Случайно попаднах на това http://blog.sofia.bg/
/най-долу в жълтият сектор има анкета/
От една страна ми е ясно как може да се манипулира онлайн анкета, та идеята ми е да сравним резултатите, а от друга, ако искате глаувайте и там, все пак автофорум сме, кой ако не ние :)
ПП редно е да се спомене злополучният опит с ул. Иван Асен II.
От една страна паветата са красиви, вечна настилка, класика и в името на историята трябва да се запазят. Но в същото време нямаме квалифицирана работна ръка, която да ги поддържа, хайка мангали с лопати, малко пясък не е решението. Поне аз не се сещам за нито една нормално павирана улица в София.
От друга стана, асфалтът е лесен за поддръжка, комфортен за колата и удобен за натоварено кръстовище като това. Слабите му страни са особеностите на нашия "климат", една асфалтирана улица няма, която да издържи повече от няколко години без нужда от ремонт, предпоставки за злоупотреби и със сигурност по-скъпото решение. То Дунав мост 2 се сгруха за 3 месеца, та това ли кръстовище ще удържи.
Каква да е новата настилка около Руски Паметник
Каква да е новата настилка около Руски Паметник
Последна промяна от VWGT на Пон 04 ное 2013 22:20, променено общо 1 път.
- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
Re: Каква да е новата настилка около Руски Паметник
Много ясно, че асфалт
Това недоразумение от вълни трябва да изчезне веднъж завинаги ....

Това недоразумение от вълни трябва да изчезне веднъж завинаги ....
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Точно за това място - павета.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Хубаво павета …. Как ги редим , каква поддръжка искат и колко се случва това?
С нашите "временни" работи …. асфалт. Паважа е много по автентичен и дори има много по-добри качества пеи спиране и при замръзване …. НО ако се въртят кубчетата на определено време за да имат определена грапавост, а не да стават лъскави…
С нашите "временни" работи …. асфалт. Паважа е много по автентичен и дори има много по-добри качества пеи спиране и при замръзване …. НО ако се въртят кубчетата на определено време за да имат определена грапавост, а не да стават лъскави…
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
красотата е в паважа--става и за революция---справка Paris
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
справката с ПАРИЖ е още по подробна-паветата са БЪЛГАРСКО производство 

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
И аз гласувах за паваж.
Все пак това е паметник, а около него ще има кръгово. Не са километри павета, че да е кой знае какъв проблем.
Все пак това е паметник, а около него ще има кръгово. Не са километри павета, че да е кой знае какъв проблем.
- pEsHkyY
Вие сте мазохисти ... няма качествено направен паваж вече, положението е трагично. Караш и ти се плаче. За пример покарайте в долен Лозенец (целия квартал е паваж). За да излезна от квартала си обикалям двойно повече, за да мина по читав и гладък асфалт, където няма да ми изпадат зъбите. Като няма кой да го направи и подържа като хората да го махат 

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На тебе са ти тежки джантите за това...
Иначе аз съм за асфалт...
- DrugiaBliznak
- Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
- Двигател: 450bhp
Аз този участък (кръговото на Руски паметник) го заобикалям с километри така да се каже,ако имам работа някъде в района.А "Цар Борис III" ми прави директна литотрипсия,да не говорим като развия 60 км/ч имам чувството от звука ,че ще ми се запалят гумите и на пазара на "Красно село" ще мина като Ghost Rider.
Асфалт
Асфалт

- pEsHkyY
AmW написа:На тебе са ти тежки джантите за това...
И с 15"-ките да съм все същата работа.. и с други коли съм минавал - няма разлика

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Pichaga написа:красотата е в паважа--става и за революция---справка Paris
Че кой ще вдига революция пред МВР болница

Там е даже за бетон, не за асфалт при тоя едрогабаритен трафик, но го няма в анкетата, тъй, че не гласувах.
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
По добро от паветата е пак павета, само трябва да се пренаредят и по често да се ремонтира участъка, по дълготрайно от паветата няма, все пак това е камък!!!!!
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Асфалт естествено. Повече от ясно е, за съжаление, че вече няма един читав майстор, да не говорим за повече, който да нареди едни павета като хората. Примери от столицата много - и Овча купел, къде ли още не. Да, паветета са здрави и всичко, но калпаво наредени резултират в ад за преминаване през тях. Особено на това кръстовище е някакъв ужас - предпочитам да го заобикалям.
В този ред на мисли, като се има предвид кадърността на поддържане и обновяване на пътните участъци, предпочитам асфалт.
В този ред на мисли, като се има предвид кадърността на поддържане и обновяване на пътните участъци, предпочитам асфалт.
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
dobrin написа:Асфалт естествено. Повече от ясно е, за съжаление, че вече няма един читав майстор, да не говорим за повече, който да нареди едни павета като хората. Примери от столицата много - и Овча купел, къде ли още не. Да, паветета са здрави и всичко, но калпаво наредени резултират в ад за преминаване през тях. Особено на това кръстовище е някакъв ужас - предпочитам да го заобикалям.
Същото правило важи и за асфалта, калпави майстори, скапани резултати, относно майстори за павета има и то не малко в Турция, Австрия, Испания итн, не е да няма, в случая желание трябва, а не да се претупа работата за без пари а някой да лапне сумата предвидена за специалисти, няма да описвам добре позната схема в България!!!!!