Здравейте колеги, предстои ми ходене до Русе в края на седмицата. От къде ще ме посъветвате да мина, като имам два вариянта:
В1: през варненската магистрала и после Шумен - Разград - Русе
В2 през Силистра - Русе
Като ме вълнува главно състоянието на пътя и обстановката имайки предвид зимния сезон. Началото на тази година ходих до Русе и минах през Силистра и пътя беше сравнително добър но тогава нямаше и сняг. До колкото знам има участък от магистралата около Нови пазар, където се заобикаля малко.
Споделете който е минавал скоро как е състоянието на отсечката Шумен - Разград - Русе и според вас кой е по добрия вариянт при евентуален снеговалеж.
Добрич - Русе и на обратно. От къде е по добре да мина?
- ShoGo_GTI
- Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
- Двигател: AUQ 180
- Контакти:
Добрич - Русе и на обратно. От къде е по добре да мина?
Последна промяна от ShoGo_GTI на Пон 10 дек 2012 21:55, променено общо 1 път.
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Re: Дорбич - Русе и на обратно. От къде е по добре да мина?
Добрич - Алфатар - Силистра - Русе 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Дорбич - Русе и на обратно. От къде е по добре да мина?
И двата маршрута са рискови при силен снеговалеж, най-вече ако е придружен с характерния за региона вятър. Като цяло, през Варненската магистрала пътят е по-натоварен и затова се поддържа по-добре, но това не е никаква гаранция. А и то е една магистрала ... Ако има навявания, все ще е проблем. За състояние информацията ми е от преди половин година, така че не е много меродавна. Последно пътят Русе - Варна през Шумен и Разград беше в добро състояние. До Силистра мога да кажа, че също е ОК, но от Силистра до Добрич никога не съм пътувал, затова трябва някой друг да даде информация за него.
- ShoGo_GTI
- Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
- Двигател: AUQ 180
- Контакти:
Re: Добрич - Русе и на обратно. От къде е по добре да мина?
Добрич - Силистра е сравнително добър като състояние. Мен ме вълнува при евентуална заснежена обстановка кой би бил по добрия вариянт и да кажем по сигурен (то нищо сигурно няма ама..)
Re: Добрич - Русе и на обратно. От къде е по добре да мина?
Вериги, лопата и малко пясък в багажника и царския път. Ако за Бургас ще минаваш за по пряко през Търново по-добре си хвани влака.