Малко хелп за пътя до Паничище

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
S_T_I_N_G
Автомобил: GOLF 4 1.8 T
Двигател: AGU GU GU GUUUUUU

Малко хелп за пътя до Паничище

Мнениеот S_T_I_N_G » Сря 17 авг 2011 18:11

Здравейте на всички нов шофиор съм и не съм на ясно но искам да отида до седемте Рилски езера не до всичките но поне 1,2 или 3 да посетя за 1 ден възможно ли е ?
Но да започна с въпросите :)
1от София до лифта които ни качва колко км са ? от колко работи лифта?От къде да тръгна или мина , че не съм наясно с маршерута и не искам да се излагам пред девойката с която съм .
и примерно след като сляза от лифта до кой езера мога да отида и до кой не за колко време се стига от наи близкото до следващото .И без да съм наясно ще се справя ли след лифта ? Не съм ходил никога и дали има табели? такива неща :) ако може да помогнете ще сум много благодарен благодаря предварително :) :063: :bowdown

ivan topalov
Автомобил:
Двигател:

Re: Малко хелп за пътя до Паничище

Мнениеот ivan topalov » Сря 17 авг 2011 19:50

Дупница-Сапарева баня и питаш имаше си табелки преди година.
като цена не помня но беше около 15-20лв в 2те посоки,но виж за работно време нямам идея.
Ние бяхме през почивните дни,хубаво е да отидеш колкото се може по от рано за да имаш време да разгледаш.

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Сря 17 авг 2011 20:01

Здрасти. Не е нищо сложно. Спокойно, няма се излагаме пред момата я :) Ще се опитам да бъда изчерпателен. По реда:

За един ден може да обиколиш спокойно всичките езера, ако се качиш към 11.00ч. горе на хижата. До към 15.00ч. си ги обиколил без въобще да си даваш зор. Няма как да се объркаш, за това пък въобще даже не се притеснявай. Никакви табели не ти трябват. Горе са стотици хора и всичките вървят в една посока, просто ги следваш :) Обуйте си хубави обувки, като минимум маратонки, че пътеките са много каменисти (нещо което много хора подценяват и горе е голема мъка).

Маршрута. Караш царския път, до Паничище и до лифта от София са към 85 км. Гледам си от Овча Купел, хващаш околовръстното и се качваш на новата магистрала Люлин. Караш само по нея и само направо, никъде не се отклоняваш. При Диканите след Перник пътя става от магистрала на двулентов по него само направо до град Дупница. Там ще ти обясня малко по-подробно да не се объркаш. Като влизаш в Дупница ще видиш отляво и отдясно много автоборси, ВЕДНАГА като ги подминеш има отбивка вдясно с табела ЦЕНТЪР, там завиваш надясно и влизаш в град Дупница. Караш само направо и на първия срещнат светофар завиваш НАЛЯВО (то си има табела Паничище, Сапарева баня). Там караш направо и на едно място след 4 км има табела вдясно за Сапарева баня. Там завиваш и влизаш в Сапарева баня, като излезеш на главния път в градчето завиваш надясно и ще видиш табелата за Паничище което е наляво (посока планината). Там си следваш табелите. Пътя в началото е разбит 3-4 км и е много стръмен, като се качиш по-нагоре е нов ремонтиран и хубав. Не очаквай да срещнеш Паничище по пътя :) На едно място като се изкачиш 12 - 13 км, вляво ще видиш на един бор заковани много табели за хотели:) Там е отбивката за Паничище (което са си 5-6 хотела). Но ти не завиваш там а си караш по пътя само направо, след 2 км ще стигнеш до една бариера където един чичко събира 5 лв за паркинг. Като ти земе кинтите си паркираш някъде и отиваш на лифта. Споко, няма къде да се объркаш там - всичките купища народ вървят само в тази посока. Редиш се час за лифта и се качваш. Билета 15 кинта двупосочен. Сутринта май беше от 8.00ч, вечер до 19.00ч. Лифта те качва на новата хижа, от следваш хората и гледаш езерата и се кефиш на НЕВЕРОЯТНАТА МАЙКА ПРИРОДА. Може и да преспите в Сапарева баня или Паничище, има доста изгодни хотелчета. Тръгнете рано от тук 7.00 - 7.30ч, към 9.00ч. да сте на лифта, е после е АД от хора. На връщане може да минеш през Плана планина и Железница (много красив път, скоро ремонтиран), но щом си млад шофьор не ти препоръчвам. Иначе аз от там си бръмча за кеф. По пътя спазвай ограниченията, има КАТ на няколко места. Карайте бавно и се насладете на пътя.

Рила е уникална планина, дано ти хареса на теб и приятелката ти. :да: Това е съкровище което всички трябва да пазим! Няма друго такова място с такава магия като Рилските езера.

На езерата съм се качвал много пъти, ако нещо не ти е ясно питай! А като се върнеш сподели впечатления. :beer

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Чет 18 авг 2011 4:23

Mihailov78 лелеее мерси много ми помогна с съветите :) много съм задължен а какъв е този маршерут за който казваш ? Млад ама се справям супер :) до Гърция ходих тук в БГ си карам :) и ще е яко да видя този маршерут препоръчан от теб :) иначе мерси много ми помогна :) ще трябва да почерпя :-) :beer

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Пет 19 авг 2011 17:19

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _lakes.jpg
може ли да ми каже някой къде е хижата или къде спира лифта и после в каква посока съм разбира се :) тази карта намерих като опциял . И продават ли някакви карти там примерно как да се ориентираш или на къде да тръгнеш

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 19 авг 2011 22:54

по тая карта нищо няма да разбереш, ако не си бил там
Пътят те води
лифта е на хижа Пионерска
самият път те води
има и милиони знаци, НЯМА как да се загубиш
а нагоре след лифта тръгваш по стръмното отдясно на хижата /Рилски езера се казва или новата хижа/ има зимна маркировка /жалони/ и табелки хижа Иван Вазов
няма как да се загубиш

Върни се в “Пътеводител”