Да кажа някои от местата в северозапада, които си заслужава да се видят (щото ти си забравил):
Белоградчик - ясно, белоградчишките скали. Не се правете на екстремисти (с кецове или обувки с токчета) по скалите, малко по-силен полъх е нужен и...
От там продължавате на север към Видин, но се отбивате към пещера Магурата. В самата пещера (ама отделен затворен край) има винарска изба, много са хубави вината и ракиите. Шампанското още не съм го отворил, за нова година го пазя

На излизане от пещерата е щанда с алкохола, та си носете пари, ако искате да си купите. Там ще чака и влакче, което ходи до паркинга на входа 1.50 струваше влакчето по спомен. Вътре е влажно, кално, хлъзгаво, 12 градуса целогодишна температура по спомен. Носете си и фенерчета, има и неосветени зали, които може да посетите. Не е добра идея обувки с токчета. В пещерата се влиза като се събере групичка, плаща се отделно за гид някаква смешна сума. Храна я има, я не - ние като бяхме (уикенда, демек като има хора) имаше скара (само наденички) и топла бира, а наблизо няма нищо за пазаруване/ядене/пиене.
Видин - баба вида. Има гид по спомен, плаща се отделно, но не е задължително. Крайдунавския парк е доооста голям и хубав, супер е за разходки. До крепостта "Баба Вида" е и градския плаж, ама не ви препоръчвам да се къпете в тоалетната на Европа...
Кръчми в града има бол, готвят вкусно в пицария "класик" (мое мнение), което е точно срещу речна гара (който и да питате ще ви упъти). Вечер по дискотеките е нормално да си изпросите боя, като всяко провинциално градче и Видин не отстъпва в това отношение.
Нека колегите допълнят за Леденика и другите забележителности, аз съм до тук