Имам ли право да свиря с клаксона на пешеходец
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Имам ли право да свиря с клаксона на пешеходец
Имам ли право да свиря с клаксона на пешеходец, който пресича неправилно (на червено) кръстовището на ломско шосе до билла? На мен ми свети зелено оня пресича на червено, аз му свиря защото бързам да хвана зеленото, нааправиха ми забележка колеги, че не е правилно и трябва да пазим по слабите на пътя и да даваме предимство ... демек да спра ... аз обаче не спрях и го освирих ... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Имам ли право да свиря с клаксона на пешеходец
Според правилника, употребата на звуков сигнал в града се разрешава само за избягване на ПТП.
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
koldi811 написа:Според правилника, употребата на звуков сигнал в града се разрешава само за избягване на ПТП.
Ами то недай си Боже блъскането на пешеходец си е баш ПТП ...

Хубаво си го осфирил, това е знам че навлиза неправилно в кръстовището! ПО-добре да го осфириш, отколкото да го прегазиш! Но аз отдавна спрях да им сфиря, полза няма!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
скоро бях свидетел как на едно голямо натоварено кръстовище автобус спря на зелен светофар за да даде път на пешеходка която чакаше на червен пешеходен светофар и я накара да пресече на червено
някво пишлеме караше автобуса и хич не му идва на ум че някои от съседните ленти няма да я види и ще мине през нея 

Bobi85 написа:Какво означава сфиря и осфирвам?
Държиш клаксона на колата докато не ти падне акумулатора! Това значи колега!

Знам че не е нормално, ма я си представи че дадената кола неможе да спре, а пешеходеца е решил да си мине на червено, нали се сещаш че ще направи бързо полиране на капака и покрива, шот е тирикат!
Не толерирам свиренето клаксонирането по улиците, ма си има БЛЕЙКИ които си мислят че са сами на пътя!

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Такива напечени от слънцето индивиди /пешеходци/ има ,който се движат неадекватно по платното на места където изобщо нямат работа че не само заслужават да ги освириш ами направо да ги ошамариш ,че дано малко се освестят ! То е ясно че пешеходеца винаги трябва да се пази ама как да го опазиш от самия него като се опитва да се самоубие 

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
дума сфиря няма в никой език
ако има то ще е някоя ругатня
иначе по въпроса на колегата - не им свири а изфорсирай да видиш как пешеходец прави стефкин костадинов скок към тротоара
ако има то ще е някоя ругатня

иначе по въпроса на колегата - не им свири а изфорсирай да видиш как пешеходец прави стефкин костадинов скок към тротоара

- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
kossel написа: нааправиха ми забележка колеги, че не е правилно и трябва да пазим по слабите на пътя и да даваме предимство ... демек да спра
Да ,трябва да се спре сигурно (особено ако няма друг начин ,разбира се)и да мине офцата която блее и предрямва.
Обаче е добре и да му се свирне ,да се посъбуди.
parno написа: не им свири а изфорсирай да видиш как пешеходец прави стефкин костадинов скок към тротоара

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Такааа,айде и аз да вметна нещо в тая насока!Преди 20 -тина дена влизам в 1 смотана улица-за Врачане-паркинга зад Принцесата.И виждам 2 госпожи на обща възрасг 180 г.Просто карам,и си представям кво ще стане.И стана,тея 2 без да се оглеждат ,стъпват на платното пред мене!Ама я подготвен,спирам на 5 санта и на тромбите(на Б 4 са добри)И кво стана-сеир да го еба,тея се ошашкаа,паднаа,на бордюро и я вътре се лендзим
и кефим!Ама в тоя момент,будна гражданка ме виде кви ги вършим,и почна да ме кълне от своето Пежо 307-аз къв съм пустиняк!Немам ли мама,баба,сестра-сигурно и тъща и т.н.Ама я и ебах макятя нябрже и и ги пратих на макя си на.......Е те кажете прав ли съм?

- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Zdravko Zankov написа:Такааа,айде и аз да вметна нещо в тая насока!Преди 20 -тина дена влизам в 1 смотана улица-за Врачане-паркинга зад Принцесата.И виждам 2 госпожи на обща възрасг 180 г.Просто карам,и си представям кво ще стане.И стана,тея 2 без да се оглеждат ,стъпват на платното пред мене!Ама я подготвен,спирам на 5 санта и на тромбите(на Б 4 са добри)И кво стана-сеир да го еба,тея се ошашкаа,паднаа,на бордюро и я вътре се лендзим![]()
![]()
![]()
и кефим!Ама в тоя момент,будна гражданка ме виде кви ги вършим,и почна да ме кълне от своето Пежо 307-аз къв съм пустиняк!Немам ли мама,баба,сестра-сигурно и тъща и т.н.Ама я и ебах макятя нябрже и и ги пратих на макя си на.......Е те кажете прав ли съм?
Прав си 1000%! Там във Враца така ли говорите всички?! Умрех от смех бе човек! Краси ти Радков пасти да яде

Какво да им свиря
аз дето съм с 1.4 което и пичовете от НАСА е трудно да го засекат и чуят и само леко като дам форсе и рипкат гоу фаст летс гоу към тротоарите,камоли някоя дизелова мечка

аз дето съм с 1.4 което и пичовете от НАСА е трудно да го засекат и чуят и само леко като дам форсе и рипкат гоу фаст летс гоу към тротоарите,камоли някоя дизелова мечка

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
На младини като студентче на Голф 2-та
точно заради пешеходците от столицата се изръсих 100 камъка за тромби!Направо се катереха по светофарите като им свирнех!
А сега ги "плаша",като изфорсирам колата!
Как изобщо не реве,доста се стряскат!

А сега ги "плаша",като изфорсирам колата!

- btkmobail
- Автомобил:
- Двигател:
Mihailov78 написа:Zdravko Zankov написа:Такааа,айде и аз да вметна нещо в тая насока!Преди 20 -тина дена влизам в 1 смотана улица-за Врачане-паркинга зад Принцесата.И виждам 2 госпожи на обща възрасг 180 г.Просто карам,и си представям кво ще стане.И стана,тея 2 без да се оглеждат ,стъпват на платното пред мене!Ама я подготвен,спирам на 5 санта и на тромбите(на Б 4 са добри)И кво стана-сеир да го еба,тея се ошашкаа,паднаа,на бордюро и я вътре се лендзим![]()
![]()
![]()
Прав си 1000%! Там във Враца така ли говорите всички?! Умрех от смех бе човек! Краси ти Радков пасти да яде
Ахахах къртиш човек