Ако темата не е за тук или има друга тема - моля, преместете я.
Прави ми впечатление, бе тази есен редовно преди прогноза за сняг /какъвто сега нямаше/ по цялата магистрала се ръси обилно сол и пясък върху сухия асфалт.
И после колите /или поне мойта/ е цялата добре осолена.
Какво правите в тези случаи - автомивка след всяко пътуване зимата, нема ли ми дойде множко?!
Опесъчаване и сол по сухите магистрали
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Опесъчаване и сол по сухите магистрали
Освен измиване на купето,че побелява обилно оливане особено долу купето, калници,подкалници,климатичен радиатор.Корозията не дреме.
Малко -много, няма друго спасение освен да се измива много обилно.Другото спасение е да не се кара ,ама за какво ти е автомобила?
Малко -много, няма друго спасение освен да се измива много обилно.Другото спасение е да не се кара ,ама за какво ти е автомобила?
-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
Вече има доста автомивки с жетонче или монета.За едно левче пуска достатъчно вода,че да я плакнеш по-честичко.
Точно така правя и аз.Всяка седмица зимно време я пръскам обилно отвсякъде за 2 левчета.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
stefan_doc написа:А
Прави ми впечатление, бе тази есен редовно преди прогноза за сняг /какъвто сега нямаше/ по цялата магистрала се ръси обилно сол и пясък върху сухия асфалт.
...
Само да вметна че това се прави за да може в последствие по лесно да се чисти снега
-
Също и за да няма заледяване.
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Хайде пак недоволни... нямате угода ей.Като има сняг.... защо има сняг, като няма сняг... защо има пясък и сол.
-
Не виждам някой недоволен в тази тема.Човека търси решение за да спре последствията.Може би заглавието е малко по-провокативно :)
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
аз виждам, че има някой, който е недоволен от това че колата му е цялата осолена.И търси решение на проблема, си, който е логично, че ще е автомивка.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Не е нужно обилно осоляване за да се види, че се върши работа при 1-2 см сняг.
При нас поливат с луга и вечерта замръзва лугата .Ефект никакъв освен пързалка.Сутринта автобусите не могат да отлепят от спирките. По-добрия вариант е пясък.
При нас поливат с луга и вечерта замръзва лугата .Ефект никакъв освен пързалка.Сутринта автобусите не могат да отлепят от спирките. По-добрия вариант е пясък.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Не знам каква химия ползват,но на 31.12.2014 в 21:00,при -16 градуса,АМ Хемус беше мокра,не замръзнала.
Друг е въпроса,че въпросната "течност" няма измиване с чистачките,и днес преброих над 30 автомобила спрели в аварийното платно и си миеха предните стъкла с вода.
Друг е въпроса,че въпросната "течност" няма измиване с чистачките,и днес преброих над 30 автомобила спрели в аварийното платно и си миеха предните стъкла с вода.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
И аз се чудих днес какво е това бялото по стъклото ми дето трудно се измива, щях да си сменям чистачките даже, а то какво било. Течността за чистачки заминава направо. Прибрах се и направо на автомивката, голяма кашотина.
- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
Купувайте си немска течност за измиване на челното стъкло.Аз нямах проблем- 4 литра на -22 градуса, нито замръзва, нито зацапва и е 9 лева тубата. А колата както и да я миеш все ще ръждяса.Неслучайно колите идващи от Германия са дреп. Химията дето ползват е много силна.Втора година задните ми дискове имат петна от немските химикали по магистралите.И аз се чудих защо нашата течност за чистачки не измива челното стъкло-та тираджиите ме казаха, че карат само с немска течност.
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Аз от години след каране по осолени пътища, после минавам през 5-минутката. За 2 лева я оплаквам под калниците и праговете.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
fly_free написа:Купувайте си немска течност за измиване на челното стъкло.Аз нямах проблем- 4 литра на -22 градуса, нито замръзва, нито зацапва и е 9 лева тубата. А колата както и да я миеш все ще ръждяса.Неслучайно колите идващи от Германия са дреп. Химията дето ползват е много силна.Втора година задните ми дискове имат петна от немските химикали по магистралите.И аз се чудих защо нашата течност за чистачки не измива челното стъкло-та тираджиите ме казаха, че карат само с немска течност.
Може ли малко повече информация за тази течност-марка,място на закупуване!
Тази зима ползвам течност,която купувам от Кауфланд-5л,-30гр,12лв
-20гр,пак 5л,10лв.
Вършеше работа,до онзи ден.