[color=green]Здравейте колеги!
Налага се пътуване от Шумен до Карловските минерални бани.
Потърсих чрез търсачката и излезе само негативна информация за Дюлино, Рижки и Айтоски проходи. За Върбишкия няма нищо , а Шипченския се оказа поредния софийски ремонт.
Помагайте, че в неделя потеглям, а нямам мечта да се разглобя по пътя![/color]
МАРШРУТ ШУМЕН - КАРЛОВО
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Ако може - едно уточнение. Питаш от Шумен за Карлово, а виждам да пише че си от Балчик.
Моето мнение /като на човек, живеещ & пътуващ в този регион/ е :
КОТЛЕНСКИ проход, т.е. Шумен - Търговище - Омуртаг - Котел - Петолъчката - подбалкански път. Целия Котленски проход е с нов асфалт, или добре направени "кръпки" /е, има 1 участък от около 500 м с изчегъртан асфалт, но не е болка за умиране, ако караш с под 90/. Последнo минавах края на септември - имаше 1 участък където доасфалтираха, та спираха за малко движението - изчакваш да минат отсрещните. Също по това време минах и през целия Айтоски проход /Дългопол - Аспарухово - Чудните скали - Дъскотна - Айтос/ - не е лошо, с 1 изключение от 50-100 м, но е по-тесен, и със завои, но пък няма мн. движение. Не знам за Шипка - не съм минавал скоро, но не си струва според мен да ти е натоварено през прохода, за да избегнеш участък от подбалканския. Върбишкия не го отваряха през лятото няколко години - сега е отворен /не знам защо/, но разправят че има дупки, където може КРАВА да легне. РиШкия също не ти го препоръчвам /въпреки че е най-лекия проход/ - има дупки, на които изкривих джантите на служебната лада /2104/.
Успех, и лек път !
Моето мнение /като на човек, живеещ & пътуващ в този регион/ е :
КОТЛЕНСКИ проход, т.е. Шумен - Търговище - Омуртаг - Котел - Петолъчката - подбалкански път. Целия Котленски проход е с нов асфалт, или добре направени "кръпки" /е, има 1 участък от около 500 м с изчегъртан асфалт, но не е болка за умиране, ако караш с под 90/. Последнo минавах края на септември - имаше 1 участък където доасфалтираха, та спираха за малко движението - изчакваш да минат отсрещните. Също по това време минах и през целия Айтоски проход /Дългопол - Аспарухово - Чудните скали - Дъскотна - Айтос/ - не е лошо, с 1 изключение от 50-100 м, но е по-тесен, и със завои, но пък няма мн. движение. Не знам за Шипка - не съм минавал скоро, но не си струва според мен да ти е натоварено през прохода, за да избегнеш участък от подбалканския. Върбишкия не го отваряха през лятото няколко години - сега е отворен /не знам защо/, но разправят че има дупки, където може КРАВА да легне. РиШкия също не ти го препоръчвам /въпреки че е най-лекия проход/ - има дупки, на които изкривих джантите на служебната лада /2104/.
Успех, и лек път !
Последна промяна от gr_kanev на Съб 25 ное 2006 16:47, променено общо 1 път.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Точно по този маршрут (Стара Загора - Варна) пътувах наскоро. Избрах да мина през Нова Загора, Сливен, Петолъчката, Карнобат, Айтос (не по магистралата !), Дългопол, Провадия, магистралата до Варна. Пътувах събота сутринта и почти нямаше движение до Айтос, оттам нататък е ясно. Повече информация за Айтоския проход има в темата, където съветвахме BECK0 откъде да мине за Сл. Бряг. Другия вариант е от Петолъчката да хванеш Котленския проход (Котел - Омуртаг - Търговище - Шумен - оттам само магистрала до Варна). Лошия участък е от Омуртаг до Шумен.
Ришки е добър (приятен), но ако са оправили огромните ями. Иначе и на камион може да огънеш джантата !
Ако минаваш през Търговище и имаш време, се обади.
Ришки е добър (приятен), но ако са оправили огромните ями. Иначе и на камион може да огънеш джантата !
Ако минаваш през Търговище и имаш време, се обади.