На влизане в Унгария (четвъртък по обяд) минахме през пункт Bački Vinogradi (SRB) - Asotthalom (HU). Отне ни около 20 минути. Отколонението от магистралата е около 15 км преди Хоргош, а включването е при Сегед. Със синьо на картата е този маршрут, а със сиво си е "царския път" по магистралата.
Проблемът е, че този пункт работи само от 7:00 до 19:00 ч., което не върши работа, ако пътуваш нощно време.
След като минахме в Унгария, ходихме до Сегед, мотахме се там над час и след това като стигнахме пак на магистралата за Будапеща се уцелихме с две бусчета, които бях запомнил, че се движеха с нас в Сърбия. Те обаче са си минали по "царския път" - Хоргош. По мои сметки бяха чакали там около и над 2 часа.
На който не му се минава през Backi Vinogradi, или пътува в извънработно за пункта време, може да си мине през Суботица и Томпа - описано е как в темата за Сърбия: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?p=4421339#p4421339. Пак е по-добре. В неделя вечерта като се връщахме отново имаше доста голяма опашка на входа на Унгария, която според мен си беше 2 часа чакане също.
Ето и още варианти: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?p=4466001#p4466001
По-големият шок обаче беше опашката на границата Унгария - Австрия

На отиване в четвъртък опашката беше около 2-3 км, но на връщане (неделя следобяда) беше над 6-7 км.
Затова проверих и минахме през един успореден граничен пункт, който е само за автомобили и е буквално на 100 метра от официалния на магистралата:
Отне ни 15 минути.
Когато ние отивахме опашката започваше на около 500 метра преди изход 171, който съм отбелязал на картата и ние излязохме от магистралата по него и отидохме на граничния пункт.
Като се връщахме обаче, видяхме че отсреща опашката започваше малко преди разклона за Братилслава, който е на 7 км преди границата, затова по-добре ако пътувате и има опашка да изберете или изход 168 (по показания на картата маршрут) или изход 171 - според зависи къде е опашката.
Проблемът с този пункт е, че не зная дали има начин да се излезе след това на Шел-а (който е на влизане в Австрия по магистралата) и да се купи австрийска винетка. Може евентуално да се спре и да се походи 50-100 м до Шела, но ние докато се сетим и ориентираме, продължихме по междуградските пътища до Парндорф (25 км), където заредихме на Jet (не беше евтино - 1.06Е/литър дизел

Надявам се информацията да е полезна за пътуващите