Колеги, искам да споделя впечатленията си от най-хубавия и любим за мен български град Трявна.
Открих магията на Трявна преди няколко години, когато със семейството ми за пръв път отидохме там на почивка. Оттогава досега сигурно сме посетили градчето десетки пъти, като при всяка възможност да избягаме от София, отиваме за по два-три дни. Дори сме ходили за половин ден - само да обядваме и да се разходим в гората над града. Там намираме спокойствието, което толкова ни липсва в големия и шумен град.
За мен Трявна е едно уникално място, в което витае някаква магия и има някакъв особен дух - духът на будните българи, които са живели и вярвам че все още живеят там. Запазена е атмосферата от времето на Възраждането, същевременно градът е много буден и днес и със сигурност е един от най-чистите и приветливи български градове.
Ако не сте ходили в Трявна, горещо ви препоръчвам да отидете и да разгледате площада с часовниковата кула от 1814г., от която всяка вечер звучи музика, а в 22 ч. пускат химна на града, както и старинната улица със занаятчийските дюкяни, да пиете кафе на пясък, да опитате местните специалитети в гостилница "Тревненски кът" и "Балабановата къща", да пробвате шопската салата и сливовата ракия "При майстора", както и да разгледате многобройните музеи и художествени галерии. /Да не пропусна и живата бира, която правят в три разновидности по белгийска технология в местната пивоварна./
Сигурен съм, че този, който може да почуства атмосферата и духа на Трявна, ще бъде очарован и щастлив да се връща винаги там.
Трявна
- cornkiller
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Трявна
100% си прав колега, уникално красив град. Който ходи в Трявна да се качи на хижата над града ( сега е комплекс Бръшлян),уникална панорама.Особенно късна есен и зимата когато се жиждат комините на къщите как пушат....УНИКАЛНО!!!!!!
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тази година ходих до Трявна. Спокоен град ама нещо не ме впечатли много. Може би защото за един ден минах през: Етъра, Боженци и накрая Трявна. 

- suggar
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: ASV
Трябвало е обратното на да направиш
иначе Трявна си е наистина мн хуваб град, много спокоен, а комплеска Бръшляна наистина разкрива уникална гледка, аз все още не съм опитвал от "живата" бира от пивоварната но мисля да пробвам 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В Трявна ходя от около 25 години. И винаги ми харесва, дори още повече, след като поосвежиха града преди няколко години. Околните му села са невероятно спокойно място за почивка, планините и горите са супер за разходка (че и за лов). Ако се чудите къде да отидете на планина - няма да сбъркате, ако посетите Тревненския балкан.
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
никои не спомена "краснъи таифун"
срам ли ви е бре

срам ли ви е бре

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Трявна е уникален град в България.
Ходих за първи път преди 2 години,но скоро пак мисля да отида...
Спокойно място,перфектно за разходки,достатъчно места за ядене на вкусни неща...
А какъв спомен имам от една от къщите там-вратата е 170 висока,аз съм 180 см и само като си спомня какъв удар беше...А каква цицина после имах,не е истина...

Ходих за първи път преди 2 години,но скоро пак мисля да отида...

Спокойно място,перфектно за разходки,достатъчно места за ядене на вкусни неща...
А какъв спомен имам от една от къщите там-вратата е 170 висока,аз съм 180 см и само като си спомня какъв удар беше...А каква цицина после имах,не е истина...