Мрежа Desktop PC, рутер, Лаптоп?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 26 сеп 2008 12:42

Пробвай от центъра за мрежи и споделяне на вистата, "инсталиране на връзка или мрежа" в лява се намира и следвай стъпките. Ще ти направи мрежата и ще ти запише настройките на флаш памет. Отиваш на другия комп с флашката и като излезне прозореца за автоматично изпълнение има меню създаване на мрежа. Натискаш и готово.
Вчера това го правих за 3 минути работа е, но моите и двата компютъра са с виста, но пък в съветника докато създавах мрежата пишеше че другите компютри трябва да са или с виста или с ХР.
Пиши какво е станало.

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Пет 26 сеп 2008 14:33

Не става момчета. :?
Значи правя го тва с Connection Wizzard-a, прави ми някаква мрежа на десктопа, запазвам файлчето на една флашка, пускам го на лаптопа и той ми казва, че неможе да направи тази мрежа защото кабелът е изключен. Лаптопа търси кабелна връзка а тя е wireless към рутера. Интересното е, че рутера ги вижда и двата компютъра и има пинг помежду им.... :roll:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 26 сеп 2008 16:35

Забрани лан картата и тогава ще работи само с безжичната.
И пусни да направиш мрежата на компютъра с виста. Требе да стане бах мааму!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 27 сеп 2008 9:31

emohrisstov написа:Не става момчета. :?
Значи правя го тва с Connection Wizzard-a, прави ми някаква мрежа на десктопа, запазвам файлчето на една флашка, пускам го на лаптопа и той ми казва, че неможе да направи тази мрежа защото кабелът е изключен. Лаптопа търси кабелна връзка а тя е wireless към рутера. Интересното е, че рутера ги вижда и двата компютъра и има пинг помежду им.... :roll:
Не го правиш като хората, никаква флашка и файлове не ти трябват. Просто трябва да пуснеш *бания file sharing на ОСа

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Пон 29 сеп 2008 14:16

И аз имам същия проблем при горе-долу същата ситуация. Рутер, две РС с ХР, вързани към него с кабели и лаптоп с Vista по WiFi. Махнал съм стените, разрешил съм всичко, шернал съм навсякъде по една директория, но въпреки това лаптопа не вижда нищо освен себе си. Иначе РС-тата се виждат, виждат и лаптопа, но не могат да влязат в него.
Има нещо гнило с тази Vista май, но не мога да разбера какво. Давайте идеи моля!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 29 сеп 2008 20:21

GVG написа:И аз имам същия проблем при горе-долу същата ситуация. Рутер, две РС с ХР, вързани към него с кабели и лаптоп с Vista по WiFi. Махнал съм стените, разрешил съм всичко, шернал съм навсякъде по една директория, но въпреки това лаптопа не вижда нищо освен себе си. Иначе РС-тата се виждат, виждат и лаптопа, но не могат да влязат в него.
Има нещо гнило с тази Vista май, но не мога да разбера какво. Давайте идеи моля!

Отваряш центъра за мрежи и споделяне и в прозореца цъкаш да включиш "откриване на мрежа, споделяне на файлове, споделяне на публична папка, споделяне защитено с парола", ако имаш принтер включи и неговото споделяне.
При мен се видяха двете РС-та след като ги включих тия неща.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”