Всички камери във Варна работят офицялно пазете се,коланите

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
maznia
Автомобил:
Двигател:

Всички камери във Варна работят офицялно пазете се,коланите

Мнениеот maznia » Чет 15 май 2008 23:15

От една седмица работят сички камери спид камери и тем подобни скрити устройства у нашата модерна бедна Варна, слагайте колани, не минавайте на последно жълто,не говорете по GSM-ма на крастовищата, спазвайте ограничението за скорост и не карайте с нерви, който нема нерви да слиза и да варви пеша че като гледам какви левашки катастрофи стават само заради непогледнато огледало с престрояване и заблейване по някой женски мастиф, такива глупави катастрофи правиме че после те е яд сам на себе си, така че без нерви, и пазете първо се бе си и после другите около вас, че лято е немаме пари за актове и катастрофи аз вече съм назад с 200 лв. за простотия.да гледам мацките и оп фара падна и оп акта.На гледай сега маааамаля саййййффф..........

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Чет 15 май 2008 23:27

Лоша работа. До скоро работеха само тези на кръстовището на Общината и на Червения площад. Имаш ли малко повече информация на какъв принцип ще става заснемането? Няко ще гледа 1000 мониторчета и ще праща честитки по пощата или ?

Потребителски аватар
Волен
Автомобил: 1996 Polo 6N
Двигател: 1H

Мнениеот Волен » Пет 16 май 2008 10:43

И на мен ми е безкрайно интересно как ще успеят да хванат абсолютно всички нередности,като има камери на десетки кръстовища. Всяка секунда се правят нарушения,ако включим и пресичането на стоп-лентата,често изтрита или едва забелязваща се.
Бтв наскоро ми казаха за някакъв герой,минал вечерта с 90 през червения площад на червено, говорейки по тела и без колан. С една честитка получил 800лв и 6м без книжка. Разбрах още също, че се бавят към 40дни с обработването на информацията и изпращането на поздравителната картичка в пощата. Умната!

Потребителски аватар
SNapeR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SNapeR » Пет 16 май 2008 10:47

Има си софтуер който засича нарушенията и ги предава за преглед на полицай. И вече тогава се решава има ли нарушение или няма нарушени.
Поне така знам аз.

Потребителски аватар
V_i_T
Автомобил: Golf 2 GTI
Двигател: PB 1.8i 112 hp 1991
Контакти:

Мнениеот V_i_T » Пет 16 май 2008 11:11

Не точно софтуер - датчицитге са синхронизирани със светофара. И като светне жълто датчика засича всичко движещо се в кръстовището в определена посока, и ако си там - ОПА, честитка! Внимавайте, комшията ми така получи наскоро честитка хем за минаване на жълто, хем без колан.

Потребителски аватар
SNapeR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SNapeR » Пет 16 май 2008 11:28

Сега , аз като учих закона пишеше нещо от рода , че ако не мога да спра безопасно а мога да мина , да мина. Искам да кажа ти влизаш в кръстовището в момента в който светва зелено и си минаваш без да застрашаваш останалите участници в движението. ?!?!?!? Или светва жълто и с двата крака на спирачката ???

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Пет 16 май 2008 12:14

SNapeR написа:Сега , аз като учих закона пишеше нещо от рода , че ако не мога да спра безопасно а мога да мина , да мина. Искам да кажа ти влизаш в кръстовището в момента в който светва зелено и си минаваш без да застрашаваш останалите участници в движението. ?!?!?!? Или светва жълто и с двата крака на спирачката ???

"Те да разправят, че сестра ти е ......, ти върви разправяй, че нямаш сестра!!!!!" Незнам обжалвал ли си някога, но това си е 50/50 шанс, дори може и да не ти обърнат внимание... За съжаление е така, дори и да не си виновен! Ако ти напишат акт и го пратят по пощата, трябва да е препоръчано и да има подпис, че си го получил! Ако е оставено в кутията и ти начислят глоба и ти вземат точки можеш да ги съдиш! :twisted:

Потребителски аватар
GUFF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GUFF » Пет 16 май 2008 12:34

Аз имам 2 акта(или фишове) за минаване на жълто! Няма 6-5 баце - виновен...и аз се опиатах да им обясня че ако набия спирачките колата зад мен ще паркира в багажника ми, ама НЕ ... така че карайте много умната..и в крайна сметка си е на късмет да ви спрат...
А за Пловдив някой да има инфо за камерите - има ли, няма ли, каде са?

President
Автомобил: Passat B8
Двигател:

Мнениеот President » Пет 16 май 2008 19:15

Бе то вие ако от сега нататък почвате да спазвате движението... леле мале

Flatmo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Flatmo » Пет 16 май 2008 19:23

А долу-горе колко време им отнема да ти пратят честитката по пощата? Т.е. ако се съмняваш, че са те заснели за нарушение колко е "карантинния" период в който да очакваш честитка и ако не дойде да почнеш да си мислиш, че ти се е разминало?

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пет 16 май 2008 22:20

Брей...че на мен тва ми е дежурното минаване на жълто.Пощата дали ще ги събере?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 17 май 2008 10:15

Колеги....лично аз гледам нещата под друг ъгъл.това тотално следене навсякъде може в бъдеще на даден етап да се превърне в страхотен тормоз за обществото....колкото и да помага все пак това грубо вмешателство в личния свят на всеки един от нас....няма никакви гаранции ,че на даден етап направените записи не могат да се използват за шантажиране на отделни хора от лица с нечисти намерения-ами оказа се,че в МВР има такива дори и в НДБОП!!!....а впоследствие това да стане практика...и какво ще ни се случи тогава....аз лично се чувствам адски некомфортно като знам,че навсякъде ме гледат и слушат.........

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Съб 17 май 2008 10:23

V_i_T написа:комшията ми така получи наскоро честитка хем за минаване на жълто, хем без колан.

Дам, а ако и автомобила е мръсен става чудно, 3 в 1 :D
П.П.Не знам дали аз си въобразявам, ама едно време като взимах книжка, минаването на оранжево беше "законно".Когато не можеш да спреш си минаваш на оранжево, нали и за това е тази светлина :shock

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Съб 17 май 2008 10:56

На кръстовището на "Мария Луиза" до Годзила редовно стават задръствания. Там си тръгвам да минавам на зелено, но поради голямата колона става жълто, после червено, а аз, както и други коли си кибичем още посредата на кръстовището. И какво сега, камерите отчитат, че има нещо нередно и се подава сигнал на някой си чиновник да разгледа ситуацията. Само дето това нещо се случва постоянно, а и не само на това кръстовище. Колко ли хора трябва псотоянно да гледат дадени камери хич не ми е ясно...

patter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patter » Съб 17 май 2008 11:01

Аз предпочитам да си мина на жълто и да получа картичка ... се си е по-добре отколкото да ми влезне някой през багажника

Върни се в “Пътеводител”