Имам ли право да свиря с клаксона на пешеходец

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Имам ли право да свиря с клаксона на пешеходец

Мнениеот kossel » Нед 14 авг 2011 2:57

Имам ли право да свиря с клаксона на пешеходец, който пресича неправилно (на червено) кръстовището на ломско шосе до билла? На мен ми свети зелено оня пресича на червено, аз му свиря защото бързам да хвана зеленото, нааправиха ми забележка колеги, че не е правилно и трябва да пазим по слабите на пътя и да даваме предимство ... демек да спра ... аз обаче не спрях и го освирих ... :screwy

koldi811
Автомобил:
Двигател:

Re: Имам ли право да свиря с клаксона на пешеходец

Мнениеот koldi811 » Нед 14 авг 2011 3:22

Според правилника, употребата на звуков сигнал в града се разрешава само за избягване на ПТП.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Нед 14 авг 2011 6:41

koldi811 написа:Според правилника, употребата на звуков сигнал в града се разрешава само за избягване на ПТП.

Ами то недай си Боже блъскането на пешеходец си е баш ПТП ... :banghead:

Потребителски аватар
UnLucky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UnLucky » Нед 14 авг 2011 7:20

Хубаво си го осфирил, това е знам че навлиза неправилно в кръстовището! ПО-добре да го осфириш, отколкото да го прегазиш! Но аз отдавна спрях да им сфиря, полза няма!

mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mirror » Нед 14 авг 2011 8:15

скоро бях свидетел как на едно голямо натоварено кръстовище автобус спря на зелен светофар за да даде път на пешеходка която чакаше на червен пешеходен светофар и я накара да пресече на червено :screwy някво пишлеме караше автобуса и хич не му идва на ум че някои от съседните ленти няма да я види и ще мине през нея :banghead:

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Нед 14 авг 2011 8:52

Какво означава сфиря и осфирвам?

Потребителски аватар
UnLucky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UnLucky » Нед 14 авг 2011 9:18

Bobi85 написа:Какво означава сфиря и осфирвам?

Държиш клаксона на колата докато не ти падне акумулатора! Това значи колега! mhihi
Знам че не е нормално, ма я си представи че дадената кола неможе да спре, а пешеходеца е решил да си мине на червено, нали се сещаш че ще направи бързо полиране на капака и покрива, шот е тирикат!
Не толерирам свиренето клаксонирането по улиците, ма си има БЛЕЙКИ които си мислят че са сами на пътя! :screwy

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 14 авг 2011 13:00

Такива напечени от слънцето индивиди /пешеходци/ има ,който се движат неадекватно по платното на места където изобщо нямат работа че не само заслужават да ги освириш ами направо да ги ошамариш ,че дано малко се освестят ! То е ясно че пешеходеца винаги трябва да се пази ама как да го опазиш от самия него като се опитва да се самоубие :beat_butt2

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 14 авг 2011 13:07

дума сфиря няма в никой език
ако има то ще е някоя ругатня mhihi

иначе по въпроса на колегата - не им свири а изфорсирай да видиш как пешеходец прави стефкин костадинов скок към тротоара :lol:

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Нед 14 авг 2011 23:03

kossel написа: нааправиха ми забележка колеги, че не е правилно и трябва да пазим по слабите на пътя и да даваме предимство ... демек да спра

Да ,трябва да се спре сигурно (особено ако няма друг начин ,разбира се)и да мине офцата която блее и предрямва.
Обаче е добре и да му се свирне ,да се посъбуди.

parno написа: не им свири а изфорсирай да видиш как пешеходец прави стефкин костадинов скок към тротоара :lol:

:director
:D

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 15 авг 2011 22:25

Такааа,айде и аз да вметна нещо в тая насока!Преди 20 -тина дена влизам в 1 смотана улица-за Врачане-паркинга зад Принцесата.И виждам 2 госпожи на обща възрасг 180 г.Просто карам,и си представям кво ще стане.И стана,тея 2 без да се оглеждат ,стъпват на платното пред мене!Ама я подготвен,спирам на 5 санта и на тромбите(на Б 4 са добри)И кво стана-сеир да го еба,тея се ошашкаа,паднаа,на бордюро и я вътре се лендзим :P :063: :applause: :banana и кефим!Ама в тоя момент,будна гражданка ме виде кви ги вършим,и почна да ме кълне от своето Пежо 307-аз къв съм пустиняк!Немам ли мама,баба,сестра-сигурно и тъща и т.н.Ама я и ебах макятя нябрже и и ги пратих на макя си на.......Е те кажете прав ли съм?

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пон 15 авг 2011 23:07

Zdravko Zankov написа:Такааа,айде и аз да вметна нещо в тая насока!Преди 20 -тина дена влизам в 1 смотана улица-за Врачане-паркинга зад Принцесата.И виждам 2 госпожи на обща възрасг 180 г.Просто карам,и си представям кво ще стане.И стана,тея 2 без да се оглеждат ,стъпват на платното пред мене!Ама я подготвен,спирам на 5 санта и на тромбите(на Б 4 са добри)И кво стана-сеир да го еба,тея се ошашкаа,паднаа,на бордюро и я вътре се лендзим :P :063: :applause: :banana и кефим!Ама в тоя момент,будна гражданка ме виде кви ги вършим,и почна да ме кълне от своето Пежо 307-аз къв съм пустиняк!Немам ли мама,баба,сестра-сигурно и тъща и т.н.Ама я и ебах макятя нябрже и и ги пратих на макя си на.......Е те кажете прав ли съм?

Прав си 1000%! Там във Враца така ли говорите всички?! Умрех от смех бе човек! Краси ти Радков пасти да яде :063:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 15 авг 2011 23:26

Какво да им свиря eusa
аз дето съм с 1.4 което и пичовете от НАСА е трудно да го засекат и чуят и само леко като дам форсе и рипкат гоу фаст летс гоу към тротоарите,камоли някоя дизелова мечка :banana

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 15 авг 2011 23:37

На младини като студентче на Голф 2-та :lol: точно заради пешеходците от столицата се изръсих 100 камъка за тромби!Направо се катереха по светофарите като им свирнех!
А сега ги "плаша",като изфорсирам колата! mhihi Как изобщо не реве,доста се стряскат!

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Вто 16 авг 2011 20:51

Mihailov78 написа:
Zdravko Zankov написа:Такааа,айде и аз да вметна нещо в тая насока!Преди 20 -тина дена влизам в 1 смотана улица-за Врачане-паркинга зад Принцесата.И виждам 2 госпожи на обща възрасг 180 г.Просто карам,и си представям кво ще стане.И стана,тея 2 без да се оглеждат ,стъпват на платното пред мене!Ама я подготвен,спирам на 5 санта и на тромбите(на Б 4 са добри)И кво стана-сеир да го еба,тея се ошашкаа,паднаа,на бордюро и я вътре се лендзим :P :063: :applause: :banana и кефим!Ама в тоя момент,будна гражданка ме виде кви ги вършим,и почна да ме кълне от своето Пежо 307-аз къв съм пустиняк!Немам ли мама,баба,сестра-сигурно и тъща и т.н.Ама я и ебах макятя нябрже и и ги пратих на макя си на.......Е те кажете прав ли съм?

Прав си 1000%! Там във Враца така ли говорите всички?! Умрех от смех бе човек! Краси ти Радков пасти да яде :063:

Ахахах къртиш човек :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Върни се в “Пътеводител”