Екскурзия до Египет...
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Екскурзия до Египет...
Има ли колега който е бил в Египет скоро, и има желание да сподели малко опит и впечатления ?
- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Екскурзия до Египет...
Ludia написа:Има ли колега който е бил в Египет скоро, и има желание да сподели малко опит и впечатления ?
Много евтини цигари на фришопа на връщане - карелията обикновената беше 6 (шест) лв. стека - това преди 2 години, сега не знам как е, не знам колко скорошно инфо искаш.
Яко пазарлък за всичко. За пръв и единствен случай ми се случи да ме убеждават, че маратонки ADIBAS са ориджинал и не могат да ми ги свалят под 60 долара. Накрая почнах да си мисля, че продавача наистина сам си вярва, толкова беше убедителен. Като ги псуваш на български или сръбски разбират за какво иде реч (виж следвашата точка), и се обиждат, накрая едни продавачи на безмислени стоки искаха и да ме бият, ама се отказаха.
Всички египтяни говорят руски. Поне тези, с които ще имаш вземане - даване ти.
Бакшиша е част от културата - приготви си много банкноти по 1 долар, и малко по 5. Раздавай ги за щяло и нещяло. Долара по го тачат от еврото.
Не ходи лятото - адска жега е. Пролет - есен става.
Страхотни екскурзии с яхта - не го пропускай това. За 50-на лева наши пари за цял ден, с обяда и гмуркането. Видяхме огромна тигрова акула (или китова ли, как беше), или нещо подобно - супер спомен - абе беше по-голяма от яхтата. Делфини на дузини, скачат, рипат, кеф на душата. Риби бол, от всички цветове на фотошопа. Корали...
Супер екскурзия и до пирамидите - само организирано с рейс ходи, пази се от джебчии и мошеници тип Диблър. В самите пирамиди няма въздух - едвам влязох, а после още по-едвам излязох. Повече не искам да влизам в пирамида тоя живот.
Та като обобщение - препоръчвам екскурзията да е на някой от курортите, да откараш 5 дена на моренце, и един ден да скокнете до Кайро. А, и като агенция - препоръчвам ТЕЗ тур, или нещо подобно, най им е организирано всичко.
Приятно изкарване!
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
искрено благодаря за съветите 
ПП само за инфо - ако е била по-голяма от яхтата е китова акула, безобидна за човека. Ако яхтата е била тип "Тутраканка" може и тигрова да е била

ПП само за инфо - ако е била по-голяма от яхтата е китова акула, безобидна за човека. Ако яхтата е била тип "Тутраканка" може и тигрова да е била

Последна промяна от Ludia на Пон 13 сеп 2010 18:21, променено общо 1 път.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
R@do батето, тъкмо тръгва натам
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
L&R написа:R@do батето, тъкмо тръгва натам
е, значи като се върне ще сподели горещо инфо

- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Тъщата обиколи почти целия свят включително и Египет.Каза,че това е мястото където няма да се върне втори път 

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
H2O написа:Тъщата обиколи почти целия свят включително и Египет.Каза,че това е мястото където няма да се върне втори път
да не са я объркали с някой поизсъхнал фараон и да са й правили проблеми ?

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
аз декември мисля да ходя натам, в хургада. Препоръчаха ми някакъв хотел дана, 5 звезди
за гмуркането ми казаха, че било супер, иначе извън курорта глад и мизерия, ама ако си видял поне едно циганско гето няма да се впечатлиш. Кога ще ходиш и къде по-точно?
за гмуркането ми казаха, че било супер, иначе извън курорта глад и мизерия, ама ако си видял поне едно циганско гето няма да се впечатлиш. Кога ще ходиш и къде по-точно?
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
maxpayne написа:аз декември мисля да ходя натам, в хургада. Препоръчаха ми някакъв хотел дана, 5 звезди
ами все още всичко е план... не сме решили кога точно да бъде... вариантите са края на Ноември - началото на Декември или Март. Иначе Хугарда ще е курорта.
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
maxpayne написа:аз декември мисля да ходя натам, в хургада. Препоръчаха ми някакъв хотел дана, 5 звезди
Точно това ми каза!Ама някои работи не могат да се опишат с думи,трябва да се преживеят

- Roberta
- Официален говорител
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хайде малко и от мен в доплнение на написанто.
Не се хвърляйте да пазарувате още първия ден. Ако нямате намерение да купувате, изобщо не се спирайте пред магазините.
Местната валута е египетска лира, но навсякъде взимат и долари. Ако сменяте долари за лири го правете в банка или на рецепцията в хотела. Не сменяйте голямо количество пари, колкото са ви нужни за деня.
Хотел минимум 4-ри звезди. Вода от чешмата в никакъв случай, само бутилирана.
Допълнителните екскурзии ги купувайте от лицензиран туроператор. Както препоръча колегата Тез тур, завзели са цял Египет и цените са добри.
Купете си джапанки тип гуменки (не знам точно как се казват) за влизане в морето, защото има корали, морски таралежи и т.н
Ааааа и още нещо важно - купете си хапчета за повръщане, диария и нещо противоалергично (за всеки случай)
.
Като се сетя друго ще пиша.
Не се хвърляйте да пазарувате още първия ден. Ако нямате намерение да купувате, изобщо не се спирайте пред магазините.
Местната валута е египетска лира, но навсякъде взимат и долари. Ако сменяте долари за лири го правете в банка или на рецепцията в хотела. Не сменяйте голямо количество пари, колкото са ви нужни за деня.
Хотел минимум 4-ри звезди. Вода от чешмата в никакъв случай, само бутилирана.
Допълнителните екскурзии ги купувайте от лицензиран туроператор. Както препоръча колегата Тез тур, завзели са цял Египет и цените са добри.
Купете си джапанки тип гуменки (не знам точно как се казват) за влизане в морето, защото има корали, морски таралежи и т.н
Ааааа и още нещо важно - купете си хапчета за повръщане, диария и нещо противоалергично (за всеки случай)

Като се сетя друго ще пиша.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко, което е уточнила Роберта + Наблегнете на хотела поне 4 звезди и за да сте сигурни в качеството погледнете и отзиви по нета. За всеки хотел има писано или от западняци или от руснаци.
И по маршрутки и таксита винаги уточнявайте предварително и недвусмислено цената (от рода на цена: от-до, дали е 1 за човек или за всички и т.н. подобни цигании).
От морето нищо не се изнася, прибира или разнася (корали, миди, рапани звезди и др), че глобите са едни такива палави, след което ще ви се ще изобщо да не бяхте ходили или чували за Червено море.
А какво море!!!!!!!!!!!!!! просто не е истина. Ако имате лични маски и шнорхели си ги вземете, че там по екскурзиите дават едни.........
И освен всичко друго не пропускайте гмуркане в коралов риф. Както е казал колега по-горе цветовете и живота под-водата са фотошоп най-малко х5.
И по маршрутки и таксита винаги уточнявайте предварително и недвусмислено цената (от рода на цена: от-до, дали е 1 за човек или за всички и т.н. подобни цигании).
От морето нищо не се изнася, прибира или разнася (корали, миди, рапани звезди и др), че глобите са едни такива палави, след което ще ви се ще изобщо да не бяхте ходили или чували за Червено море.
А какво море!!!!!!!!!!!!!! просто не е истина. Ако имате лични маски и шнорхели си ги вземете, че там по екскурзиите дават едни.........
И освен всичко друго не пропускайте гмуркане в коралов риф. Както е казал колега по-горе цветовете и живота под-водата са фотошоп най-малко х5.
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Ludia написа:L&R написа:R@do батето, тъкмо тръгва натам
С Госпожата заминаваме на 25.09.2010 г. и се връщаме на 02.10.2010 г. обещавам акурантна информация. Подсказвам,че верния човек е във форума, който може да препоръча 100% надеждна агенция.
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
R@do написа:Ludia написа:L&R написа:R@do батето, тъкмо тръгва натам
С Госпожата заминаваме на 25.09.2010 г. и се връщаме на 02.10.2010 г. обещавам акурантна информация. Подсказвам,че верния човек е във форума, който може да препоръча 100% надеждна агенция.

- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Днес, ще бъда кратък. Затова и обобщено:
1.Под пет звезди хотел - НЕ!;
2.Препоръчвам голям хотел, затворен комплекс, с добре организиран Ол инклузив - нашият беше невероятен и с 24 ч. ол инклузив, вкл. и безплатна дискотека.
3. Задължително само дребни долари.
Комплекса в който бяхме, беше на окло 50 км от Хургада и имаше всички необходими удобства. Обслужването беше перфектно, кухнята страхотна и разнообразна.
Последните два дни бяхме в Кайро, където според мен е едно от най-циганските места в света - да видиш пирамидите и хайде в София.
Препоръчвам екскурзията да е от Бългериън Вип Травел - работят с ТЕЗ тур, а там повярвайте ми в цял Египет няма по силни.
1.Под пет звезди хотел - НЕ!;
2.Препоръчвам голям хотел, затворен комплекс, с добре организиран Ол инклузив - нашият беше невероятен и с 24 ч. ол инклузив, вкл. и безплатна дискотека.
3. Задължително само дребни долари.
Комплекса в който бяхме, беше на окло 50 км от Хургада и имаше всички необходими удобства. Обслужването беше перфектно, кухнята страхотна и разнообразна.
Последните два дни бяхме в Кайро, където според мен е едно от най-циганските места в света - да видиш пирамидите и хайде в София.
Препоръчвам екскурзията да е от Бългериън Вип Травел - работят с ТЕЗ тур, а там повярвайте ми в цял Египет няма по силни.