаш свидетел, а ония чакалят по 2ма обикновено? :roll:

нека ти напишат акт

ти отдолу напиши, че имаш подозрение, че са употребили алкохол и те изнудват за пари :)

на момента късат акта и те изпращат да си ходиш - верно с псувни :)
мамицата им мизерна гадна на тия мършояди

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Сря 02 дек 2009 14:19

dragnev написа:трябва да им се сложат и на тях камери да ги снимат докато работят на пътя
например - как искат да сложат камери на изпитите за шоф. книжки,
да сложат и на тях, да видиме с колко кинти ще се приберът след смяна
и защо само нашите катаджии се крият по завойчета и кйошенца без включени буркани-всички катаджии в Европа работят на пътя с пуснати буркани -
виждат се по магистралата от 1, 2 км

не само в България е така. Латвийските полицаи също седият по храстите, не всички обаче, защото има едни които сидят в черни субару с една звездичка на вратата... и ако те спират, няма подкуп няма "извенявай шефе" акт и готово, в случая на бягство... не съм чувал някой да се отървал от тези субарута :lol:

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Сря 02 дек 2009 20:07

карахме кат пичове/с120/ с едно пеже 206 и на тунела спряха пежото че беше отпред
а мен не успя да ми размаха палката, ама после на пловдив ме спряха и ме карат да се връщам mhihi , 20 минути се обяснявахме и по едно време........ауди А6 с 260 км по радар-спират го и мен веднага ме пуснаха :beer , качвам се аз на голфа/1.3 голф2/ и кротко се изнизвам и има няма след 2-3 минути и аудито ме мина с скорост над 200

rageforyou
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Варна - к.к Чайка , местност Ален Мак , град Плевен

Мнениеот rageforyou » Сря 02 дек 2009 20:33

Една случка - леля ми си кара корсичката - нова здрава и хубава и я спират и пишат акт за неработещ габарит , след което тя проверява колата и всичко си работи . Катаджийте си имат бизнес просто.

Потребителски аватар
Rad3v
Автомобил: Vw Golf 4 TDI
Двигател: ARL 2000g
Контакти:

Мнениеот Rad3v » Сря 02 дек 2009 20:35

Е нали като ми кажат "Габарита ти не бачка" ще го пробвам и аз на място, тя каде е спала с извинение ? или чак като и написали акта и се прибрала в къщи си е проверила габарита ?

Върни се в “Пътеводител”