Nvidia 8600 GT не тръгва

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 25 сеп 2008 7:28

имаш 24 пина на захранването ...ако са включени в дъното ....гоямата правоълна букса от снимката 20+4 ...всичкие 20+4 ли са боднати на дънната платка
.....

Изображение

по принцип се прави следното .........картата я слагаш на компютър дето със сигурност работи или карта дето със сигурност работи се слага на твоя компютър ...аз лично мисля че имаш сериозен проблем с дънната платка или някой компонент дето окъсява ..... друго което може да направиш е да махнеш всичко от дъното дори него да откачиш от кутията ...оставах само дъно, процесор с охлажаднето, рам и карта, закачаш захранването и палиш от двата pwon пина на дъното ..... така ще си елеминирал всички възможни проблемни елементи .... и ако пак не зпали сменяш едно по едно ...рам,процесор, карта, захранване с гарантирано работещи такива ...и се оказва дъно или някой от тях... за това казах най лесно пробвай си новата или и двете си карти на работеща машина..... ...двойчно търсене .... за да локализираш горе долу къде е проблема ..после стесняващ кръга от възможни проблемни елементи на половина веки път и така

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Съб 27 сеп 2008 0:36

8600GT няма нужда от допълнително захранване, няма нужда да търсиш под вола теле. Ти сигурен ли си, че КАРТАТА ти работи изобщо? Щом компютъра отказва да тръгне с поставена карта, значи POST проверката на хардуера не може да мине и BIOS съответно не стартира ОС. Понеже има хардуерен конфликт някъде. Въобще не виждам къде е връзката тук с 20/24 пинов конектор на захранването на дъното. Слагаш тази карта на друг компютър и я пробваш. Ако там работи, значи е ОК, ако не, два варианта: или дъното не се разбира с нея нещо и евентуален ъпдейт на BIOS би решил нещата или картата не работи просто. А може да си снимаш дъното и да сложиш и него да се види, няма да е зле.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 27 сеп 2008 0:40

Аз до колкото мога да чета, колегата си е купил новата карта, понеже старата "изгоряла" злощатстно... Сега как е разбрал, че картата е изгоряла, а не дъното и или нещо друго, това е друг въпрос, но преди да продължим да хвърляме боб, нека автора на темата отиде с новата видеокарта до някой работещ комп. и я пробва първо там, после ако му стиска да поеме разходите, да пробва и старата си карта, че може да се окаже, че тя си бачка.

Също така, очаквам поне отговор на следните въпроси:
1.Как се държи компа с друго захранване?
2.Издава ли някакви някакви звукови сигнали с новата и старата и без видеокарта? Какво означава "тръгва без грам картина" - въртят се вентилаторите или буутва операционна система без картина и ти го виждаш по мрежата?
3.Какви звуци издава с извадени видеокарта и РАМ памет?

След това можем да продължим с боба ;)

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Съб 27 сеп 2008 15:53

Не, картата си е чисто нова.
7600ГТ заключих че е изгоряла, понеже първоначално почна да ми премига картината, а след шът даун, спря въобще нямам картина с нея. Под "въобще" разбирам черен екран от самото пускане, докато не ти писне да го гледаш. Може слота да права проблеми, мисля довечера да взема още една видео карта да видя дали ще тръгне, понеже днес ъпдейтнах биоса и пак на тръгна нито една от двете. Би било лош късмет ако 8600ГТ се окаже дефектна, по-скоро слота ебава работата, щото точно да изгори мойта и новата да ми се падне пак неработеща, не ми се вярва много.
Сега уикенда като имам време ще се тества, и ще се разбере. Мерси на всички за помощта, помогна ми темата.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 28 сеп 2008 1:52

Как разбираш, че компютъра работи, когато на монитора е черен екран? Как успя да му ъпдейтнеш и БИОС-а без видеокарта?

Пробвай тези три неща и кажи какъв е резултата:
2.Издава ли някакви някакви звукови сигнали с новата и старата и без видеокарта? Какво означава "тръгва без грам картина" - въртят се вентилаторите или буутва операционна система без картина и ти го виждаш по мрежата?

Само ти давам едни жокер, че при подобна ситуация наскоро, се оказа проблема в процесора, колкото и да е рядко срещан дефект :shock Ей така хората си му направили шътдаун и повече не тръгнал, в смисъл, според тях тръгваше, понеже му се въртят вентилаторите и харддиска потраква...

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Нед 28 сеп 2008 3:31

musura написа:Как разбираш, че компютъра работи, когато на монитора е черен екран? Как успя да му ъпдейтнеш и БИОС-а без видеокарта?

Пробвай тези три неща и кажи какъв е резултата:

Само ти давам едни жокер, че при подобна ситуация наскоро, се оказа проблема в процесора, колкото и да е рядко срещан дефект :shock Ей така хората си му направили шътдаун и повече не тръгнал, в смисъл, според тях тръгваше, понеже му се въртят вентилаторите и харддиска потраква...

аз съм изолирал само слота и видео картите като възможен проблем, понеже с видеото което ми е на дъното няма проблеми.
А като сложа 8600гт-то, след като откаже да тръгне компютъра, дори и да я извадя пак не тръгва, първо от контакта вадя кабела 30 сек и тогава чак...

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Нед 28 сеп 2008 7:28

късо съединение ......

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 28 сеп 2008 12:42

Tyan написа:късо съединение ......

Мда ;) Или слабо захранване и просто му сработва защитата ;) Имаш два варианта на действие - пробваш с по-читаво захранване или пробваш твоята видоекарта на друго ПЦ. Номера е все пак да хванеш кое точно е скапаното. Ако картата работи на друг комп, а на твоя дори и с ново захранване не тръгва - тогава проблема е в слота(дъното), ако и на друго ПЦ не пали картата - намираш продавача и му я пращаш да си оправя ;) щом е нова, би трябвало да има гаранция...

И съвет от мен - не си купувай нищо Axel :idea: Не си струва спестените 5-10$, абсолютно некачествена изработка...

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Нед 28 сеп 2008 17:41

Дам, съгласен съм за Axle, въобще не обърнах внимание на кой е.
А днес ново двайсе, 500гб хдд изгоря. Нещо май захранването се ебава сериозно с мен и ще се ядосам скоро...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”