Проход Айтос-Дългопол?
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проход Айтос-Дългопол?
скоро ще пътувам до варна.със старата кола минавах (10тина пъти)през този проход.Не ме беше страх щото за г2 дупките нямат значение.но вече е друго и Ви моля да кажете какво е състоянието на прохода в момента-сравнение с август миналата година.мерси
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
По - добре мини през Обзорския проход - пътя е слънце и няма много движение. Днес пътувах от Пловдив за Варна и искам да те предупредя много да внимаваш от Петолъчката та чак до Айтос!!! Пътя е в сериозен ремонт, липсват обозначения и се създават доста рискови ситуации!!! Днес имаше две катастрофи, едната от които беше явно от глупост - един старозагорски ван, който ме изпревари на няколко пъти и караше като "17 - годишен тийнейджър, качил се на лимузината на татко си" доста се беше въртял и беше станал бомбок в една канавка...От 4 години по около 2 пъти в месеца пътувам по този път и мога кажа, че днес ми беше едно от най - гадните пътувания!!! Разликата между Дюлинския и Обзорския проход е 5 км и не си струва да си трошиш колата през Дюлинския. Но щом колегата казва, че са пооправили пътя можеш да се пробваш и оттам. А този, за който говориш не го зная и не мога да кажа нищо за него. Лек и спокоен път!!!
Явно си много зле с цифритеanger написа:Разликата между Дюлинския и Обзорския проход е 5 км и не си струва да си трошиш колата през Дюлинския.

- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Приятелю точно пък могата да ти кажа, че ти си в грешка и изобщо не съм зле с цифрите! Взел съм 4 висши математики! Лично съм го мерил и съм се убедил, че Обзорския е с 5 км по - дълъг. Лятото като си излезеш от с. Бъкстон поразходи се из България и провери това, което казвам! Сега нямам намерение да те убеждавам.
Мога само да ти кажа, че от центъра на Айтос до Т - образното кръстовище на излизане от Обзор през Дюлинския е 85 км, а през Обзорския е 90! Друг е въпроса дали ще мериш до изхода преди Рудник. Така, че моля не прави констатации без основа!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проход Айтос-Дългопол?
Здравейте колеги!
Има ли някой инфо към март 2011 за състоянието на пътя "Проход Айтос-Дългопол"
Предварително благодаря за актуалната информация и леко и безаварийно пътуване на всички.
Има ли някой инфо към март 2011 за състоянието на пътя "Проход Айтос-Дългопол"
Предварително благодаря за актуалната информация и леко и безаварийно пътуване на всички.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
В края на февруари ходих от Варна до Дългопол и после до Цонево. До там пътя е ОК, то и винаги си е било така.
Проблемите са около Руен и слизането към Айтос с много напречни и надлъжни ребра. Там никога не е бил добър пътя.
Подскачаш наляво надясно, влачиш се с неповечеот 60-70 км/ч, на места лазиш едвам В самия проход след Чудните скали има дупки, но съм минавал началото на януари - сега не знам.
Рижкия също не е цвете.
SnowMaster - откъде ще тръгваш ? Питам защото ,може да се мине през Котелския п-д, ако идваш откъм Сливен.
Проблемите са около Руен и слизането към Айтос с много напречни и надлъжни ребра. Там никога не е бил добър пътя.
Подскачаш наляво надясно, влачиш се с неповечеот 60-70 км/ч, на места лазиш едвам В самия проход след Чудните скали има дупки, но съм минавал началото на януари - сега не знам.
Рижкия също не е цвете.
SnowMaster - откъде ще тръгваш ? Питам защото ,може да се мине през Котелския п-д, ако идваш откъм Сливен.
Последна промяна от gr_kanev на Вто 22 мар 2011 15:50, променено общо 1 път.
Причина: Поглеждай датите на мненията - snowmaster е писал преди почти 5 години !!!
Причина: Поглеждай датите на мненията - snowmaster е писал преди почти 5 години !!!
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Току що минахах през прохода и си е нормално за каране.
Има изронено след зимата, но е тънкия горен слой асфалт и са плитки дупките.
Първия мост над яз. Цонево, след с. Аспарухово го покриват почти целия с асфалт.
Съвсем поносим път.
Има изронено след зимата, но е тънкия горен слой асфалт и са плитки дупките.
Първия мост над яз. Цонево, след с. Аспарухово го покриват почти целия с асфалт.
Съвсем поносим път.