На къмпинг в Гърция ?!
- houzeboy
- Автомобил:
- Двигател:
На къмпинг в Гърция ?!
Здравейте колеги, имам огромното желание да отида на къмпинг след един месец. Това ще ми е кажи-речи за първи път. Искам да получа малко съвети и информация как стоят нещата за тези два къмпинга. http://www.batis-sa.gr/bg и http://www.thalattacamp.gr/en .Може ли там да си готвя или трябва да си нося аз оборудване. Кое е най-важното което трябва да си купя? Палатка,възглавници,надуваеми дюшеци,газово котлонче,маса, столчета,фенер,прибори и посуда за хранене, хладилна чанта ?!? Нещо друго ? И има ли ток до всяко място за палатка? За общите тоалетни и бани съм на ясно. Всякаква информация от гърмяни зайци ще ми е полезна, както и най-различни предложения за къмпинг в Гърция. Благодаря Ви, надявам се да ми помогнете, както е ставало винаги в нашия форум =)
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Re: На къмпинг в Гърция ?!
мога да ти помогна с къмпинг каламици ( талата ). Вече няколко години подред ходя там, но тази май ще пропусна..
На място няма уреди за готвене, така че си носи каквото ще ти трябва. Ток има на най-много 10на метра от всяко място, носи си удължител. Токът се плаща допълнително.
Хладилници също няма ( има фризери в общите помещения, но е голяма селяния с тях ).
А какво ще ти трябва зависи от нуждите ти. Там има и мобайл хоумс тип бунгала със собствен сан. възел, климатик, хладилник и кухня, които идват на горе долу еднакви пари като 4ма човека на палатки. Ако ще си на бунгало, то ти трябват дрехи и евентуално някаква посуда.
Ако ще си на палатка и нямаш оборудване ще ти дойде нанагорно - палатка(и), надуваеми дюшеци и възглавници, спални чували, къмпинг столове, масичка, шатра, портативна мивка и т.н.
На място (почти) можеш да си вземеш барбекю за 5-6 евро и после да го заебеш там.
В къмпинга има магазин но цените са дебели. Само бутилираната вода е на добра цена.
На 15 км се намира най-близкият по-голям хранителен магазин и там цените са нормални ЗА ГЪРЦИЯ.. тоест като нашите но в евро! Бирата обаче се намира на цени близки до нашите - най-евтината 50 цента кенчето. Хлябът започва от 1 евро. На отбивката за къмпинга има месарница и може да се вземе свежа мръвка или рибка.
Общите кенефи са горе-долу... в сми до края на Август е пълно с маляци и дори е възможно да няма свободни места в къмпинга ( а за бунгала направо забравяш ) и кенефите са почти постоянно осрани ( макар и да ги чистят по няколко пъти на ден ). Почне ли Септември, все едно бомба е паднала... маляката се изнася по команда. Тогава можеш дори да си заплюеш някой кенеф и само ти да си го ползваш
. Душ кабинки има достатъчно.. през Септември
. Миналата година имаше проблем с топлата вода, говорих с единия от собствениците и каза че през зимата ще го оправят.. така че би трябвало вече да е наред.
Като цяло гърците обичат да ходят на къмпинг и съответно цените са близки до настаняване в частна квартира или дори хотел.
На място няма уреди за готвене, така че си носи каквото ще ти трябва. Ток има на най-много 10на метра от всяко място, носи си удължител. Токът се плаща допълнително.
Хладилници също няма ( има фризери в общите помещения, но е голяма селяния с тях ).
А какво ще ти трябва зависи от нуждите ти. Там има и мобайл хоумс тип бунгала със собствен сан. възел, климатик, хладилник и кухня, които идват на горе долу еднакви пари като 4ма човека на палатки. Ако ще си на бунгало, то ти трябват дрехи и евентуално някаква посуда.
Ако ще си на палатка и нямаш оборудване ще ти дойде нанагорно - палатка(и), надуваеми дюшеци и възглавници, спални чували, къмпинг столове, масичка, шатра, портативна мивка и т.н.
На място (почти) можеш да си вземеш барбекю за 5-6 евро и после да го заебеш там.
В къмпинга има магазин но цените са дебели. Само бутилираната вода е на добра цена.
На 15 км се намира най-близкият по-голям хранителен магазин и там цените са нормални ЗА ГЪРЦИЯ.. тоест като нашите но в евро! Бирата обаче се намира на цени близки до нашите - най-евтината 50 цента кенчето. Хлябът започва от 1 евро. На отбивката за къмпинга има месарница и може да се вземе свежа мръвка или рибка.
Общите кенефи са горе-долу... в сми до края на Август е пълно с маляци и дори е възможно да няма свободни места в къмпинга ( а за бунгала направо забравяш ) и кенефите са почти постоянно осрани ( макар и да ги чистят по няколко пъти на ден ). Почне ли Септември, все едно бомба е паднала... маляката се изнася по команда. Тогава можеш дори да си заплюеш някой кенеф и само ти да си го ползваш

Като цяло гърците обичат да ходят на къмпинг и съответно цените са близки до настаняване в частна квартира или дори хотел.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
в thalatta в момента няма никакви места за никакви mobile homes и техни каравани
като цяло е поддържан къмпинга и изглежда сносно (предвид това, че много мразя къмпинзи може и да не съм обективен
)
хубавото е, че си имат нещо като собствен плаж, тоест пред къмпинга има плаж, която е отделен от основния плаж на каламици. Не че е запазен за къмпинга, но все пак
на 10-12км е Сарти, където има горе долу голям магазин и можеш да намериш повече разнообразие (че тия минимаркет са подигравка с консуматорската ми половина:-), има също и доста повече заведения за хранене
потвърждавам, че септември и все едно бомба е паднала
като цяло е поддържан къмпинга и изглежда сносно (предвид това, че много мразя къмпинзи може и да не съм обективен

хубавото е, че си имат нещо като собствен плаж, тоест пред къмпинга има плаж, която е отделен от основния плаж на каламици. Не че е запазен за къмпинга, но все пак
на 10-12км е Сарти, където има горе долу голям магазин и можеш да намериш повече разнообразие (че тия минимаркет са подигравка с консуматорската ми половина:-), има също и доста повече заведения за хранене
потвърждавам, че септември и все едно бомба е паднала
-
- Автомобил:
- Двигател:
В Сарти има и LIDL, който си е на наши цени
Виж и тук
http://www.camping-kathisma.gr/index.php?language_id=2&menu_link=index.php
Острова е Лефакада, От София е на 6-7 часа път, не с еплаща ферибот, защото има мост.
Плажът е първия от поредица много красиви плажове
Виж и тук
Острова е Лефакада, От София е на 6-7 часа път, не с еплаща ферибот, защото има мост.
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
mufin написа:В Сарти има и LIDL, който си е на наши цени
Виж и тук
Не заблуждавай човека. В Сарти ЛИДЛ няма.. освен ако не са го направили в последните 9-10 месеца. Да, има голям магазин, но не е ЛИДЛ. А цените са далеч от нашите... хлябът започва от 1евро, сиреното от 10евра, кашкавалът от 7, прясното мляко от 1.5, уискито - от 20, узото - от 6-7.
Най-евтината местна бира е - 0.50 цента.
Най-близкият ЛИДЛ е в Никити и работи само до 7-8 часа, като и там цените са подобни на горните.
-
- Автомобил:
- Двигател:
За цените в Гърция. Като нашите, но в ЕВРО. Ако тук е 1лв, там е 1евро.
Незнам къде виждате ниски цени. Или аз не съм ходил в правилните магазини....
Какъв съвет ще Ви дам:,
Почивката ти да бъде в България. Почваш от север, Шабла и надолу до Резово. За къмпинг незнам, но ако сте 2-3 палатки, вечерта ги разпъвате някъде до плажа, сутринта прибирате и продължавате надолу.Това за повече палатки го казвам от гледна точка на безопастност. През ден-два преспивате на частна квартира, цената е 13-15лв на легло на юг, на север е по-евтино, но и по-студено. Но се изкъпвате като бели хора. И пак на път. Хем ще разберете къде е най-добре за догодина, за Вашата почивка.
И още един съвет:
Зарежи палатката. Отиди на частни квартири, в България. Много от тези квартири носят гръмкото название Хотел, но това си е квартира. И пак по същата схема. Всеки ден сменяй квартирата, ще добиеш представа къде е най-хубаво за тебе!
Незнам къде виждате ниски цени. Или аз не съм ходил в правилните магазини....
Какъв съвет ще Ви дам:,
Почивката ти да бъде в България. Почваш от север, Шабла и надолу до Резово. За къмпинг незнам, но ако сте 2-3 палатки, вечерта ги разпъвате някъде до плажа, сутринта прибирате и продължавате надолу.Това за повече палатки го казвам от гледна точка на безопастност. През ден-два преспивате на частна квартира, цената е 13-15лв на легло на юг, на север е по-евтино, но и по-студено. Но се изкъпвате като бели хора. И пак на път. Хем ще разберете къде е най-добре за догодина, за Вашата почивка.
И още един съвет:
Зарежи палатката. Отиди на частни квартири, в България. Много от тези квартири носят гръмкото название Хотел, но това си е квартира. И пак по същата схема. Всеки ден сменяй квартирата, ще добиеш представа къде е най-хубаво за тебе!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Muncho написа:
Най-близкият ЛИДЛ е в Никити и работи само до 7-8 часа, като и там цените са подобни на горните.
Моя грешка, забравил съм. Вярно е в Никити, само съм минавал на път за Каламици
Все пак понеже много ми хареса и следващата събота сме във Вурвару за 10 дни

Според мен цените в гръцките ЛИДЪЛ нямат особена разлика с българските

Иначе наистина локалните магазинчета са доста по-скъпи не само от българските ами и от италианските и испанските, но има няколко големи вериги които са на съвсем нормални цени.
Ситония е мястото за къмпинг, толкова е незастроено има много закътани готини плажчета
Кога ще дойде следващата събота

- houzeboy
- Автомобил:
- Двигател:
Такааа, в Талата всичко е заето за периода в който искам аз да ходя. И бунгала и дървени къщи =(
И май май ще се ходи към Aспровалта. Гледам там разни селца Неа Врасна, Плаж Врасна, по около 40 ойро за нощувка. Въпреки, че грам не ми харесват квартирите...
Или по Ситония на някоя квартирка някой да е бил ?
И май май ще се ходи към Aспровалта. Гледам там разни селца Неа Врасна, Плаж Врасна, по около 40 ойро за нощувка. Въпреки, че грам не ми харесват квартирите...
-
- Автомобил:
- Двигател:
houzeboy написа:Такааа, в Талата всичко е заето за периода в който искам аз да ходя. И бунгала и дървени къщи =(
Аспровалта е голямо градче и доста населено, макар че плажа сигурно е 15 км.

Бил съм на Олимпиада, което е близо до Аспровалта. На нас най ни харесаха ей тези плажчета, на по-далечните си имаше и хора с палатки

Иначе ето тук има доста оферти за апартаменти и стаи:
http://www.halkidiki.com/english/accommodation_e.htm
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
houzeboy написа:Такааа, в Талата всичко е заето за периода в който искам аз да ходя. И бунгала и дървени къщи =(
Превери в Каламитси дали няма свободни места ( много ме съмнява но нищо не пречи ). Също и в Сарти не е лошо. Ако питаш мен, товари колата и бягай да търсиш на място. И там всяка къща предлага квартири и е трудно да ги провериш по телефона.
Потърси из форума.. имаше тема за комплекс в каламитси.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
В каламици има свободни места, но в къмпинга талата няма свобдни бунгала, дето им викат mobile homes. Инфото е от преди 2 дни
. Ако те интересува къде точно има мога да ти дам 2 контакта, едното даже беше доста евтино, към 40Е или нещо такова, на стая