Колеги, здравейте! След обстойно прочитане на резултатите на търсачката, искам да попитам правилно ли съм разбрал, ако може да отговори някой, който на скоро е ходил и може да потвърди нещата, в Гърция се влиза без теглич, със скорост 10км/ч под ограничението, всички с колани, пушенето в колата силно непрепоръчително. Но у мен все още се пробужда въпроса как стои въпроса с пътните такси и винетките(ако имат такива, разбира се). Някой опитен шофьор може ли да сподели малко повече информация, защото довечера пътувам и ме интересува как стои положението с тези неща, че нямаме излишни пари за плащане на глоби, пък и да ми свалят номерата не ме устройва. Благодаря ви предварително.
П.П. - Прочетох из темите, че се работи с пътни такси в порядъка 25евро, има ли вярно в тези думи?
Ще пътувам до Гърция, споделете мнение
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Ще пътувам до Гърция, споделете мнение
Уточни до къде ще пътуваш за да ти се отговори по конкретно 

- Marto_cafeto
- Автомобил: Peugeot 307
- Двигател:
Всяко лято ходя във Гърция на море по 3 пъти.Само на гръцката граница проверяват. По Пътяза Серес-Солун-Халкидики аз н е съм плащал такси за автомагистрала. Не карай със чехли. Колан,ако искате. За пушенето,нямам си и напредстава,никой не пуши.Там ограничения никой не спазва,само където има камери. Случвало ми се е да ме изпревари Туинго със 160км
Всеки пържи колкото може,карай с колкото гърците карат,няма проблем.
В коя част на Гърция ще ходиш колега ?

В коя част на Гърция ще ходиш колега ?
-
- Автомобил: VW Golf Mk4
- Двигател:
Става въпрос за Порто Коуфо, към морето надолу. Общо взето маршрута съм го измислил все по Е79 надолу, при тях се включвам директно на магистрала, поне до колкото може да се вярва на GPS-а.
- Marto_cafeto
- Автомобил: Peugeot 307
- Двигател:
Колега,нали си от София,после като се прибреш жив и здрав кажи как е магистрала Струма :Д Да знам с коя кола да пътувам лятото за 280 ++

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
До портото няма такси магистрални и пътни
карай с ограниченията
фарове-не си длъжен
ако искаш пуши, ако искаш говори по ГСМ-всички говорят там и пушат
Аз не смея де
карай с ограниченията
фарове-не си длъжен
ако искаш пуши, ако искаш говори по ГСМ-всички говорят там и пушат

Аз не смея де
-
- Автомобил: VW Golf Mk4
- Двигател:
Колеги, малко закъснял отзив, но все пак е нещо. Като цяло родните пътища (до границата, разбира се) ми се понравиха много повече от "магистралата", на която се озовах след минаване на ГКПП Кулата. Около 20км ад, след това всичко беше наред. Честно да си призная, на отиване очите на 16, ограниченията много надолу, знаци, предимства, всичко от-до, но на връщане си позволих да се движа на ограниченията и не беше зле, предвид как са се научили да карат гърците. Общо взето през целия път, видях само 1 патрулка, която беше с радарен пистолет, 1 катастрофа и хиляди идиоти, които ти искат мястото в лентата (или боята), а не те изпреварват. Иначе като цяло, много добре! :D
- Mhz
- Автомобил: m440i
- Двигател:
Полицаи в северната част на Гърция , няма много, но все пак си имай едно на ум, че дерат яко и прибират номера и не върви номера като в БГ като си имаш другарче пред тебе той отнася радара, маляките спират цялата колона и перат актове на всички и не питат. Не си носи хапчета, ножове , бухалки и пистолети в багажника... на границата не проверяват ама пак се връщам на ключовата дума...гръцки полицаи 

- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
Тук има писано по темата, поснал съм и толтаксите:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=61&t=405409
Доколкото разбирам, ти си ходил на близо /ръкавите/, тоест нямаш проблеми, контрола е засилен след Катерини, посока Атина.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=61&t=405409
Доколкото разбирам, ти си ходил на близо /ръкавите/, тоест нямаш проблеми, контрола е засилен след Катерини, посока Атина.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
днес по ТВ казаха, че гърците, ако те спрат, искат големия талон и договор за лизинг/наем, ако не си ти собственик на автомобила и нямаш големия талон
глобата била 3000 евро
глобата била 3000 евро

- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Това само за товарните превозвачи - камиони.
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Гледах новините, точно за товарни превозвачи ставаше дума. Всичко останало са журналистически спекулации.
Те бяха изгърбили превозвач, но това не пречи да стане практика на Гърците и да глобяват наред.
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
принципно ако човек спазва правилата никои няма да ви закача. хората имат закони и ги спазват. каква част от българският автопарк е в изправност ? всичко е журналистическа сензация.