Колеги,
След поредния ден в ада на софийските пътища и явното нехаене от страна на Софийска Община (пък и държавниците ни като цяло) за състоянието на пътища в града ни, все повече става ясно, че единствения останал начин за подобряване на ситуацията е след завеждане на групов иск в съд. Едни ще кажат кауза пердута, други - няма смисъл, но докато не се пробва - няма да разберем.
Сигурен съм ще се включат и всички други автомобилни клубове, а добие ли известност този групов иск - и хиляди други граждани на София.
Аз ви приветствам към следното : документирайте дупките, пътищните неуредици и хаоса във вашия квартал и местата, които посещавате често и ви отвращават. Нека направим снимки, да изпишем текст за всяка една от тях, да съберем целия материал и с помощта на адвокат/и да насилим държавните органи да си вършат работата.
Крайно време е и КАТ да разберат, че една от основните им функции е да следят състоянието на пътища за дупки, липси на знаци, изпотрошени тротари и съсипани зелени площи. В техните задължения е да информират Софийска Община за тези нередности, да следят изпълнението и възстановяването на проблемните райони и при липса на такова - да САНКЦИОНИРАТ общината !
Ако КАТ и С.О. си вършеха тази дейност присърце, сега градът ни щеше да е на друго дередже, но при тях явен приоритет е да търсят пари надребно за изгорял фар или забравени къси.
Така че, отново ви призовавам, снимайте драматичното състояние на пътищата, описвайте точните адреси на снимките и околността. Нека съберем прилежно подготвен материал и да го почваме.
Жалка, но плашеща истина - явно по друг начин няма да се разберем.
Източник и инициатор: http://www.americancarbg.com/forum
Участие ще вземат и Опелджиите за сега.
Изпращайте ми снимковия материял на borislav_zarev@abv.bg
Нека ги накараме да се замислят и оправят пътищата в София!