Витоша - хижа Бор
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Витоша - хижа Бор
Колеги как е пътят до хижа Бор, ходил съм до нея, но само зимата и целия път е бил покрит със сняг. В друг форум случайно попаднах на тема от преди няколко години, че до нея се ходи с висок автомобил. Интересува ме отсечката от Златни мостове нагоре с нормално VW Polo проходима ли е или ще ми трябва Лада Нива 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Витоша - хижа Бор
Не знам кое точно е хижа Бор, но преди месец - два се качвах до горе с моя Golf 5 GTsport, който реално е с окачването на GTI, т.е. по-нисък от стандартен Голф 5 с 15 мм мисля. Качихме се до една поляна, където има готина кръчма и много дървени маси и пейки. От там направихме разходка нагоре по пътя и с внимателно каране може да се стигне доста нагоре. Минаваха обикновени автомобили - съвсем спокойно.
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
dobrin написа:Не знам кое точно е хижа Бор, но преди месец - два се качвах до горе с моя Golf 5 GTsport, който реално е с окачването на GTI, т.е. по-нисък от стандартен Голф 5 с 15 мм мисля. Качихме се до една поляна, където има готина кръчма и много дървени маси и пейки. От там направихме разходка нагоре по пътя и с внимателно каране може да се стигне доста нагоре. Минаваха обикновени автомобили - съвсем спокойно.
Поляната е на Момина скала, а до Бор ( ако е тази дето си мисля - неработещата, окичена с безброй антени ) пътят не е за ниска кола.
Абе и с поло ще минеш, но ще е тагаво.
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Миналата неделя се разходихме до връх Камен дел и минахме покрай хижа Бор.
Оставихме колата малко преди хижата, защото не знаех как е асфалта нагоре и до къде стига.
Не сбърках защото асфалта свърша малко след хижа Бор.
Пътя не е за автомобил с нисък клирънс, на 3-4 места минаването е трудно, надигнат или изронен асфалт, на две места точно по средата на пътя някой "Кретен" е сложил огромен камък ....не го ли видиш...заминава картера....!
Няма да говоря че при хубаво времето там се изнася половин София..., качването от "Златните мостове" до хижа Бор и обратно...отнема изключително много време......
За тези които са въпреки всичко са решили да се завлекат с автомобил до хижа Бор, въоражете се с търпение, очите на 200.....пълно е с народ, деца, кучета....само котки и зайци не видях !
Оставихме колата малко преди хижата, защото не знаех как е асфалта нагоре и до къде стига.
Не сбърках защото асфалта свърша малко след хижа Бор.
Пътя не е за автомобил с нисък клирънс, на 3-4 места минаването е трудно, надигнат или изронен асфалт, на две места точно по средата на пътя някой "Кретен" е сложил огромен камък ....не го ли видиш...заминава картера....!
Няма да говоря че при хубаво времето там се изнася половин София..., качването от "Златните мостове" до хижа Бор и обратно...отнема изключително много време......
За тези които са въпреки всичко са решили да се завлекат с автомобил до хижа Бор, въоражете се с търпение, очите на 200.....пълно е с народ, деца, кучета....само котки и зайци не видях !
- Ivo.B
- Автомобил: VW GOLF 3 GTI Color Concept
- Двигател: 2.0 GTI 115
Колега вчера ходихме с приятели до хижа Бор. Пътя е горе долу добре, но на места под асфалта са пробили камъни и трябва да внимаваш! Ние се катерихме със нисан микра, но с полото няма да имаш проблеми ( малко преди хижата имаше бмв 730 при това доста нисичко - луди хора с много пари )Пътя свършва до хижата.
Голяма красота е нагоре!
Голяма красота е нагоре!
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: 2003
Пътя до хижата бива, аз с моя Пасат нямах проблеми - но самата хижа не работи, една жена ни разправяше истории, че била купена от турчин който еди какво си и т.н...
Минлата седмица ходих до Еделвайс и Звездица, направили са нов асфалт някъде след Офелиите - малко е тесничко, но иначе ок
Минлата седмица ходих до Еделвайс и Звездица, направили са нов асфалт някъде след Офелиите - малко е тесничко, но иначе ок