Ранна неделна утрин... Около един часа следобед..
 След 15 минутна сутрешна гимнастика (нали знаете - 'раз, два, три - БРАВО, а сега - с другия клепач...
 След 15 минутна сутрешна гимнастика (нали знаете - 'раз, два, три - БРАВО, а сега - с другия клепач... '), погледнах през прозореца
 '), погледнах през прозореца  : - май пак щеше да вали - какво по-чудесно време за каране
: - май пак щеше да вали - какво по-чудесно време за каране   ? И все пак - къде можеш да отидеш в такова време? На пещера, разбира се! Там поне не вали
 ? И все пак - къде можеш да отидеш в такова време? На пещера, разбира се! Там поне не вали   

Така.. Оставаше само да съобщя идеята на благоверната
 , която ми отговори с нещо средно м/у мучене и маучене (тя не се събужда бързо , като мен
 , която ми отговори с нещо средно м/у мучене и маучене (тя не се събужда бързо , като мен   ).
 ). 
И така - след малко повече от час опити (за щастие - неуспешни) на задницата на моето голфче да изпревари предницата
 по мокрите пътища на врачанския Балкан, вече сме на входа на 'Леденика'.
  по мокрите пътища на врачанския Балкан, вече сме на входа на 'Леденика'.

Концертната зала:

Част от маршрута (да, точно през този процеп трябва да минете)...:

...за да видите това:

..и да си топнете пръста в езерцето, пожелавайки си нещо:

Ето как са изглеждали Неандерталците, които преди много години може би са обитавали пещерата:

Когато излязохме от 'Леденика', вече не валеше, а от земята се надигаше лятна мараня:

Посрещна ни един приятел:

... Времето беше чудесно, и решихме с благоверната
 да се разходим и до Черепишкия манастир.
 да се разходим и до Черепишкия манастир. 
Искам само да вметна, че не съм пътувал по по-красив път досега. Убедете се сами:

Ето го и манастира:

Любимата:

Все пак - добра алтернатива на бурята в София, нали?