Препоръчайте ми добър маршрут до Виена
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Препоръчайте ми добър маршрут до Виена
Тъй като ми предстои пътуване до Виена в края на март Ви моля да ми препоръчате маршрут до там. През Румъния или през Сърбия е по-добре да се пътува?къде се зарежда?(на газ колата ми върви по-добре...)Какви са таксите за винетки?
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Re: Препоръчайте ми добър маршрут до Виена
има теми и то доста
аз препоръчвам Сърбия и търсачка да ползваш
аз препоръчвам Сърбия и търсачка да ползваш
и аз мисля,че през сърбия е по-добрия вариан 20-25 евро магистрана такса,унгария 12евро и австрия 10-12 евро.приятно пътуване от мен колега.
- Ivaile
Благодаря Ви, колеги!Търсачката я използвах, но не ме удовлетвори информацията там. Реших, че някой може да има и по-нова...
Последна промяна от Ivaile на Вто 09 мар 2010 22:05, променено общо 2 пъти.
За отиване ако си празен и да речем отиваш от там да вземеш нещо или да купиш автомобил ( пример давам ) На отиване е по-добре през Сърбия - пътя по-хубав. Обаче ако се връщаш с някаква стока / автомобил /части и т.н .. по-добре през Румъния- вярно по-лош път ама е за предпочитане. Не веднъж са ми правили проблеми и постоянно искат пари на тия митници . Видят ли , че си българин в сърбия те награбват веднага. Проблема през Румъния е , че пак ще трябва да се бръкнеш ако евентуално нацелиш авто патрул на тамошната полиция.. 5-10 евро. Надроби си предварително по 5 евро да имаш.
Ферибота и минаването въобще през Румъния може да ти стъпи към 40 евро , в Унгария е 8 евро винетката , в Австрия мисля 14 беше. Също някъде имаше една тема за новите сръбски закони за движение по пътищата .. ако го избереш като вариант се запознай хубаво с тях.. че фигурират наказания от сорта на затвор!!
Успех и безпроблемно пътуване !
Ферибота и минаването въобще през Румъния може да ти стъпи към 40 евро , в Унгария е 8 евро винетката , в Австрия мисля 14 беше. Също някъде имаше една тема за новите сръбски закони за движение по пътищата .. ако го избереш като вариант се запознай хубаво с тях.. че фигурират наказания от сорта на затвор!!
Успех и безпроблемно пътуване !
Австрия (седмична винетка около 7 евро, ако минаваш през проход/тунел има допълнителни такси, но в твоя случай мисля, че няма да има), Унгария (електронна винетка - само касова бележка с данните на автомобила - за 4 дни 1170 форинта, около 5 евро), Сърбия - на три пункта се плаща за магистрала (330+240+730 динара, или 3+4+8 евро); внимавай - от скоро в Сърбия има нови правила - viewtopic.php?f=61&t=177048
горното от колегата gr_kanev
http://www.viamichelin.com/web/Itinerai ... FuelType=0
Аз лично предпочитам този през Хърватска , но е доста по скъп от към такси, вкючително и тези за тунелите в Австрия. Иначе магистралите са перфектни!
виж тук:http://www.viamichelin.com/
виж тук:http://www.viamichelin.com/
- Ivaile
Благодаря Ви! Следя всеки ден рубриката ! 

Последна промяна от Ivaile на Съб 27 мар 2010 9:36, променено общо 2 пъти.
През Румъния е около 100 км повече, повече такси (имаш фери), проблеми с намирането на винетка - съответно риск от глоба, а и пътищата са по-зле и по-бавни.
примерна снимка от друг форум на пътя през 2007-ма, сега може и да е по-добре

Ако спазваш ограниченията няма да имаш проблем в Сърбия. Основното вече са ти го казали. Събота съм в тази посока и ще пиша ако има нещо ново. Аз само чукче за прозорци нямам, но си нося едно малко за пирони с дървена дръжка
Аз имам друг въпрос, къде предпочитате да зареждате дизел - в Сърбия или Унгария (цена/качество)?
примерна снимка от друг форум на пътя през 2007-ма, сега може и да е по-добре

Ако спазваш ограниченията няма да имаш проблем в Сърбия. Основното вече са ти го казали. Събота съм в тази посока и ще пиша ако има нещо ново. Аз само чукче за прозорци нямам, но си нося едно малко за пирони с дървена дръжка

Аз имам друг въпрос, къде предпочитате да зареждате дизел - в Сърбия или Унгария (цена/качество)?
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
VWGT написа:Аз имам друг въпрос, къде предпочитате да зареждате дизел - в Сърбия или Унгария (цена/качество)?
В Сърбия - евтино и сравнително качествено (още не са в ЕС); в Унгария - цени като при нас (евентуално малко отгоре), качество добро.
- smg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За каква такса говорите през Австрия?
Преди малко повече от месец минавах и не ми искаха нищо...Дори не разбрах кога съм влязъл от Германия в Австрия.
Според мен е по-добре да се мине през Сърбия...Ако се кара по правилата, не виждам какви проблеми може да има. Магистралта им е доста добра
През Румъния е по-дълго и по-скъпо.
Преди малко повече от месец минавах и не ми искаха нищо...Дори не разбрах кога съм влязъл от Германия в Австрия.
Според мен е по-добре да се мине през Сърбия...Ако се кара по правилата, не виждам какви проблеми може да има. Магистралта им е доста добра

През Румъния е по-дълго и по-скъпо.
- Ivaile

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Никога ама никога не минавайте през мамалигария... 12 часа ми отне да стигна до Видин... с криви джанти
Smg има винетка в Австрия която е задължителна, по горе пише колко струва.
През Сърбия е най удачно, определено. Само гледай да не нацелиш пик-а в Белград, защото става задръстване и ще повисиш
. И бай дъ уей актуалните цени на таксите са в цитата на gr_kanev.

Smg има винетка в Австрия която е задължителна, по горе пише колко струва.
През Сърбия е най удачно, определено. Само гледай да не нацелиш пик-а в Белград, защото става задръстване и ще повисиш

Austria
An Austrian toll sticker from 2001, valid for 2 months.
Toll stickers are required for all motorways and expressways under federal administration which can be recognized by the prefixes A and S in front of the number. The prices for cars (weighing less than 3.5 tons) are €7.70 for 10 days, €22.20 for 2 months, and €73.80 for one year. Motorcyclists have to pay €4.30, €10.90, and €29.00 respectively.
quote http://en.wikipedia.org/wiki/Vignette_%28road_tax%29