Пловдив - Св. Влас

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Пловдив - Св. Влас

Мнениеот chefito » Пон 01 авг 2011 11:02

Колеги, оказа се, че винаги съм карал в колона и просто съм гледал регистрационният номер пред мен и сега не знам пътя изобщо. Гледах картата.

Тръгвам от Пловдив и се качвам на магистралата. До тук ясно.

След това:

1. Стара Загора - Обяснение моля :oops:
Изображение

2. Нова Загора: Обяснение моля :oops:
Изображение

3. Сливен: Обяснение моля :oops:
Изображение

4. Карнобат: Обяснение моля :oops:
Изображение

По спомени не се влизаше към Бургас, а някъде преди това хващах към Сл. Бряг....

Ще помоля за обяснения като за малоумен, защото имам лоши спомени една година как се озовах почти в Русе :?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Пловдив - Св. Влас

Мнениеот myrshavija » Пон 01 авг 2011 11:20

chefito написа:Тръгвам от Пловдив и се качвам на магистралата. До тук ясно.

След това:

Магистралата завършва с кръгово - излизаш на север, мисля, че има табели.

Само направо през града.

Качваш се на подбалканския преди Сливен с десен завой. Има табели. Пада се след табелата за начало на Сливен - има село, което се казва "квартал Едикойси". Някой от Сливен да помогне с името на квартала!

Преди Карнобат пътят плави плавен десен завой към магистралата. Не се хващай по преките пътища - не са в добро състояние.

По спомени не се влизаше към Бургас, а някъде преди това хващах към Сл. Бряг....

5. Бургас
Като влзеш в града на първото кръгово излизаш на третия изход, което се пада в посока към морето или наляво. Пътят завършва с друго кръгово, където отново си наляво - там е втория изход, ако не греша.

Последна промяна от myrshavija на Пон 01 авг 2011 11:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 01 авг 2011 11:23

Бих ти предложил този, като се има предвид, че от Нова Загора (днес 1.08.11)има задръстване и кръговото е с регулировчик.
http://www.google.bg/maps?saddr=Unknown ... =1,2,3&z=8

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пон 01 авг 2011 12:06

Като цяло маршрута е много лесен, просто следвай табелите за Бургас, то така или иначе главната колона отива натам, пак ще гледаш само регистрационни номера :D , а иначе както каза един колега по горе, точно преди Карнобат пътя прави плавен десен завой към магистралата, няма да завиваш към Карнобат, в Бургас на първото кръгово хващаш третия изход, не съм обръщал внимание но съм убеден че има табели за Сл.бряг/Несебър, на практика все едно завиваш на ляво, караш пак до другото кръгово, там хващаш втория изход, пак на практика завиваш на ляво, от там нататък си само направо към Сл. бряг/Несебър!

А да, и преди Сливен , след като минеш край квартал Речица, държиш в дясно за да се качиш на Подбалканския, би трябвали да има табела Бургас!

Направи си един маршрут тук, и го разучи - http://www.bgmaps.com

Потребителски аватар
boyan.chav
Автомобил: VW Golf IV 1998
Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
Контакти:

Мнениеот boyan.chav » Пон 01 авг 2011 17:58

Ехе, chefito, при мене ли идваш :P Маршрута е лесен, днес тъкмо пристигнах на Влас, само трябва да следваш табелите и най-важното - да не изпуснеш тази за Сл. Бряг :P Но като цяло според мен е по-добре да минеш през Бургас, тъй като по-прекия път е с много неравности.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 01 авг 2011 18:32

Ееее, супер. Събрахме се значи. В какво състояние е любимия Робинзон плаж.... :roll:

Изображение

Потребителски аватар
boyan.chav
Автомобил: VW Golf IV 1998
Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
Контакти:

Мнениеот boyan.chav » Пон 01 авг 2011 18:41

Не знам, днес бяхме на централния плаж, водата е чиста, бирата е скъпа, местата, на които можеш да ползваш собствен чадър са почти ограничени...като всяка година :P

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 01 авг 2011 18:45

от Стара Загора тръгваш към Нова Загора - пътя е ясен по табелите , той си е там от 100 години -магистрала няма
от Нова Загора тръгваш към Сливен - пътя все още е същия и си следиш табелите
когато стигнеш до Сливен след Сливенски Бани минаваш около кв. Речица - там има детелина и се мяташ надясно към Бургас
от там караш все по пътя докато стигнеш Карнобат и се мяташ надясно по магистралата
в Бургас правиш ляв завой още на първото кръгово до Метро и тръгваш надолу посока морето
от там кръговото пак в ляво и си към Сл.Бряг вече ясно
не минавай през селата - пътя не е чак толкова лош ама не е и китка за мирисане
задръствания има яко след петолъчката почти до Карнобат се вият колони - тръгни през нощта и стигни сутринта за да изпиеш едно кафе :)
не тръгвай след обед около 5 часа са най-големите задръствания
около Ахелой ще почакаш пак в задръстване ама поне гледай да избегнеш това преди Карнобат :banghead:

а да - до Ст.Загора имаш 2 варианта , аз лично предпочитам първия ама ти хвани втория да не се загубиш

номер уно: слизаш от магистралата след Чирпан (не преди а след) и там се завърташ по стария път покрай селата Винарово,Яворово,Ракитница и Богомилово - след това си на входа на града от където караш само направо и следиш табелите за Бургас

номер не уно: слизаш от магистралата чак на кръговото под Стара Загора - там тръгваш към града като караш в ограниченията че мама им много се крият в храстите - караш караш караш докато не стигнеш един мост -минаваш по него и завиваш на дясно слизайки на пътя под моста - от там наляво и вече си хванал пътя за Бургас като следиш отново всяка табела
и да знаеш че в Ст.Загора има най-много катаджий и най-много спират

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Th3_Storm » Пон 01 авг 2011 19:54

myrshavija написа:
chefito написа:Тръгвам от Пловдив и се качвам на магистралата. До тук ясно.

След това:

Магистралата завършва с кръгово - излизаш на север, мисля, че има табели.

Само направо през града.

Качваш се на подбалканския преди Сливен с десен завой. Има табели. Пада се след табелата за начало на Сливен - има село, което се казва "квартал Едикойси". Някой от Сливен да помогне с името на квартала!

Преди Карнобат пътят плави плавен десен завой към магистралата. Не се хващай по преките пътища - не са в добро състояние.

5. Бургас
Като влзеш в града на първото кръгово излизаш на третия изход, което се пада в посока към морето или наляво. Пътят завършва с друго кръгово, където отново си наляво - там е втория изход, ако не греша.

Дотук колегата те ориентира много правилно като влезеш в Бургас на първото кръгово излизаш от третия изход като караш само напред ще видиш единствения мол ;) и на следващото кръгово излизаш от втория изход оттам караш само по главния път (има два варианта за Влас единия е през Каблешково другия през Поморие аз ще ти обясня през поморие тъй като е по хубав).караш само по главния път стигаш до моста оттам пак напред минаваш покрай Сарафово оттам пак по главния път атигаш в Поморие като незавиваш надясно а наляво минаваш покраий кпп-то пак на ляво оттам след бензиностанция Петролнадясно и от там пак по главния пат в края на правата надясно и само напред влизаш в Ахелой и караш само напред след като излезеш от Ахелой ще стигнеш кръговото излизаш от втория изход и от там по двулентовия път като стигнеш светофара на сл.Бряг надясно след това от кръговото излизаш от втория изход и само напред през к.к Сл.Бряг след излизане от Сл.Бряг излизаш на новия двулентов път само напред и си в Св.Влас.Незнам дали ме разбра може и да сам тте объркал но се надявам да съм ти помогнал.Приятна почивка. :beer

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 02 авг 2011 16:49

В края на магистралата завиваш на ляво за Стара Загора. На входа и има камера. От там има една табела за околовръстното на града. След негоотново има табела за Бургас. Излезеш ли от Стара Загора ако не се отклоняваш никъде право "в Сливен". В Сливен не се влиза. Като подминеш Сливенски минарални бани - Моста на р. Тунджа - кв. Речица(пада се в ляво не се влиза вътре) ще видиш детелина - там хващаш надясно. И ако не се отклониш никъде право в Бургас. От там В Бургас на първото кръгово наляво, второ кръгово(да го наречем Лукоилско - има една такава бензиностанция не може да не я видиш ако си на правилното място) и отново само направо. Следиш табелите вече да не изпуснеш отбивката за Свети Влас.
Краткия път до Свети Влас го заеби. Има едни села и трябва да правиш ляв завой до Ахелой на най-натоварения участък по това време в България. Чакащите за този завой правят по 2км двойна колона и пропускаш магистралата.

ПС: камери
по магистралата не знам как е.
1. На входа на Стара загора
2. с. Подслон (след Стара Загора, на бензиностанцията)
3. с Съдиево (след стара Загора, до пешеходната пътека)
4. гр. Нова загора (на кръстовището до Лукоил)
5. Чувал съм, че имало камера между Моста на Тунджа и кв. Речица, но никога не съм я виждал. След Сливен внимавай на околовръстното и след това в селата. Камери няма, патрулки обаче дал Господ.
6. Видиш ли Карнобат в ниското внимавай. Преди разклона за града винаги дебнат на една отбивка в ляво.
7. на магистралата не се притеснявай камери никога не е имало, нито патрулки. В края обаче явно слагат мобилна камера(от щракнат колега, писал тема тук)
8. Преди Поморие има камера. Има още две обаче там не съм пътувал много често за да обясня къде точно се намират. Знам какво има наоколо, но как се казват обектите не знам. По запознати да пишат.

Това е от мен.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Сря 03 авг 2011 19:43

velinsl написа:ПС: камери

Днес един приятел получи честитка от новия път до влас, мислеше че е от цивилна кола сниман.
Но тоя и оня ми казаха че имало вече и там камера на един стълб.
Лично не съм ходил да я видя ама ако някой има път натам да внимава.

пс. Тея дни ще отида лично да проверя,но като ми остане време.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 05 авг 2011 6:41

Andonov написа:Другото по което всеки може да разбера (ако не знае къде са стационарните камери в БГ) е снимката.
Различни са от мобилна и стационарна камера. Ама трябва да сте ги виждали, за да правите разлика.
Нямам под ръка сега снимки от двата вида за да ги кача.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 06 авг 2011 14:49

Layer написа:
velinsl написа:ПС: камери

Днес един приятел получи честитка от новия път до влас, мислеше че е от цивилна кола сниман.
Но тоя и оня ми казаха че имало вече и там камера на един стълб.
Лично не съм ходил да я видя ама ако някой има път натам да внимава.

пс. Тея дни ще отида лично да проверя,но като ми остане време.

Камера не видях, но видях патрулката на един паркинг отстрани да си седи.
Явно там е скрита и прави снимки.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 06 авг 2011 14:56

за днес пътуващите - пътя е затворен между Венец и Лозенец (на теория) макар че още от петолъчката движението се отклонява
имало катастрофа някъде си между тези села станала още в 10:30 сутринта
автобуса ст.загора - бургас отклонил преди малко от петолъчката през Сунгуларе и от там за Карнобат
да знайти :bishop

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 10 авг 2011 16:43

Благодаря на всички, които ми помогнаха. Стигнах без проблеми. Пътят е перфектен.

Върни се в “Пътеводител”