Инфо за пътуване София-Бран (Румъния)
- pavel_12
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Инфо за пътуване София-Бран (Румъния)
Да ви попитам до Бран ( Трансилвания ) как е препоръчително да се пътува зимно време ? Кола, рейс с прекачване... съвети и ръководства 

-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Re: Инфо за пътуване София-Бран (Румъния)
Има вариант за автобус София-Букурещ. Мисля че тръгва от София в 24 часа. От там ще трябва да се прехвърляш на друг автобус. Тъй като дестинацията е туристическа би трябвало да има редовни автобуси. Също мисля, че трябва да се почиства редовно, защото имаше сериозен трафик.
Преди два месеца ходих точно до Бран, но с кола. Минах по два маршрута на отиване и връщане.
На отиване Русе-Букурещ-Питещи-Бран. След Питещи се кара по едни селски пътища, където селата са на 1-2 едно от друго и може би съм карал повече от час с 50 км/ч. След това започва изкачване на планината. Много завои и голяма денивелация. Пътя е чисто нов, но за съжаление знаците не са достатъчно.
Върнахме се през Брашов-Синая-Букурещ-Русе. Пътя е много по-бърз. Вярно че не караш по магистрала, но ги няма и селата, които те бавят много.
Преди два месеца ходих точно до Бран, но с кола. Минах по два маршрута на отиване и връщане.
На отиване Русе-Букурещ-Питещи-Бран. След Питещи се кара по едни селски пътища, където селата са на 1-2 едно от друго и може би съм карал повече от час с 50 км/ч. След това започва изкачване на планината. Много завои и голяма денивелация. Пътя е чисто нов, но за съжаление знаците не са достатъчно.
Върнахме се през Брашов-Синая-Букурещ-Русе. Пътя е много по-бърз. Вярно че не караш по магистрала, но ги няма и селата, които те бавят много.
- pavel_12
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мерси много за инфото.
Да те питам за винетката. Веднага след като вляза в Румъния на първата бензиностанция ли си я купувам и горе долу тя след колко км е? Докато пътуваше имаше ли проблеми с полицаите?
Когато стигна Букурещ мина ли през него или по околовръстното?
И последно, колко километра са общо от Русе до Бран ?
Благодаря
Да те питам за винетката. Веднага след като вляза в Румъния на първата бензиностанция ли си я купувам и горе долу тя след колко км е? Докато пътуваше имаше ли проблеми с полицаите?
Когато стигна Букурещ мина ли през него или по околовръстното?
И последно, колко километра са общо от Русе до Бран ?
Благодаря

- PabloEscobar
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57D30O2
Ако ще минаваш през Дунав мост, веднага след границата на Петром бензиностацията си купуваш винетка и гледай да имаш точно пари (леи), защото се правят на луди и не връщат 
Що се отнася до полиция. Внимавай, защото вземат книжки за всяко нарушение. Съветвам те да си извадиш една "международна книжка" от КАТ и ако недай си боже те спрат дай нея заедно с паспорта си ( ако имаш такъв ). Ако ти проверяват документите гледай хубаво дали са ти върнали всичко. Понякога може нарочно да ти вземат нещо и да те боли глава след това...

Що се отнася до полиция. Внимавай, защото вземат книжки за всяко нарушение. Съветвам те да си извадиш една "международна книжка" от КАТ и ако недай си боже те спрат дай нея заедно с паспорта си ( ако имаш такъв ). Ако ти проверяват документите гледай хубаво дали са ти върнали всичко. Понякога може нарочно да ти вземат нещо и да те боли глава след това...
- pavel_12
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Полицаите имат ли някакви отличителни белези, защото чета по форума, че техните коли били без надписи ???
Как да разбера този които ме спира, че е истински
Как да разбера този които ме спира, че е истински

- PabloEscobar
Има и цивилни има и нормални полицай. 
Веднъж са ме спирали в Румъния и то заради непрекъсната линия. Искаха да ми вземат книжката и ми говореха за някаква глоба, но в крайна сметка се разбрахме
Нагласи си и дребни пари за всеки случай. На границата ако се заядът не им давай нищо, но не вярвам... на моста няма грижи, а и сега чувам, че са ги затегнали нали искат да ни вкарват в шенген.
Едит: още нещо, което сега се сетих. Имат нови винетки! Купи си задължително, че по пътя за Букурещ има камери, които следят точно за винетките, които са електронни ( вече не се лепят ) и те снимат ако нямаш в колата си. След като се върнеш обратно на границата ще имаш солена глоба.
Едит2: Такса мост по спомен беше 12-13 лв, а винетката за Румъния 3 евро
Гледам, че са пуснали и онлайн да си купуваш - http://www.roviniete.ro/ но все още няма винетки за 1 седмица...

Веднъж са ме спирали в Румъния и то заради непрекъсната линия. Искаха да ми вземат книжката и ми говореха за някаква глоба, но в крайна сметка се разбрахме

Едит: още нещо, което сега се сетих. Имат нови винетки! Купи си задължително, че по пътя за Букурещ има камери, които следят точно за винетките, които са електронни ( вече не се лепят ) и те снимат ако нямаш в колата си. След като се върнеш обратно на границата ще имаш солена глоба.
Едит2: Такса мост по спомен беше 12-13 лв, а винетката за Румъния 3 евро
Гледам, че са пуснали и онлайн да си купуваш - http://www.roviniete.ro/ но все още няма винетки за 1 седмица...
- pavel_12
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
След като са електронни как се поставят? щом не се лепят ?
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Явно изпращат сигнал,на 20-30метра и няма значение къде са поставени,само да са в колата.
- PabloEscobar
Не знам как работят, казвам ти това, което съм чул
Аз по него път не карам. Минавал съм преди 3-4 години по него. Важното е винетка да имаш остави другото. 3 евро (12 и нещо леи) е за 1 седмица. Унгарските също са електронни. Прибираш си я в колата някъде и готово. Листче хартия с уникален номер и нещо като бар код. Преди месец я изхвърлих като си разчиствах документите и не мога да ти покажа как изглежда.

- pavel_12
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Знаете ли откъде в Кат се издава Европейска книжка и какви документи е нужно да нося с мен ?? Предполагам големия талон на колата ? И за колко време се издава ?
- PabloEscobar
Малко те подведох. Нарича се международна книжка
viewtopic.php?f=60&t=17838
viewtopic.php?t=13338&highlight=%EC%E5%E6%E4%F3%ED%E0%F0%EE%E4%ED%E0+%EA%ED%E8%E6%EA%E0

viewtopic.php?f=60&t=17838
viewtopic.php?t=13338&highlight=%EC%E5%E6%E4%F3%ED%E0%F0%EE%E4%ED%E0+%EA%ED%E8%E6%EA%E0
- Fifa
- Автомобил: VW Passat 5.5
- Двигател: 1.9 TDI AWX
Пътни такси в Румъния при влизане през Дунав мост (след 01.01.2009):
Леки коли (до 8+1 места) и лекотоварни (до3,5 т) камиони в посока България -> Румъния
12 лева (6 евро)- такса за моста.
посока Румъния -> България
6 евро такса за моста
Ето и информация за винетките:
http://www.untrr.ro/index.php?page=ro_vignette
Леки коли (до 8+1 места) и лекотоварни (до3,5 т) камиони в посока България -> Румъния
12 лева (6 евро)- такса за моста.
посока Румъния -> България
6 евро такса за моста
Ето и информация за винетките:
http://www.untrr.ro/index.php?page=ro_vignette
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Винетката е електронна. Дават ти само касова бележка, която трябва да пазиш докато излезеш от Румъния. В нея се вписват данните за колата. Затова когато си купуваш винетката ти искат малкия талон. Предполагам, че системата разчита номера на колата и сравнява в базата данни за валидна винетка. Когато излизахме от румънско на моста питаха втората кола за номера, тъй като бяхме спрели много близо един зад друг и камерата не можеше да му разчете номера.
Задължително минаваш право през Букурещ. Никакво околовръстно. Аз реших все пак да пробвам на отиване от там, макар и за много кратко разстояние и нямам думи. Няма такъв път в България. Нашето околовръстно направо е мечта. Там околовръстния път е широк колкото локалното на Цариградско шосе
Без предимство си
На едно място засякох 4 км задръстване в обратната посока.
Задължително заключваш вратите още щом влезеш в Румъния! Спираш само на униформени полицаи, ще ги познаеш лесно. Много внимаваш с правилата на движение! Най-важното заковаваш на червен светофар и на пешеходна пътека дори и пешеходеца да е на тротоара. В Букурещ карат много яко
Както казва един мой приятел пази се най-много от тия с белите дачии. На тях им пука най-малко за колата и търсят някой да им оправи без пари. Това не знам дали е така, но от два пъти ходене до Букурещ почти не видях перфектна кола. Всички с драскотини, кривини и пр.
Задължително минаваш право през Букурещ. Никакво околовръстно. Аз реших все пак да пробвам на отиване от там, макар и за много кратко разстояние и нямам думи. Няма такъв път в България. Нашето околовръстно направо е мечта. Там околовръстния път е широк колкото локалното на Цариградско шосе

Задължително заключваш вратите още щом влезеш в Румъния! Спираш само на униформени полицаи, ще ги познаеш лесно. Много внимаваш с правилата на движение! Най-важното заковаваш на червен светофар и на пешеходна пътека дори и пешеходеца да е на тротоара. В Букурещ карат много яко

- pavel_12
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А през Букурещ не е ли по - вероятно да се изгубиш ???
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
по4ти вси4ки говорят англииски и са доста усложливи в обясненията
по4ваш с Домнуле 4е фа4е ,друм за еди каде си и така
успех
по4ваш с Домнуле 4е фа4е ,друм за еди каде си и така
успех