Колеги, наближавам 55 години. И разни болежки по кокалите почнаха да се обаждат. Повече от 10г не съм намерил време да отида на почивка. Най-накрая се наканихме със съпругата и ние, като бели хора, да отдъхнем за 7-10дни, през м. ноември/декември.
Някой от условията, на които трябва да отговаря хотела / балнеосанаториум:
●Минерален извор, гореща/ама наистина топла и гореща/ минерална вода.
●Стайте да бъдат топли през есенно-зимният сезон. Ама достатъчно топли, за да се разхождам по моряшка фланелка, а не да зъзна от студ.
●Ресторант в хотела, хубава храна на прилична цена.
●Басеин с минерална вода в хотела ( а не водата да се затопля! И да ти я предлагат за минерална). Басейна и хотела да са на едно място.
●Чистота на хотела
●Отишъл съм на почивка, а не на дискотека. Спокойствие като за възрастни хора.
●Възможност за процедури
●Стая с отделен санитарен възел
●Цената да е поносима. Добра оферта за качество-цена, а не някой дебил, който иска бързо забогатяване!
На пръв прочит в интернет, основните българските балнео дестинации в България са:
■Девин – Беденски бани, Михалково, Спа процедури
■Велинград – термални извори и балнеолечение
■Сапарева Баня –най-топлите минерални води в Европа и рехабилитация
■Сандански – минерални извори, СПА комплекси, Извор Мирото
■Хисаря – Момина баня, Топлица, Бистрица, Спа процедури
■Бургас – кални бани, Бургаски минерални бани
■Сливенски минерални бани
■Поморие – балеолечение и Спа, лечебна кал
■Вършец – Минерални извори и балнеолечение
■Добринище – термални извори и Спа процедури
■Кюстендил – римски бани Пауталия, термални извори
■Баня – лечебни минерални извори и Спа процедури
■Павел баня – балнеолечение и минерални извори
■Банкя – минерални извори и Спа процедури
■Воняща вода
Колеги, предлагайте такова място с наистина минерална вода!. Където Вие, Вашите родители или познати са ходили. И са останали доволни! Давайте линкове към хотелите. Това не е реклама, да посочиш място, от където си доволен!
Хотел / балнеосанаториум с гореща минерална вода
-
- Автомобил:
- Двигател:
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
Re: Хотел / балнеосанаториум с гореща минерална вода
http://www.medicanarechen.com/ Балнеокомплекс Медика Нареченски Бани.
Приятелката ми работи там като Ерготерапефт.
Водата им не е много гореща в басейна. Имат сауна, парна баня и турска баня.
Хотела няма екстри, ресторанта е кофти.
Имат лекър и след преглед се предписват вани с Радонова вода. Тази вода е доста лечебна и температурата и е около 40 градуса.
Имат и физиотерапия с доста уреди.
Най големия плюс на това място е тази Радонова вода, само там я имало казват.
Приятелката ми работи там като Ерготерапефт.
Водата им не е много гореща в басейна. Имат сауна, парна баня и турска баня.
Хотела няма екстри, ресторанта е кофти.
Имат лекър и след преглед се предписват вани с Радонова вода. Тази вода е доста лечебна и температурата и е около 40 градуса.
Имат и физиотерапия с доста уреди.
Най големия плюс на това място е тази Радонова вода, само там я имало казват.
Последна промяна от vasstop на Пет 01 ное 2013 10:04, променено общо 1 път.
Причина: лекЪр??? WTF
Причина: лекЪр??? WTF
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Спа-хотели където всичко да е на едно място вкл. голям вътрешен басейн ама наистина голям за да става за плуване признавам във Велинград, Хисаря, Огняново и отчасти Банско. Цените са що годе поносими между 50 и 80лв двойна стая със закуска на ден и ползване на всичко безплатно без масажите разбира се
НО лошото е че навсякъде ресторантите към хотела са безбожно и неоснователно скъпи на фона на предлаганото от тях
Тази събота заминавам на Чифлика Троянско но там въпреки горещата минерална вода не са типични спа-хотели.

- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Огняново ( Гоце Делчевско ) -> Вила рай.
Стаите са на подово отопление с минерална вода. Имат хубав ресторант към хотелската част. Цените - народни. Имат към хотела едно басейнче за киснене захранвано с минерална вода.
На 5 минути пеша се намира "мирото"( открит "басейн" за киснене ), което е направо на минералния извор. Водата е гореща и на всеки няколко минути искаш - не искаш излизаш за да се охладиш. По спомен водата там я дават лечебна за ортопедични болежки.
Като цяло мястото е доста тихо, няма нощен живот, само уикенда идват доста хора заради ресторанта.
Нямат процедури!
Ако толкова държиш на процедурите и на голям басейн към хотела - виж другите хотели в района ( Делта, Петралийски(?) и т.н. ), но там си е цифромания.
п.с. Основният плюс на мирото, е че се захранва директно от извора и не се добавят никакви химии във водата - демек единствено и само минерална вода, естествено топла.
http://ognyanovo.com/
Стаите са на подово отопление с минерална вода. Имат хубав ресторант към хотелската част. Цените - народни. Имат към хотела едно басейнче за киснене захранвано с минерална вода.
На 5 минути пеша се намира "мирото"( открит "басейн" за киснене ), което е направо на минералния извор. Водата е гореща и на всеки няколко минути искаш - не искаш излизаш за да се охладиш. По спомен водата там я дават лечебна за ортопедични болежки.
Като цяло мястото е доста тихо, няма нощен живот, само уикенда идват доста хора заради ресторанта.
Нямат процедури!
Ако толкова държиш на процедурите и на голям басейн към хотела - виж другите хотели в района ( Делта, Петралийски(?) и т.н. ), но там си е цифромания.
п.с. Основният плюс на мирото, е че се захранва директно от извора и не се добавят никакви химии във водата - демек единствено и само минерална вода, естествено топла.
http://ognyanovo.com/
Последна промяна от Muncho на Чет 24 окт 2013 18:47, променено общо 3 пъти.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Хотел Аура или Елбрус. Велинград.
Чуденсни условия. Изворите за басейните са 70гр. Три басейна (един вътрешен, голям външен покрит през зимата).
Ресторантите са с нормална цена за съвсем нормални манджи.
Чистичко и подържано.
Добри цени за нощувки.
Мисля, че Аура работи и по НЗОК.
Аз ходя там на плаж целофгодишно. Условията са перфектни.
Чуденсни условия. Изворите за басейните са 70гр. Три басейна (един вътрешен, голям външен покрит през зимата).
Ресторантите са с нормална цена за съвсем нормални манджи.
Чистичко и подържано.
Добри цени за нощувки.
Мисля, че Аура работи и по НЗОК.
Аз ходя там на плаж целофгодишно. Условията са перфектни.
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Теодор написа:...лошото е че навсякъде ресторантите към хотела са безбожно и неоснователно скъпи на фона на предлаганото от тях![]()
Ходи на Вила рай ( огняново ) и пак ще си говорим. За под 20 лева на човек в ресторанта, преяждаш като свиня

Теодор написа:Тази събота заминавам на Чифлика Троянско но там въпреки горещата минерална вода не са типични спа-хотели.
Бил съм хотел Чифлика ( Чифлика, Троян ), да имат външен басейн, но е студен. Там като цяло минералната вода не е особено топла.
Сапарева баня - За минерална вода препоръчвам градската/селската баня. Скоро е реновирана и се е получила доста добре. Зимата даже я свързват с външните джакузита. Като цяло е едно доста приятно място за релакс близо до София.
За храна там препоръчвам ресторанта, който се намира на пътя, точно до градинката с гейзера. Хотел там не мога да препоръчам. Бил съм в Германеята, ама не е нищо особено.
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Хотел "Родопи", с.Баните
http://www.hotelrodopa.com/?gclid=CIWRw4_5r7oCFQhY3godtBQApw
Изключително място и имат невероятни пакети
http://www.hotelrodopa.com/?gclid=CIWRw4_5r7oCFQhY3godtBQApw
Изключително място и имат невероятни пакети

- Теодор
- Двигател:
Muncho написа:Теодор написа:...лошото е че навсякъде ресторантите към хотела са безбожно и неоснователно скъпи на фона на предлаганото от тях![]()
Ходи на Вила рай ( огняново ) и пак ще си говорим. За под 20 лева на човек в ресторанта, преяждаш като свиня. Само препоръчвам да си имате едно на ум с резервациите, че много на сериозно се взеха и правят въртели
Теодор написа:Тази събота заминавам на Чифлика Троянско но там въпреки горещата минерална вода не са типични спа-хотели.
Бил съм хотел Чифлика ( Чифлика, Троян ), да имат външен басейн, но е студен. Там като цяло минералната вода не е особено топла.
Сапарева баня - За минерална вода препоръчвам градската/селската баня. Скоро е реновирана и се е получила доста добре. Зимата даже я свързват с външните джакузита. Като цяло е едно доста приятно място за релакс близо до София.
За храна там препоръчвам ресторанта, който се намира на пътя, точно до градинката с гейзера. Хотел там не мога да препоръчам. Бил съм в Германеята, ама не е нищо особено.
Във вила Рай бях 3г подред така че както писах в една друга тема няма друг ресторант в БГ с такива порции и такива цени лошото е само че са сменили готвача, отишъл е във Виктория но той май сега е в ремонт. А във Х-л Чифлика точно не съм бил но за Веника, Дива и Балкан гарантирам за горещата мин.вода даже и посред зима

- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
За Виктория ( профилакториума ) потвърждавам. В момента са го разкопали целия - самата сграда, басейните, езерото та даже и реката! Предполагам като го отворят ще е поне 4 звезди.
Преди няма и 10 дни бях там и Рай както винаги се пукаше по шевововете... вече и терасата до реката са я "вкарали" в салона, което за хубаво време е кофти.
Всичко е ОК, като изключим, че в целия район много са си повЕрвали
. Като чуят една нощувка и започват да се цупят ( все едно пари им искаш
).
Бтв, за село Баня ( до Банско ) чувам, че има хубава минерална вода.
Преди няма и 10 дни бях там и Рай както винаги се пукаше по шевововете... вече и терасата до реката са я "вкарали" в салона, което за хубаво време е кофти.
Всичко е ОК, като изключим, че в целия район много са си повЕрвали

Бтв, за село Баня ( до Банско ) чувам, че има хубава минерална вода.
- Теодор
- Двигател:
[quote="Muncho"
Бтв, за село Баня ( до Банско ) чувам, че има хубава минерална вода.[/quote]
Има има ама има и много циганин упс
роми бе
които овапцват целия пейзаж 
Бтв, за село Баня ( до Банско ) чувам, че има хубава минерална вода.[/quote]
Има има ама има и много циганин упс

- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
Теодор написа:
Ходи на Вила рай ( огняново ) и пак ще си говорим. За под 20 лева на човек в ресторанта, преяждаш като свиня. Само препоръчвам да си имате едно на ум с резервациите, че много на сериозно се взеха и правят въртели
А във Х-л Чифлика точно не съм бил но за Веника, Дива и Балкан гарантирам за горещата мин.вода даже и посред зима
и за двете потвърждавам и за Баня е Ок за Добринище май няма балнеология
- Теодор
- Двигател:
Така понеже току що се връщам от Чифлика веднага си коригирам мнението за горещата вода, явно на времето като по млад ми се е виждала добра но сега вече бих я определил като затоплена
Вече бих ги класирал така
1. Велинград
2. Хисаря
3. Огняново

1. Велинград
2. Хисаря
3. Огняново

- mk5_gti
- Автомобил: Golf 5 GTI DSG
- Двигател: BPY 2008
Теодор написа:Така понеже току що се връщам от Чифлика веднага си коригирам мнението за горещата вода, явно на времето като по млад ми се е виждала добра но сега вече бих я определил като затопленаВече бих ги класирал така
1. Велинград
2. Хисаря
3. Огняново
![]()
Вкарай някъде в тройката и Сапарева баня

- Теодор
- Двигател:
mk5_gti написа:Теодор написа:Така понеже току що се връщам от Чифлика веднага си коригирам мнението за горещата вода, явно на времето като по млад ми се е виждала добра но сега вече бих я определил като затопленаВече бих ги класирал така
1. Велинград
2. Хисаря
3. Огняново
![]()
Вкарай някъде в тройката и Сапарева баняПонеже съм от там и ви гарантирам че водата е адски топла в басейните...Един път даже ми стана лошо от жега и щях да припадна. За спане ви предлагамhttp://www.hotel-in-bulgaria.com/bg/3056/guest-houses-tarpovi.html понеже са на гаджето ми и са буквално на 2 минути от 3 ресторанта и на 2 минути от басейна.
Колега сигурно си прав но тук говорим всичко да е най общо казано в една сграда и да се разхождаш навсякъде по хавлия или по къси гащи и тениска