Проход Айтос-Дългопол?

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проход Айтос-Дългопол?

Мнениеот SnowMaster » Сря 19 апр 2006 21:36

скоро ще пътувам до варна.със старата кола минавах (10тина пъти)през този проход.Не ме беше страх щото за г2 дупките нямат значение.но вече е друго и Ви моля да кажете какво е състоянието на прохода в момента-сравнение с август миналата година.мерси

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Сря 19 апр 2006 22:52

Много е кофти. Има доста дупки.
По-хубаво мини през бургаския проход-пътя е ок. Аз есента минах през дюлинския проход и учудващо бяха го понаправили прилично!

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Чет 20 апр 2006 21:37

По - добре мини през Обзорския проход - пътя е слънце и няма много движение. Днес пътувах от Пловдив за Варна и искам да те предупредя много да внимаваш от Петолъчката та чак до Айтос!!! Пътя е в сериозен ремонт, липсват обозначения и се създават доста рискови ситуации!!! Днес имаше две катастрофи, едната от които беше явно от глупост - един старозагорски ван, който ме изпревари на няколко пъти и караше като "17 - годишен тийнейджър, качил се на лимузината на татко си" доста се беше въртял и беше станал бомбок в една канавка...От 4 години по около 2 пъти в месеца пътувам по този път и мога кажа, че днес ми беше едно от най - гадните пътувания!!! Разликата между Дюлинския и Обзорския проход е 5 км и не си струва да си трошиш колата през Дюлинския. Но щом колегата казва, че са пооправили пътя можеш да се пробваш и оттам. А този, за който говориш не го зная и не мога да кажа нищо за него. Лек и спокоен път!!!

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Чет 20 апр 2006 23:12

anger написа:Разликата между Дюлинския и Обзорския проход е 5 км и не си струва да си трошиш колата през Дюлинския.
Явно си много зле с цифрите :? Доста по-голяма е разликата, но си прав да се кара по "Главният път". А относно темата - това е пътят "Айтос-Провадия", но го минавах август м.г. и не му знам състоянието сега. Тогава беше доста добро. :) Моят съвет е да се попита "камионджия". При обилни снеговалежи този път единствено не се затваря, защото практически няма изкачвания. :wink:

Потребителски аватар
anger
Двигател:

Мнениеот anger » Пет 21 апр 2006 7:54

Приятелю точно пък могата да ти кажа, че ти си в грешка и изобщо не съм зле с цифрите! Взел съм 4 висши математики! Лично съм го мерил и съм се убедил, че Обзорския е с 5 км по - дълъг. Лятото като си излезеш от с. Бъкстон поразходи се из България и провери това, което казвам! Сега нямам намерение да те убеждавам. :) Мога само да ти кажа, че от центъра на Айтос до Т - образното кръстовище на излизане от Обзор през Дюлинския е 85 км, а през Обзорския е 90! Друг е въпроса дали ще мериш до изхода преди Рудник. Така, че моля не прави констатации без основа!

Потребителски аватар
versace

Мнениеот versace » Пет 21 апр 2006 12:10

anger написа:...

Не си прав. Спестеното разстояние от дюлинския проход е не по-малко от 27км.

Потребителски аватар
anger
Двигател:

Мнениеот anger » Пет 21 апр 2006 12:14

Няма значение:) Мир да има :)

Потребителски аватар
versace

Мнениеот versace » Пет 21 апр 2006 12:24

@anger
:beer :drive

Потребителски аватар
anger
Двигател:

Мнениеот anger » Пет 21 апр 2006 12:27

Значи аз минавам през Каблешково и оттам пътя доста се скъсява. Ако естествено се мине през Бургас може да има 27 км разлика. Но не намирам смисъл да споря, затова :drunk :guinnes :shock

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пет 21 апр 2006 21:26

anger написа:Значи аз минавам през Каблешково и оттам пътя доста се скъсява. Ако естествено се мине през Бургас може да има 27 км разлика. Но не намирам смисъл да споря, затова :drunk :guinnes :shock
Печелиш :beer :drunk И аз се сетих днес за тази комбинация. А с математиката не съм по-зле от теб (надявам се) :)

Потребителски аватар
anger
Двигател:

Мнениеот anger » Съб 22 апр 2006 8:44

Мир да има на земята, пълни чашки да има на масата :P Аз черпя :drunk :drunk :banana :banana :BBQ :beer :beer

teo_kt
Автомобил:
Двигател:

Re: Проход Айтос-Дългопол?

Мнениеот teo_kt » Вто 22 мар 2011 11:05

Здравейте колеги!
Има ли някой инфо към март 2011 за състоянието на пътя "Проход Айтос-Дългопол"
Предварително благодаря за актуалната информация и леко и безаварийно пътуване на всички.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 22 мар 2011 11:51

В края на февруари ходих от Варна до Дългопол и после до Цонево. До там пътя е ОК, то и винаги си е било така.
Проблемите са около Руен и слизането към Айтос с много напречни и надлъжни ребра. Там никога не е бил добър пътя.
Подскачаш наляво надясно, влачиш се с неповечеот 60-70 км/ч, на места лазиш едвам В самия проход след Чудните скали има дупки, но съм минавал началото на януари - сега не знам.
Рижкия също не е цвете.
SnowMaster - откъде ще тръгваш ? Питам защото ,може да се мине през Котелския п-д, ако идваш откъм Сливен.

Последна промяна от gr_kanev на Вто 22 мар 2011 15:50, променено общо 1 път.
Причина: Поглеждай датите на мненията - snowmaster е писал преди почти 5 години !!!

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re:

Мнениеот velinsl » Пон 11 апр 2011 20:58

anger написа:Взел съм 4 висши математики!

Има и с повече :wink: .

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 12 апр 2011 12:50

Току що минахах през прохода и си е нормално за каране.
Има изронено след зимата, но е тънкия горен слой асфалт и са плитки дупките.
Първия мост над яз. Цонево, след с. Аспарухово го покриват почти целия с асфалт.
Съвсем поносим път.

Върни се в “Пътеводител”