Здравейте,
Стана ми ясно, че съм сниман, като видях камерата на телевизионната кула. Сега ме интересува дали има знак за радар по този маршрут. Значи минах по Драган Цанков и след това надолу по Пейо К. Яворов, обаче си мисля, че нямаше знак за радар. Има ли начин да обжалвам, като ми дойде снимката или няма оправия ? Благодаря ви, пращам ви и адрес с картата на точното място.
http://www.bgmaps.com/link/D1453B30F8FF ... ECC4B14BB1
Камерата на телевизионната кула ?
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Камерата на телевизионната кула ?
има си знак за радар и в 2-е посоки
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
А къде е знака указващ ограничението там? 

- archimedes
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bobocamaro написа:А къде е знака указващ ограничението там?
В населени места ограничението не е ли 50км/ч?
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
bobocamaro написа:А къде е знака указващ ограничението там?
Питай Фандъкова

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Табели има и в двете посоки на Яворов, но малко трудно се виждат идвайки от горния етаж на естакадата 

- bobocamaro
- R.I.P
archimedes написа:В населени места ограничението не е ли 50км/ч?
Колега, на "стратегически" булеварди като този, "България", "Цариградско" и т.н ограничението не е "градското".
Веско да омра, ако там съм мяркал знак В26.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да. И не е нужно да има изрично знак. Вече ако има, си важи ограничението от знака до следващото кръстовище. Дано не греша де!archimedes написа:bobocamaro написа:А къде е знака указващ ограничението там?
В населени места ограничението не е ли 50км/ч?

Защото има участъци от цитираните от теб булеварди където ограничението не е "стандартното" за града 50км/ч, а е повече. И какво от това?bobocamaro написа:Колега, на "стратегически" булеварди като този, "България", "Цариградско" и т.н ограничението не е "градското".
Веско да омра, ако там съм мяркал знак В26.
- bobocamaro
- R.I.P
Тоест трябва да броя през колко кръстовища съм минал, с какви знаци по тях, кой е валиден в момента за да сметна над колко км/час това нещо снима?
Щом има табели за радар, трябва да посочат и ограничението където трябва, не в предишното село.
Алчни талибани.
Щом има табели за радар, трябва да посочат и ограничението където трябва, не в предишното село.
Алчни талибани.
Последна промяна от bobocamaro на Вто 29 яну 2013 11:32, променено общо 1 път.
- archimedes
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bobocamaro написа:Тоест трябва да броя през колко кръстовища съм минал, с какви знаци по тях, кой е валиден в момента за да сметна над колко км/час това нещо снима?
Щом има табели за радар, трябва да посочат и ограничението.
Алчни талибани.
http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2134649345
Чл. 21. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 47 от 2012 г.) При избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в km/h:
(2) Когато стойността на скоростта, която не трябва да се превишава, е различна от посочената в ал. 1, това се сигнализира с пътен знак.
Има знак спазнаваш го. Няма знак караш с 50 км/ч. И не мисля, че е кой знае колко сложно да следиш знаците и да ги спазваш. В крайна сметка шофирането е доброволно и никой не те кара насила.
не знам що си мисля, че знака беше за ограничение от 60 км/ч (само за алея Яворов, т.е. тия които пресичат драга цанков, а не въртят по кръговото). Но не помня дали го имаше от двете страни на платното, каквото е изискването при път от 3 ленти. Въпреки, че и да го няма, тогава би следвало ограничението да е 50 км/ч, което на теб не ти върши работа.
Обаче, по маршрута, по който си описал, че си минал, тая камера трудно ще те хване. И по него знак за камера няма, знак за 60 км/ч също няма, но камерата снима от 73 нагоре сигурно. Що реши, че са те хванали ?
Обаче, по маршрута, по който си описал, че си минал, тая камера трудно ще те хване. И по него знак за камера няма, знак за 60 км/ч също няма, но камерата снима от 73 нагоре сигурно. Що реши, че са те хванали ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, трябва да следиш всички знаци. Сори, за лошата новина, но ти го казват, още като караш курсовете. Виж, да смяташ каквото и да е, не си длъжен - само да спазваш закона - там не пише нищо за смятане..bobocamaro написа:Тоест трябва да броя през колко кръстовища съм минал, с какви знаци по тях, кой е валиден в момента за да сметна над колко км/час това нещо снима?...

Ако за теб "където трябва" е заедно с табелата за радар, то - не, не трябва. Знакът се слага там, от където важи, а не там, където слагат камерата. Сори още веднъж!bobocamaro написа:Щом има табели за радар, трябва да посочат и ограничението където трябва, не в предишното село...

Имаш ли някаква достоверна информация как е настроена камерата или погледна в кристалното кълбо?VWGT написа:... но камерата снима от 73 нагоре сигурно...
myrshavija написа:Имаш ли някаква достоверна информация как е настроена камерата или погледна в кристалното кълбо?VWGT написа:... но камерата снима от 73 нагоре сигурно...
минавам с около 70 от там и до сега не ме е флашвала, а знам как снима, щото и това съм го виждал. Пък и думата "сигурно" в края на изречението изразява повече съмнение, отколкото убеждение :) До 10км/ч няма кой да се занимава да щрака, глобите малки - работата много + 3 км/ч допустимата грешка, която слагат, така че на теория това трябва да е минимума.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами лошото е, че развих до 100км. някъде и вече долу намалих под цариградско вече, като минаваш. Но точно при камерата не знам с колко съм бил.