Колеги, иска ми се да ида през декември някъде с половинката за 2-3 дни, на достъпно разстояние от столицата.
Някой може ли да препоръча приятно място за целта?
Това, което ми се ще да намеря като критерии:
- Да не е непременно окупирано от празноглави кратуни с ланци от тоалетни казанчета
- Да е на прилично/добро ниво, т.е. нещо новичко
- Да има разнообразие от басейни, суани и т.н., по възможност с открит горещ басейн...
- Да е на достъпно разстояние от столицата за да си заслужава да се посети за 2-3 дни без още толкова път :)
Познавам немалко такива местенца извън пределите на страната, но за съжаление не и в БГ, за това се надявам, някой да може да ме насочи.
Минерални бани / Спа - препоръка
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Минерални бани / Спа - препоръка
Да, видях темата, но критериите са доста по-различни, съответно и коментиранте места неподходящи за търсеното от мен.
Ако някой има някакъв опит...?
Ако някой има някакъв опит...?
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Всъщност местата с топла минерална вода не са толкова много и малко или много всичките ги засегнахме в другата тема.
Ти по-скоро трябва вече да си изкараш списък с хотелите и да ги филтрираш.. но няма да ти е лесно.
- Да не е непременно окупирано от празноглави кратуни с ланци от тоалетни казанчета - на места под 100 лева нощувката ( двойна стая ) тия са рядкост.
- Да е на прилично/добро ниво, т.е. нещо новичко - новите неща обикновено са доста голям компромис откъм басейни/спа или влизат в категорията "над 100 лева нощувка".
- Да има разнообразие от басейни, суани и т.н., по възможност с открит горещ басейн... - малко са новите места, с достатъчно големи външни басейни. Повечета такива места са стари - санаториуми, профилакториуми, резиденции или пък комунистически хотели. Много от тях все още са застинали в комунизма, други са реновирани до някаква степен и много малко са реновирани до степен "новичко".
Примери бол - хотел Рила ( боровец ), сауни, джакузите, вътрешен плувен басейн, но стаите са като килии и миришат на мухъл, макар и реновирани. Бивша резиденция Св. Врач - пак сауни, джакузита, вътрешен плувен басейн, големи, просторни стаи, но мебелировката е оригиналната от 63-та големио студ. Сигурен съм, че в момента продават килими по-тънки от завесите там
.
Другата крайност - хотел еди-кой-си, Банско/Боровец/Пампоровец/... 4 звезди, нощувка в студио/двойна стая - 80-120 лева. Новичко, културно, тънък телевизор, мебели от икеа, но басейнът е с размерите на гарсониера и дълбочина едва стигаща да наквасиш яйцата. Пред сауната има опашка като пред коопа 91-ва, понеже повече от 4ма няма как да влезат ( при леглова база от ненам си колко стотин ).
Естествено, има изключения ( виж медите ( сандански )), но все някоя от точките няма да бъде напълно покрита ( в примера с медите - киселяците с ланците ).
Та помисли си за Сандански ( медите или ако нещо друго си харесаш ), Сапарева баня ( за ема(и)ли съм чувал, че е оборотно, но не съм ходил ) и Велинград ( бил съм във Велина, но не останах особено очарован, чувал съм добри отзиви за гранд-а и олимп ). Та хващай буукинг.ком и си харесай някой хотел :)
Ти по-скоро трябва вече да си изкараш списък с хотелите и да ги филтрираш.. но няма да ти е лесно.
- Да не е непременно окупирано от празноглави кратуни с ланци от тоалетни казанчета - на места под 100 лева нощувката ( двойна стая ) тия са рядкост.
- Да е на прилично/добро ниво, т.е. нещо новичко - новите неща обикновено са доста голям компромис откъм басейни/спа или влизат в категорията "над 100 лева нощувка".
- Да има разнообразие от басейни, суани и т.н., по възможност с открит горещ басейн... - малко са новите места, с достатъчно големи външни басейни. Повечета такива места са стари - санаториуми, профилакториуми, резиденции или пък комунистически хотели. Много от тях все още са застинали в комунизма, други са реновирани до някаква степен и много малко са реновирани до степен "новичко".
Примери бол - хотел Рила ( боровец ), сауни, джакузите, вътрешен плувен басейн, но стаите са като килии и миришат на мухъл, макар и реновирани. Бивша резиденция Св. Врач - пак сауни, джакузита, вътрешен плувен басейн, големи, просторни стаи, но мебелировката е оригиналната от 63-та големио студ. Сигурен съм, че в момента продават килими по-тънки от завесите там

Другата крайност - хотел еди-кой-си, Банско/Боровец/Пампоровец/... 4 звезди, нощувка в студио/двойна стая - 80-120 лева. Новичко, културно, тънък телевизор, мебели от икеа, но басейнът е с размерите на гарсониера и дълбочина едва стигаща да наквасиш яйцата. Пред сауната има опашка като пред коопа 91-ва, понеже повече от 4ма няма как да влезат ( при леглова база от ненам си колко стотин ).
Естествено, има изключения ( виж медите ( сандански )), но все някоя от точките няма да бъде напълно покрита ( в примера с медите - киселяците с ланците ).
Та помисли си за Сандански ( медите или ако нещо друго си харесаш ), Сапарева баня ( за ема(и)ли съм чувал, че е оборотно, но не съм ходил ) и Велинград ( бил съм във Велина, но не останах особено очарован, чувал съм добри отзиви за гранд-а и олимп ). Та хващай буукинг.ком и си харесай някой хотел :)
- krisbul
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: BCB
- Контакти:
Горещо препоръчвам да погледнеш инфо за хотел Двореца във Велинград. Външен голям минерален басейн, минерални топила с различна температура, мн. хубаво СПА, прекрасна кухня. Клиентите видимо културни хора плюс някой друг политик. Цените не са ниски, но не и такива които да не може да си позволи човек. Ходих веднъж през август и пак бих отишъл там.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Камена Велинград
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
krisbul написа:Горещо препоръчвам да погледнеш инфо за хотел Двореца във Велинград. Външен голям минерален басейн, минерални топила с различна температура, мн. хубаво СПА, прекрасна кухня. Клиентите видимо културни хора плюс някой друг политик. Цените не са ниски, но не и такива които да не може да си позволи човек. Ходих веднъж през август и пак бих отишъл там.
Това звучи интересно!!
На страницата обаче не намирам никаква информация за минерални басейни и топила? Единствено за Спа неща и джакузита...
Цената не е определяща стига е в рамките на "разумното", лошото е, че както отбеляза колегата по-новите и съответно скъпи местенца са окупирани от хипопотами, а някак никак нямам нерви да се занимавам с тях. :-/
- krisbul
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: BCB
- Контакти:
Привет, за страницата им не знам, но външният им басейн е определено голям и хубав. И топилата са факт. Всичко е проверено лично :) Все пак при интерес, преди резервация аз бих ги питал за всичко което ме интересува. Дали функционира в момента. Поздрави.
- tonkogtd
- Автомобил: Golf GTD Polo GTI
- Двигател: JR-1991 BJX-2006
Балнео Комплекс Акватоник във Велинград-5 звезди.Друг такъв басейн няма в България!
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да споделя мнение, че Дворецът е далеч от петте си звезди.
Поне за мен спато ни е доста далеч от получените звезди, да не говорим за персонала.
Във Велинград харесвам хотел Бор до последния път, когато нахлуха некви мангусти с ваЛчери.
Поне за мен спато ни е доста далеч от получените звезди, да не говорим за персонала.
Във Велинград харесвам хотел Бор до последния път, когато нахлуха некви мангусти с ваЛчери.