Пътуване през бивша Югославия до Албания - ?
Пътуване през бивша Югославия до Албания - ?
Възможно е да ми се наложи към края на седмицата или през другата да пътувам от Прага до Тирана, но нямам на навигацията в служебната кола карти на юг от Словения. Ще взема навигация от някой колега, но като гледам из сайтове ми дава маршрути все през Сърбия и надолу Македония, след което връщане нагоре към Албания. Ще се радвам ако има някой запознат, да сподели за пътищата като цяло през Хърватия и Босна и Херцеговина. Възможно ли е да се мине през северната част на Албания, понеже като гледам май са им много зле пътищата? Абсолютно всякаква информация би ми била полезна.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Re: Пътуване през бивша Югославия до Албания - ?
Октомври месец минавах по маршрута:
Сърбия:
Leskovac -> Prokuplje -> Kursumlija -> Kopaonik -> Raska -> Novi Pazar
Черна гора:
Rozaje -> Berane -> Adrijevica -> Podgorica -> Budva -> Bar -> Ulcinj
Албания:
Skodra -> и после по път SH1 до Tirana -> Elbasan -> път SH3 Librazhd -> и след това
Македония -> Охрид.
Идеята беше да не влизаме в Косово.
Каквото и да правиш, за да стигнеш до Тирана трябва да минеш през Черна гора, освен ако не ти се минава през Косово, но аз не бих рискувал.
Не знам какво е положението там в момента.
Пътя, по който аз минах е с много завои с голяма денивелация, предимно в Черна гора, но няма дупки и е добър.
След Шкодра пътя до Тирана е един и е от сорта на нашите междуградски пътища с две платна.
На места има дупки, на места е копано и запълнено с пръст/земя.
Албанците карат много безрасъдно и не гледат назад. Изкачат от малки улички встрани без въобще да се съобразяват и не ги интересува идва ли някой или не.
В Албания до Тирана е равен и няма много завои.
В Тирана ако не я познаваш и нямаш ГПС или читава карта си се загубил 100%.
Имай предвид, че аз съм го пътувал с мотор и за мен завоите в Черна гора не са били проблем, но са наистина много и има много изкачвания и слизания.
Иначе е много красиво и живописно, сега зимата не знам как е, октомври месец по пътя в Албания беше 37 градуса...
Ако те интересува друго - питай.
Сърбия:
Leskovac -> Prokuplje -> Kursumlija -> Kopaonik -> Raska -> Novi Pazar
Черна гора:
Rozaje -> Berane -> Adrijevica -> Podgorica -> Budva -> Bar -> Ulcinj
Албания:
Skodra -> и после по път SH1 до Tirana -> Elbasan -> път SH3 Librazhd -> и след това
Македония -> Охрид.
Идеята беше да не влизаме в Косово.
Каквото и да правиш, за да стигнеш до Тирана трябва да минеш през Черна гора, освен ако не ти се минава през Косово, но аз не бих рискувал.
Пътя, по който аз минах е с много завои с голяма денивелация, предимно в Черна гора, но няма дупки и е добър.
След Шкодра пътя до Тирана е един и е от сорта на нашите междуградски пътища с две платна.
На места има дупки, на места е копано и запълнено с пръст/земя.
Албанците карат много безрасъдно и не гледат назад. Изкачат от малки улички встрани без въобще да се съобразяват и не ги интересува идва ли някой или не.
В Албания до Тирана е равен и няма много завои.
В Тирана ако не я познаваш и нямаш ГПС или читава карта си се загубил 100%.
Имай предвид, че аз съм го пътувал с мотор и за мен завоите в Черна гора не са били проблем, но са наистина много и има много изкачвания и слизания.
Иначе е много красиво и живописно, сега зимата не знам как е, октомври месец по пътя в Албания беше 37 градуса...

Ако те интересува друго - питай.
Благодаря за информацията, но се чудя дали не би било по-бързо и по-добре да се мине от Подгорица направо към Шкодра?
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Според гарминската карта AdriaRoute 4.10 от Подгорица до Шкодра са 60 км и се вземат за 45 мин. (без да се имат предвид границите). Като гледам в GoogleEarth, успоредно с пътя има жп линия, така че едва ли пътят е много сложен за преминаване. Но да не забравяме, че става въпрос за Балканите, и не всичко е така, както изглежда от повърхността.
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
vasstop написа:Идеята беше да не влизаме в Косово.
В Косово не е по-страшно от Албания или България.
Имам 15 командировки там за последните 7-8 години и проблеми не съм имал никога, единствено пътищата са тесни и се кара с до 60км/ч абсолютно навсякъде
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
О да, за теб това е пътя, аз просто споделих от къде съм минал.Quottzot написа:Благодаря за информацията, но се чудя дали не би било по-бързо и по-добре да се мине от Подгорица направо към Шкодра?
А относно железницата, за съжаление не мога да намеря снимката...