Питане относно местността "Орлово око"

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Питане относно местността "Орлово око"

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 04 юни 2012 12:48

Искам да питам някой който е ходил до горе с какъв джип-"джипче" може да се стигне,освен с тези джугани дето са долу пред Ягодинската пещера?
Мисля да се качвам с това :oops:

Изображение

П.С. :oops: :oops:

Последна промяна от MITKO_DVD на Пон 04 юни 2012 13:23, променено общо 1 път.

pmidas
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане относно местноста "Орлово гнездо"

Мнениеот pmidas » Пон 04 юни 2012 12:56

много е нисък колега. Ходил съм там. Да си наемеш джип е 50 лв. Човека ни изнесе лекция за местността. В общи линии си заслужава парите (не си чупиш твоя кола). Събирате се над 5 човека (за да излезе по тънко) и газ.

Само да ти кажа .... преди да тръгнете разтоварете коремите ;). И друго. Пред Ягодинската има едни заведения. В никакъв случай не яжте пататник.

Потребителски аватар
Dii
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане относно местноста "Орлово гнездо"

Мнениеот Dii » Пон 04 юни 2012 13:14

Мястото се казва "Орлово око" и с тоя джип според мен може да се иде до там, още повече, че има и заобиколен път по който може да се иде и с обиконовена лека кола както се вика, попитай местните за него..А още по-готино е да се качиш пеш по горската пътечка има си и маркировка...отнема окло час и полвина..

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Re: Питане относно местноста "Орлово око"

Мнениеот petko5 » Пон 04 юни 2012 20:31

Мите, давай смело :wink:
Като стигнеш в с.Ягодина, питай местните за пътя, с тази машинка ще се качиш до горе :)
Колежката Dii е права, час и половина е пътя пеша от с.Ягодина до връх св.Илия, има си и маркировка :wink:
Относно манджите:
тук: http://yagodina-bg.com/ ,
тук: http://www.orlets-buynovo.com/ и
тук: http://pochivka.bg/o-3221-%D1%81%D0%B5% ... 0%BA%D0%B8

, а относно спането само първите са перфектни, третия/Попини лъки/ е пълня мизерия :wink:

Приятно прекарване, ако имаш затруднения или искаш повече инфо, звънни един телефон или на л.с. :wink:

Последна промяна от petko5 на Сря 06 юни 2012 15:25, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Re: Питане относно местноста "Орлово око"

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 05 юни 2012 7:52

Ще спя в Девин,иначе мисля че мой клиент с такова се е качвал,ма ми е неудобно да му звънна затова реших да питъм :idea:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Re: Питане относно местността "Орлово око"

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 11 юни 2012 7:40

За голямо съжаление не успяхме да се качим по простата причина че от дъждовете пътя се е изкопал много и от последните валежи който са били в началото до средата на миналата седмица има един участък точно под самамата площадка около 100-на метра който е засечен изкопан от тамошните джипки-джугани който се качват с туристи като атракция и е залято с вода и кал-талок и са едни коловози от който надали щях ме да излезм без поражения, иначе ние реших ме да минем от Триград до Орловото Око през пресечен път през гората и скалите-15км. такъв адреналин поне аз не съм изпитвъл,но пак казвам малко преди площадката се предадох ме :banghead:

Потребителски аватар
Dii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dii » Пон 11 юни 2012 8:28

Защо не продължихте пеш...как може да драпате толкова път и да се откажете накрая?

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 11 юни 2012 11:05

Dii написа:Защо не продължихте пеш...как може да драпате толкова път и да се откажете накрая?

Защото програмата ни беше уплътнна яко и нямаше как да се забавим поне още 1-2 часа до горе и обратно пък и бях ме с малкия и часа беше 1.30 баш беше напекло mhihi ,но живот и здраве догодина ще си платим е ясно вече на такава жипка и ще се качим,въпреки че малко по-късно се качихме на кулата на Снежанка и гледката беше убйственна :idea: ,която надали ще мога да видя на Орлово Око,но така или иначе ще се качим догодина 8)

Потребителски аватар
Shakez
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBAB

Мнениеот Shakez » Пон 11 юни 2012 12:12

Здравейте,
Качването пеша наистина си отнема време. Аз като нетрениран елемент имах чувството, че ще си остана някъде по чукарите. Доста изтощително дойде, а в допълнение мога да се извиня и със стабилна настинка, която беше в своя апогей, докато се качвах и слънцето, което печеше яко, все пак около 2 часа следобяд се катерихме. Мога да кажа, че качването си заслужаваше, а снимката, която качвам е от платформата.

В общи линии отделете си около 2 часа само за изкачване и задължително си вземете вода. Слизането е песен, а на моменти има опасни участъци. Тези с джипките ги видях, но бяхме малко хора, а и друго си е да капнеш от умора. :mrgreen:

Върни се в “Пътеводител”