Утре сутринта пътувам за Търново първия път от няколко за тази седмица и ме интересува как е пътя, по специално прохода, снегонавявания или поне вали ли сняг там в момента?
Пък ако някой драсне къде са камерите и по участъка до Гурково, ГПС сочи че няма нито една цена няма да има(което за мен е 100% съмнително). Няма да е лошо имам предостатъчно какво да чета в момента.
Благодаря предварително
Как е прохода Хаинбоаз?
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Как е прохода Хаин Боаз?
От сливен до гурково няма камери
Само около твърдица имаше едно пазарче има възможност да има патрул, но камери няма 

А в самия проход?
Да се надяваме, че в 6.20-6.25 сутринта, когато най-вероятно ще вляза в Боаза да е чисто и свободно от трафик и патрулките да спят. Имаше едно мнение, не знам защо е изтрито, но и там имаше полезно инфо.
Благодаря Ви за инфото..
Да се надяваме, че в 6.20-6.25 сутринта, когато най-вероятно ще вляза в Боаза да е чисто и свободно от трафик и патрулките да спят. Имаше едно мнение, не знам защо е изтрито, но и там имаше полезно инфо.
Благодаря Ви за инфото..
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
В прохода също няма камери. На няколко места GPS-а предупреждава за "засади" (т.е. места, в които е възможно да има патрулка), но на никое аз не съм виждал. Прохода минава през няколко населени места (имаше поне едно село, състоящо се от няколко махали - знак за край на населеното място няма, а пътя си е през поле) - там също е възможно да те "сгащят".
С 2 думи - спазвай ограниченията и пътувай спокойно !
Лек път !
С 2 думи - спазвай ограниченията и пътувай спокойно !
Лек път !
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Вчера пътувах и се върнах през прохода. Няма нищо обезпокоително, сняг липсва, чисто сухо си беше, имаше 1-2 патрулки и това е. Ако спазваш що-годе ограниченията няма да имаш зор вероятно.
Re: Как е прохода Хаимбоаз?
Камери няма никъде по пътя. Единствено от върхът на спускане към Търново дясната лента е затворена, за това се ползват другите две на изкачващите автомобили за движение с двете посоки. Патрулките се крият доста в страни от пътя на широката част на прохода и на входа на Търново. Чист път няма снегонавявания, валежи и затворени участъци. Това е за тези дни, ако някой го интересува.
- vankatagb
- Автомобил: Vw Passat B 5.5
- Двигател: AZM 2001
Здравейте колеги, съжалявам, че ползвам чужда тема, но да ни трупам форума с излишни теми за една и съща информация. Очертава се да пътувам утре вечер или в събота сутринта и ме интересува как е прохода - обработват ли го редовно, има ли проблем с придвижването? Същия въпрос важи и за пътя от Петолъчката до Гурково, уж следя пътната обстановка, но ще се радвам на инфо от колега, който е минавал по този път(прохода съответно) откакто заваля снежец
Благодаря предварително!!! ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!
п.п. Може да ползваме тази тема за обмяна на информация за пътната обстановка при този проход и пътищата около него, мисля, че ще е полезно!

п.п. Може да ползваме тази тема за обмяна на информация за пътната обстановка при този проход и пътищата около него, мисля, че ще е полезно!
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
И аз се интересувам как е прохода.В Понеделник ще пътувам за Трявна и се чудя Шипка ,или Хаимбоаз.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Re: Как е прохода Хаинбоаз?
Днес бях свидетел как затвориха за товарни автомобили с ремаркета и без вериги Котленският проход - съответно който не отговаря на изискванията беше пренасочван през Хаинбоаз. Хаинбоаз е много по-натоварен с движение, и затова по-добре поддържан през зимата. Но това съвсем не значи, че не може да се случи да има 1 закъсал или завъртял се камион, и поради това движението да е блокирано за часове. Зима е, условията са сложни и се променят бързо - съобразявайте се и тръгвайте на път само ако е много наложително, с добре оборудван за условията автомобил !
- vankatagb
- Автомобил: Vw Passat B 5.5
- Двигател: AZM 2001
Нещо ново за подбалканския до Гурково, Хаинбоаз-а и около В.Търново?
В района на Сливен пътищата са сухи, вятъра силен и то доста. Предполагам целия участък Петолъчката-Гурково е така. Ако си с малък автомобил мятай два бордюра в багажника и нямаш грижи.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Днес се върнах от Трявна.През Хаинбоаз не минах ,но Шипка е перфектно изчистен като за зима и трафика е слаб - абе пътуването си е приказка от там 

-
- Автомобил:
- Двигател:
утре пътувам през прохода Хаинбоаз как е пътната обстановка там.