София - Казанлък ..

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

София - Казанлък ..

Мнениеот Sir T » Нед 22 окт 2006 7:09

Понеже ме очаква едно "състезание" скоро м/у мен и самолет от София до Казанлък реших да попитам кои е най-бързия, съответно и на хубав път до там.
Информация относно полицайте по пътя също ще е доста от полза :D
Ако някой го знае "наизуст", пътува често .. моля да сподели!

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Нед 22 окт 2006 9:24

Радио дарик мисля дават постоянна информация за полицаите

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Нед 22 окт 2006 9:26

По магистралата до Пловдив и на отбивката за Карлово слизаш от магистралата. Постоянни места с полиция няма, а и честно казано не дебнат кой знае колко в този район :wink:

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Нед 22 окт 2006 9:31

даваме ти една радиостанция, половин час пред теб тръгват двама съгледвачи и диктуват къде има милиция/проблеми/ремонти/задръстване

с каква кола ще си?
ако питаш мен най-бързо ще стигнеш по магистралата до стара загора и после шосето...

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Нед 22 окт 2006 11:36

какъв е тоя самолет и кога :roll: и аз се включвам със станцията!

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Нед 22 окт 2006 11:41

joser написа:какъв е тоя самолет и кога :roll: и аз се включвам със станцията!

ъъъъ Калинке ти за кои ще се включваш?? като те знам каква си авио-ентусиастка ... mhihi хайде сърТ казвай бързо да уреждаме работата (ама само ако си с фауве, ако ще се юркаш с опел да знаем да те забавим умишлено...)

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 22 окт 2006 11:51

Ами реално погледнато и по подбалканския можеш да караш с 130-150.. само трябва да се внимава по населените места.
По-бавничко ще е в началото по завойто. Печелиш 40 км по-малко.

По магистралата можеш да караш с максимална скорост, но след това минаваш по обикновен път и там по-бавничко... пък не е ясно какво е състоянието му ( докато подбалканския е екстра ).
Куки на магистралата имаш по тунелите и да речем на местата направени като писти ( имат си ограничение ).

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Нед 22 окт 2006 12:37

Единия път е определено по магистралата и после към Карлово, след Граф Игнатиево до разклона за Хисаря може да има полиция, после след с. Баня хващаш към Калофер, и после полиция може да има на с. Габарево или при разклона за Павел Баня. С изключение на няколко участъка между Пловдив и с. Баня пътя е много добър и можеш да караш бързо.
Другия вариант е по магистралата до Чирпан, после Стара Загора и тогава Казанлък, по-дълъг е пътя, полиция на обичайните места около тунелите, около Пазарджик и Пловдив и около Чирпан на слизане/влизане от магистралата.
Пътя през подбалкана не ти го препоръчвам, минаваш през много населени места - беше писал че спазваш ограниченията стриктно - и ще се забавиш много, нищо че е по-къс пътя с около 40 км.
Безаварийно каране ти желая.

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Нед 22 окт 2006 12:50

spam
колега земи си един Стингър и от кадето и да минеш се ще си пръв

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Нед 22 окт 2006 13:28

ще снимаме едно състезание м/у самолет и кола .. още не знам каква ще е колата - няма да е VW със сигурност, защото Porsche BG още не са ни дали нито едно да тестваме.
Самолетът ще е малък и ще има още един, които ще лети паралелно да снима!
Въпросът е кой път да избера .. май засега клони към магистралата до Пловдив и от там до Казанлък както предложиха някой от колегите. Магистралата я познавам относително добре, не е като тази от Ябланица до София - нея я знам наизуст, но все пак наистина ще мога да се отпусна да карам бързо. Подбалканският никога не съм го минавал, както и не съм минавал от Пловдив до Казанлък .. затова събирам мнения. Самолетът със сигурност е по-бързия начин да стигнеш, но ще гледам да създам някоя глупост, за да го забавят :twisted:

ps. Знам кой друг го е правил това състезание, но в български условия мисля, че ще е интересно!

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Нед 22 окт 2006 21:07

Sir T написа:...

щом няма да е VW, ще се замисля на коя честота да съм с токито :) от кой клуб ще е самолетът, пиши повече инфо, може и на лс. това ще е интересно наистина. ех, тази авиация и тия 'мотори'!
препоръчвам ти пътя по магистралата и после към карлово през отклонението от магистралата - към хисар и карлово. работя в граф игнатиево и пътят до там е ок - дали ще имаш среща с полицаите човек никога не знае. но на магистралата към пловдив обикновено са преди баира на Ихтиман, след тунела, преди Пазарджик понякога и на пистата, но там се виждат отдалече. но пък за такова събитие няма ли да ти дадат зелена светлина оттам или всичко ще е в реални условия?след отклонението пътят е добър, в повечето случаи прав и позволява постоянна скорост и изпреварване. има павета в с. труд и един участък с няколко бабунки и дупки преди Баня мисля, че беше, ако не са ги оправили вече. но пътят е с добра видимост в повечето случаи и приятен. има полицаи на табелата на Граф Игнатиево понякога.
ако наистина искаш за събитието може да има радио осигуряване от пловдивския радиоклуб, както осигурявахме рали България и др.. но трябва време да се организираме. иначе като гледам и радиолюбителите от форума сме на линия!

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Нед 22 окт 2006 22:22

Ами пътя от Ст. Загора до Казанлък е перфектен, аз много му се кефя, има идеални завой, и само един гаден остър, минаваш под каменен ЖП мост, със стария мерцедес на брат ми (190 Д) уж на майтап го взех за 15 мин. а баничарката по 10 мин. маршрута близо е 35 км.
тва от мене :wink:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 22 окт 2006 22:52

Е нищо не пречи час преди събитието да се пусне една пилотна кола да види как седят нещата.
Сигурен съм че дори ще има хора от форума които ще се навият да проверят пътя стига да им покриеш разходите ;).

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 22 окт 2006 23:44

На магистрала Тракия обикновено има полиция на 63-64км след виадукта (мост) имаш десен завой и искачат "колегите" с радара...
Този уикенд обаче ги нямаше там :(

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Нед 22 окт 2006 23:59

Sir T написа:Самолетът със сигурност е по-бързия начин да стигнеш, но ще гледам да създам някоя глупост, за да го забавят...

Имаш две възможности:
1.Твой човек в РВД - Ръководство на Въздушното Движение 8)
2.Твой човек в 3-та Изтребителна авиобаза – летище Граф Игнатиево mhihi

Върни се в “Пътеводител”