Капна малко дъжд и народа се изби :(

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Капна малко дъжд и народа се изби :(

Мнениеот musura » Нед 08 окт 2006 9:58

focus-news.net написа:Девет души са загинали в 23 тежки катастрофи на територията на страната през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. Ранени са 34-ма, като седем от тях са с опасност за живота. В София са станали 1 тежка и 129 леки катастрофи. Загинал е един човек, ранени са четирима.

Незнам на какво се дължи това, но масово народа кара на мокро все едно е сухо и слънчево. Луда работа. Малко тренинг ли имат водачите, на курсовете ли не се обяснява както трябва, но за мен не е в ред работата при един дъжд да се утрепят 9 човека :( То лятото в най-натоварения трафик с луди изпреварвания и малоумници по пътя имаше по 3-4 на ден, а сега 9

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 08 окт 2006 10:09

Ама аз хич не се очудвам да ти кажа Сър, направо ми се видят малко.....Ма те карат като обезумели бе де..а , като капне малко и АЙДЕ иуруш на маслините, само по-далече от такива направо да те е страх да си изкараш колата, че някой може да те отнесе сусе нея барабар...Нали ги гледам кат валне и нарочно се правят на големи и се въртят по крастовищата... скоро един щеше да спира така в мене...

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Нед 08 окт 2006 10:25

До кога ще се мислим за големи състезатели в потока от коли???
До кога ще надценяваме събствените си възможности и тези на колата?
До кога ще пренебрегваме живота си и този на останалите около нас??
До кога ще си затваряме очите пред черните статистики на КАТ?
...до кога ще ги увеличаваме? :idea:

Много е тъжно...
и нелепо...
и безмислено..
и не знам какво още..

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 08 окт 2006 10:27

Nadya_ написа:До кога ще се мислим за големи състезатели в потока от коли???

Много е тъжно...
и нелепо...
и безмислено..
и не знам какво още..

Докато не почнат да взимат книжки, Наде...(и да не ги връщат с/у заплащане, а след година...)

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Нед 08 окт 2006 10:35

Miloslav Ivanov написа:
Nadya_ написа:До кога ще се мислим за големи състезатели в потока от коли???

Много е тъжно...
и нелепо...
и безмислено..
и не знам какво още..

Докато не почнат да взимат книжки, Наде...(и да не ги връщат с/у заплащане, а след година...)

...и когато КАТ започнат да си вършат работата както трябва!

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 08 окт 2006 10:40

Sara_Bold написа:...и когато КАТ започнат да си вършат работата както трябва!

Докато има такива които предлагат пари ще има и такива които взимат.
Трябва вместо полицайте да се крият да се наслагат камери навсякъде и гражданина Х извършил нарушение му идва честитка, ама не да ходи в КАТ и да почерпи за да изчезне, ами директно си му отнемат точки и т.н.
Също така би било добре да променят малко закона и човек хванат без книжка да има затвор за него /не говоря за случайте на забравена кннижка/

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 08 окт 2006 10:41

Е как да не съм съгласен със Сара?!
Аз лично неведнъж съм бил свидетел на пасивността на патрулна кола при ситуация изискваща намесването й....
Нямам нищо против полицаите просто изказвам лично впечатление, което неведнъж ме е ядосвало доста....

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 08 окт 2006 10:44

°niksi° написа:

Трябва вместо полицайте да се крият да се наслагат камери навсякъде и гражданина Х извършил нарушение му идва честитка, ама не да ходи в КАТ и да почерпи за да изчезне, ами директно си му отнемат точки и т.н.
Също така би било добре да променят малко закона и човек хванат без книжка да има затвор за него /не говоря за случайте на забравена кннижка/

А бе и ти си прав Никси, ама вместо да вземат пари дали не трябва да му щракват скобите на подадената с парички ръчичка и айдееее на трамвая ?
Иначе има резон "Като ти дават-вземай, като те ...."

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Нед 08 окт 2006 10:47

°niksi° написа:

Мисля,че е обратното,но не е само в това въпроса!
Имах предвид,че много често се заяждат без основавие,че се крият из шубраци и храсталаци,че като си сложат желетките на задния прозорец и се движат като че ли пътя е техен,че не са напълно безпристрастни и си избират коя кола точно да си спрат и т.н. и т.н.
Т.е.за да започнем да ги уважаваме е нужно и те да се държат както трябва/поне за мен е така/.
И веднага искам да допълня,че това не се отнася за всички катаджии,а за по-голямата част!

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Нед 08 окт 2006 10:54

Абе книжки се взимат прекалено лесно ...... учат те да се движиш с 30 км в час в града и с 60 извън... къде се кара так бре ???? как се държи кола с тая скорост и как с по голяма, а камо ли на хлъзгаво ....... изобщо ялова работа никой нищо не обяснява............ и качи се младежът в колата качи четири дружки и ююююююруш ........... направо не знам как не съм се пребил като куче преди 5 години.....

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Нед 08 окт 2006 10:58

Търсенето определя предлагането....не обратното :!: Разусквана е темата милион пъти.Решението е взимане на спешни мерки за придвижване в големите градове и по-специално София.Зелена вълна и тн.Ремонт и разчистване на малките улички в центъра за да поемат някакъв трафик и те.Околовръстното в перфектно състояние с поне 2 ленти във всяка посока и тн и тн ЧАК тогава автоматизация пълна, камери и тн...И тогава ще се оправят нещага.Трябва време.Стъпка по стъпка.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 08 окт 2006 10:59

Tyan написа:Абе книжки се взимат прекалено лесно ...... учат те да се движиш с 30 км в час в града и с 60 извън... къде се кара так бре ???? как се държи кола с тая скорост и как с по голяма, а камо ли на хлъзгаво ....... изобщо ялова работа никой нищо не обяснява............ и качи се младежът в колата качи четири дружки и ююююююруш ........... направо не знам как не съм се пребил като куче преди 5 години.....

А бе не знам дали е така... Имаше тука някъде една тема за личния пример как един колега учел дащеря си да кара, което аз силно подкрепям....
Та ако си имал някой който все пак да ти даде и ти да вземеш някакъв пример от него и ти е било обяснено че не е много животосъобразно да хвърчиш с дружки едва ли би карал така преди години....
Аз също съм правил глупости като всеки човек зад волана ... ама имам един принцип като ще е глупаво е задължително да съм сам...

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Нед 08 окт 2006 11:18

На мене инструктора ми беше добър обясняваше и като го питах : тоя защо ме изревари отдясно? Той казваше: "Зашото има книжка" ама първият път като ми поднесе колата никой не ме беше учил какво да правя ...защото как ще се научиш като караш с 50 извънградско и правиш опашки по 5 километра........
аз повече за рисковите ситуации съм научил от нфс5 отколкото от шофьорските курсове ....... после почнах да си ходя всяка зима на полигона и да си правя пергели ......ама това ще ми помогне на мене, няма да помогне на 18 годишния Пепи и 19 годишната Таня дето са взели колиците и като и кажеш Тане караш много бързо, а тя ти отговаря ....ама тая ускорява по-бързо от учебната, какво да правя???!!!! И го казва толкова щастлива като че е направила велико прозрение. Ми махни си крака от газта. И от кофтито подготовка се минава през лошите пътища ...народа заради това масово се трепе и като казвам това нямам в предвид дупките ...ееее иде ми да се намааам в някое дере дееба .... някакви малоумни ограничения ...изпреварването разрешено на място дето трябва да си луд да тръгнеш да изпреварваш..... на три километра равна права две платна с по две ленти изпреварването забранено ограничение 60 заради на Киро бензиностанцията построена там през петролното ембарго срещу Югославия.... отделно няма наказания ....... ама всъщност има ли смисъл като няма значение :)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 08 окт 2006 11:30

То живи няма да останат скоро.....всички алтави шофери ше се изпотрепят..........как може на мокър път да караш със 90 в града или със 120 по извънградско..........ми то при 120 и на мокро ще спираш минута е много..........полицай като те спре трябва да имаш респект а не некоя шушумига да ти иска 10 лв и ти да му се смееш ехидно..........

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 08 окт 2006 11:44

Тъкмо си говорим по темата и чувам спирачки на пътя зад блока. Поглеждам и какво да вияд - едно BMW 3ка явно "дрифтна" малко повечко или пича кара сефте кола със задно ... ама се шибна в една друга кола. Добре, че удара е лек и няма пострадали, но това само говори за опита на водача ...

Като слезе от колата, забрави да я изгаси и да изключи от скорост и добре че изгасна сама след 1-2 подскока, че щеше да се забие и в паркиралата бяла кола на тротоара...

Прясно фото на раненото BMW:
Изображение

Върни се в “Пътеводител”