Издават ли се електронни фишове от мобилни камери?

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя

Да
2
18%
Не
1
9%
Не знам.
5
45%
Не е ясно никъде нищо.
3
27%

Общо гласове: 11
denyodeniz
Автомобил: Audi s4 b5 Avant
Двигател: 2700

Мнениеот denyodeniz » Пон 23 фев 2015 17:14

Здравейте.
Вчера пътувах до едно село и ми се наложи да карам по път, който е по зле и от Луната.Толкова разбит път, че загубих 20 минути в шофиране на 5 километров участък.Но след този път постелили прекрасен асвалт.Реших да покарм по - бързо защото вече загубих достатъчно време.Развих около 130 км/ч.И както си карам най - спокойно гледам в далечината до една чешма патрулка и реших плавно да намаля.Намалих и преминавайки покрай патрулката погледнах километража и бях на около 90-92 км/ч там някъде.Но полицаите си стояха вътре в патрула и не излязоха от там.

Въпросът ми е.Могат ли да ми изпратят електронен фиш? Четох до преди малко новини от този месец и виждам, че са спрели издаването на електронен фишове от мобилни камери.Камерите в патрулите се ползвали като радари и при засичане на нарушител полицят бил длъжен да те спре на място и да ти състави акт за нарушение на правилата.

Въпрос ми е , добре ли съм разбрал и да не очаквам фиш нали?

Моля по разбиращите да пишат, защото с тези закони вече ми е дошло до гуша.(Всеки ден променят нещо и хората не могат да се информират добре за да знаят какво да правят. )

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Издават ли се електронни фишове от мобилни камери?

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 25 фев 2015 9:24

Модерно е последно време да правят статистика по тоя начин, минавал съм с 70км при 50км ограничение извънградско преди 3 месеца, не е дошло нищо още

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Сря 25 фев 2015 9:45

И аз минавам като теб колега :icon_lol на границата 65-70км/ч и не пращат, над 71-2км/ч обаче снимат :th_up

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 25 фев 2015 10:25

Ами там където снимаха мястото е повече от тъпо и без да се ровя по документи и закони съм почти убеден че и да има снимка ще падне при обжалване. Знак за 50км ограничение поставен на един кол над знак за хлъзгав участък от пътя, времето сухо нашите стоят два завоя по надолу и снимат :screwy

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 26 фев 2015 6:16

denyodeniz написа:
Въпросът ми е.Могат ли да ми изпратят електронен фиш? Четох до преди малко новини от този месец и виждам, че са спрели издаването на електронен фишове от мобилни камери.Камерите в патрулите се ползвали като радари и при засичане на нарушител полицят бил длъжен да те спре на място и да ти състави акт за нарушение на правилата....Въпрос ми е , добре ли съм разбрал и да не очаквам фиш нали?

Не, няма да ти изпратят електронен фиш.

http://press.mvr.bg/akcenti/merki_paten_kontrol.htm

2.Контролът по спазване на скоростните режими ще се осъществява само с технически средства и по начин, който изключва пряк контакт между пътния полицай и водачите на пътни превозни средства. Контролът ще става чрез 25 стационарни камери, разположени на територията на страната като при нарушение на водача се изпраща електронен фиш. Контрол ще се извършва и с 148 мобилни камери, чието използване за електронен фиш беше прекратено след решение на съда през м. февруари 2014 г. С тях при засичане и документиране на нарушение на скоростта водачът няма да се спира на пътя, а ще бъде призоваван да получи акта си за нарушение в съответното Районно управление на полицията по местоживеене.

Върни се в “Пътеводител”