При задръствания в повечето срани св използва много ефективно така наречената система 'цип' залегнала и в правилниците. Например: при включване в движението от второстепенна улица колите от улицата с предимство пропускат една кола от второстепенната улица, следва кола от улицата с предимсво, после пак кола от второстепенната и т.н. и всички са щастливи. При нас, ако колата е една няма проблем защото винаги се намира толерантен човек от другата посока да я пусне. Но когато са се наредили много коли, или не ги пускат, или ако някой се смили над тях те почват да се точат всичките и този който ги е пуснал обира благословийте.
Системата 'цип' масово се използва и при излизане от второстепенен път на натоварена магистрала. Простото и железно правило е: който е по-напред дава газ, а другия леко я връща и пак като ципа на якето-един от тук един от там.
Тази система е в основата и на модерното кръгово движение, а не като нашето, претоварено с идиотски пътни знаци на всяко разклонение.
Защо не се говори за системата 'цип' при задръстванията.
Защото колега сме много зле. Всички. Прости, зле възпитани, нагли, без усещане за самоуважение, а да не говорим за уважение към другите хора.
Учудва ме все пак, това че има хора, които са склонни да благодарят с 1-2 мигвания, когато ги пропуснеш пред себе си
може би ще се оправим...след десетина поколения системни усилия.
П.С. За сефте разбирам за такава система- "цип"- като понятие, ама няма шанс...бацката не знае какво е дистанция, а за цип- едва ли.
Учудва ме все пак, това че има хора, които са склонни да благодарят с 1-2 мигвания, когато ги пропуснеш пред себе си

П.С. За сефте разбирам за такава система- "цип"- като понятие, ама няма шанс...бацката не знае какво е дистанция, а за цип- едва ли.
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
- Bob.Baev
- Автомобил:
- Двигател:
НИКОГА не пускам тарикати, дето ме засичат примерно на кръстовището от лентата за наляво искат да продължат направо (напр. на раковски и жълтите павета, и в двете посоки)
ВИНАГИ (ако скоростта ми го позволява) пускам хорицата, дето искат да се включат от малка уличка - в голямото меле. па нека ми свиркат отзад самолетите - музиката е на МАХХХХХХХХХХХХХХХХ!
ВИНАГИ (ако скоростта ми го позволява) пускам хорицата, дето искат да се включат от малка уличка - в голямото меле. па нека ми свиркат отзад самолетите - музиката е на МАХХХХХХХХХХХХХХХХ!