Застраховка В Англия (Car insurance)

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
birony
Автомобил:
Двигател:

Застраховка В Англия (Car insurance)

Мнениеот birony » Вто 24 юли 2012 20:15

Здравейте , имам едно питане за застраховката в Англия . Другата седмица с няколко приятели ще пътуваме до България . Проблема обаче е в това , че колата има застраховка само на мое име и се питам дали е законно да кара някой друг от колата в мое присъствие , и дали ще има проблеми ако ни спрат полицаи .

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Re: Застраховка В Англия (Car insurance)

Мнениеот H2O » Сря 25 юли 2012 16:20

Тази застраховка която имаш сигурен ли си,че важи и за Европа?Това на което викаме "Зелена карта"у нас там по особенно и по скъпо.Мисля,че излизаше към 200 паунда.Англичаните са малко терсене по отношение на всички норми в Европа.Дори не знам как ще си направиш такава зелена карта.С каква книжка ще караш колата?С БГ книжка няма как да ти направят застраховка.Абе много е шантаво.Като почнеш от адреса на местоживеене и следва голяма мазаница.Едното противоречи на първото,след което всичко се обърква.Не ме питай как съм карал коли от там.От където и да го погледнеш все си в киреча :D Но скъпо е и не е ясно ако някой се навие да ти направи такава застраховка дали при инцидент,ще важи!П.П. Гарантирам ти,че полицаите в Европа нищо няма да разберат,какъв вид ти е застраховката.Само се пази да не направиш произшествие!

birony
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот birony » Сря 25 юли 2012 20:59

Застраховката е напълно редовна и важи за всички държави членки на ЕУ. И да доста солено излиза особено за спортна кола .

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 26 юли 2012 9:08

Точно така,застрховката е на водача.Не може друг да кара колата или може но няма застраховка.С каква книжка си? BG или GB?
Дай малко пояснение.

birony
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот birony » Чет 26 юли 2012 18:21

С българска книжка съм . В кои държави има най-голяма вероятност да ме спрат полицаи . Маршрута който съм избрал е Англия-Франция-Белгия-Германия-Австрия-Унгария-Румъния-България.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 26 юли 2012 20:42

В Германия естествено :D Педантични са по отношение на документация и ако реши да рови и проверява,ще го направи.Навсякъде другаде,ако нарушиш правилата!Румънските полицаи,продължават да искат пари!

Върни се в “Пътеводител”