Здравейте,
Имам намерение с приятели да пътуваме до Дубровник в края на месеца. Проучих,че има няколко маршрута.Най-късия /около 800 км. през Прищина/ бил ужасен и тези, които са минавали за нищо на света няма да повторят. Най-добрия /почти само магистрала, през Загреб/ е почти два пъти по-дълъг - около 1400 км. Имало и трети през Албания /около 900 км./, той как е по отношение на пътя?.
Моля колеги които имат инфо и личен опит за съвет по кой път е най-добре да се пътува до Дубровник /като съотношение път/разстояние/.
Благодаря.
до Дубровник - по кой маршрут?
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Re: до Дубровник - по кой маршрут?
Аз съм минавал по пътя през Подгорица.
Беше зима, снега беше 1-2 метра над джипа
Пътя беше почистен много добре, само лошото беше, че на всеки завой спирахме да се разминаваме с тези срещу нас.
Завоите са много, но не е нещо страшно.
Аз съм от хората, които пак биха минали от там.
От където и да минаваш фарове за мъгла ползвай само когато имам мъгла.
Мен ме спряха в Босна 1км след мъглата и олекнах с 50 евра рушвет
Беше зима, снега беше 1-2 метра над джипа

Пътя беше почистен много добре, само лошото беше, че на всеки завой спирахме да се разминаваме с тези срещу нас.
Завоите са много, но не е нещо страшно.
Аз съм от хората, които пак биха минали от там.
От където и да минаваш фарове за мъгла ползвай само когато имам мъгла.
Мен ме спряха в Босна 1км след мъглата и олекнах с 50 евра рушвет
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Зелена карта, задграничен паспорт, пълномощно за кола на чуждо име.
София-Калотина-Ниш по магистрала и се отбиваш за Крушевац.
После посоката е Кралево-Нови пазар, в Нови пазар е бетер нащо Татарли. Да не се уплашиш. После през Беране в Черна Гора към Подгорица, тука черногорските бандити карат като бесни. Не си помисляй да се заиграваш, куките също не са свет - не става като сърбите да минеш със сокче или кутия цигари.
Следват Цетине и Котор. След Цетине можеш да се отбиеш към Будва, да пийнеш кафенце на кея с "евтините" яхти, градчето за мене е по-красиво от Дубровник.
Защото Дубровник е една крепост, с някакво велико човече което се казва свети Влахо.
Которския залив се пресича с ферибоот, или ако искаш го заобикаляш с колата да зяпаш.
Стигнеш ли Херцег Нови не можеш да сбъркаш, пътя е крайбрежен викат му jadranska cesta и отива до Дубровник. Това е читав маршрут, без дупки и простотии. Кара се по знаците, грубо е около 800км.
Путарините
, пътни такси демек не са скъпи. Черна Гора се прекосява с винетка(не помня вече) и пак е евтина. Устроено е добре, няма как да сбъркаш с таксите.
Евро върви навсякъде, цени не помня- щом ше ходиш пари имаш
.
От Дубровник отидете до остров Локрум с корабче, красиво е има ботаническа градина и гадни пауни-много силно крякат.
София-Калотина-Ниш по магистрала и се отбиваш за Крушевац.
После посоката е Кралево-Нови пазар, в Нови пазар е бетер нащо Татарли. Да не се уплашиш. После през Беране в Черна Гора към Подгорица, тука черногорските бандити карат като бесни. Не си помисляй да се заиграваш, куките също не са свет - не става като сърбите да минеш със сокче или кутия цигари.
Следват Цетине и Котор. След Цетине можеш да се отбиеш към Будва, да пийнеш кафенце на кея с "евтините" яхти, градчето за мене е по-красиво от Дубровник.
Защото Дубровник е една крепост, с някакво велико човече което се казва свети Влахо.
Которския залив се пресича с ферибоот, или ако искаш го заобикаляш с колата да зяпаш.
Стигнеш ли Херцег Нови не можеш да сбъркаш, пътя е крайбрежен викат му jadranska cesta и отива до Дубровник. Това е читав маршрут, без дупки и простотии. Кара се по знаците, грубо е около 800км.
Путарините

Евро върви навсякъде, цени не помня- щом ше ходиш пари имаш

От Дубровник отидете до остров Локрум с корабче, красиво е има ботаническа градина и гадни пауни-много силно крякат.
Благодаря Колега!
Тъй като ще пътуваме две коли мислим да вземем разстоянието на два пъти като спим в Охрид или Струга и оттам през Тирана до Дубровник
Тъй като ще пътуваме две коли мислим да вземем разстоянието на два пъти като спим в Охрид или Струга и оттам през Тирана до Дубровник
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
ъъъъ, приятна разходка Ви желая от все сърце. Но в Албания не съм бил, дори нямам идея за визов режим има ли.
viewtopic.php?f=61&t=291977

viewtopic.php?f=61&t=291977
- hooligans
Макар, че не ми отрази първото мнение, не те съветвам да минаваш през албания...
hooligans написа:Макар, че не ми отрази първото мнение, не те съветвам да минаваш през албания...
Извинявай.Какво имаш предвид да не минавам през Албания?
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Албания инфо...http://patepis.com/?p=28516 бих послушал hooligans освен,ако целта не ти е Албания!
- hooligans
H2O написа:Албания инфо...http://patepis.com/?p=28516 бих послушал hooligans освен,ако целта не ти е Албания!
Да, линка говори много.
Защо, като гледам картата пътят от Шкодра до Подгорица, а оттам до Будва,Дубровник следва да бъде като този до Шкодра т.е. сравнително добър? Дават го като международен /Е 782/.
Колегата от пътеписа пътува от Албания/Шкодра/ през Черна гора,Косово и Македония до София, пътя е друг?
Колегата от пътеписа пътува от Албания/Шкодра/ през Черна гора,Косово и Македония до София, пътя е друг?
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Палиш,тръгваш и после пиши как е!