Странен проблем с лаптоп Asus

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Странен проблем с лаптоп Asus

Мнениеот DJ_TOLYO » Пон 26 яну 2009 12:45

Занимавам се с компютри от доста време, не съм специалист, но съм в час. Десега такъв проблем не бях виждал. Става въпрос за лаптоп Asus X50z. Проблема е следния. Имаме WiFi рутер, лаптопа си дърпа нетче от него и всичко е нормално докато лаптопа е закачен към захранване. Когато го откача от захранване и остане на батерия нета започва да кляка. Прекъсва, губи се, не зарежда страници, скайпа кляка. Когато черпи нет по Lan няма проблем независимо дали е на батерия или на захранване. Търсих да не би да има някакви настройки за икономисване на енергия - няма. Някой да е срещал нещо подобно и да има някаква идея? Дали е някакъв бъг или е хардуерен проблем?

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Re: Странен проблем с лаптоп Asus

Мнениеот Ivailo » Пон 26 яну 2009 12:50

Отиди в device manager-а, на съответната карта десен бутон -> properties, после таб Advanced и търси някъде за power saving или нещо от сорта.. Ако е включено го изключваш.. Не мога да кажа точно кое да гледаш, защото на служебната кочина нямам wifi..
Но гаранция е нещо от това, просто като изключиш захранването минава на някъв профил да харчи по-малко точец, да държи повече батерия..

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Пон 26 яну 2009 12:53

Виж в Device Manager в Advanced-таба на безжичния адаптер кви настройки има, като например Roaming Aggressiveness, Throughput Enhancement и Transmit Power... сложи ги на най-големите им стойности. И това да го направиш, когато ти е на батерия. Дано помогне. Другото е в софта, който си идва с мрежовия драйвер.

Потребителски аватар
feersum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feersum » Пон 26 яну 2009 13:28

DJ_TOLYO, колегите по-горе са прави.
Имам лаптоп ASUS, WIFI-то гълта страшно много батерия. Вероятно е проблем на wifi модулите на ASUS като цяло. Изключи всички опции за икономисване на батерията. Ще издържа малко по-малко батерията, но няма да имаш проблеми с безжичния нет.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 26 яну 2009 14:34

Напълно възможно да е от power management-а. При мен обаче стана само със софтуер на производителя. Така, че ако настройките в уиндоус не помогнат потърси софтуер на сайта на Asus. Производителите нарочно правят нови power галимации поддържани само от техния софт. :evil:

nnenov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nnenov » Пон 26 яну 2009 15:12

Ако си с Виста, отиди на power options, после на power plan-а който ползваш му натисни change power settings, после change advanced power settings, там трябва да имаш поле с настройките на wifi адаптера ти спрямо това дали си на ток или на батерия. Цъкни му като си на батерия да си на maximum performance.

Това би трябвало да ти реши проблема.

Кажи дали си се оправил.

Н

Последна промяна от nnenov на Пон 26 яну 2009 15:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DJ_TOLYO

Мнениеот DJ_TOLYO » Пон 26 яну 2009 15:16

Благодаря за помощта колеги. Лаптопа е на сестра ми, като отида по-късно ще пробвам и ще кажа кво е станало. Отново благодаря на всички!!! love.vwcluborg

Потребителски аватар
DJ_TOLYO

Мнениеот DJ_TOLYO » Пон 26 яну 2009 19:04

Промених опцията за Power mangment на мрежовия адаптер от Normal на Off и сега е пушка! Отново благодаря на всички колеги, които се отзоваха!!! :)

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 26 яну 2009 19:18

и аз имам такова лаптопче....при мен е още по-интересен проблема...изкача ми син екран само и единствено като слушам от тубето точно определен файл на една песен....същата песен от друг файл си я просвирва без проблем...след първия син екран ми излиза СМАРТ аларма за проблем в твърдия диск при всяко стартиране...

nnenov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nnenov » Пон 26 яну 2009 19:58

Да не е някаква вуду песента? :wink:

Бих си ъпдейтнал аудио и видео драйвърите...

Потребителски аватар
zdravko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdravko » Вто 27 яну 2009 7:49

silent написа:...след първия син екран ми излиза СМАРТ аларма за проблем в твърдия диск при всяко стартиране...

Аз бих си архивирал инфото незабавно! Диска е тръгнал към един по-добър свят от който връщане назад няма...

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Вто 27 яну 2009 9:21

За съжаление наистина дискът е тръгнал...

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 27 яну 2009 9:58

Винаги има вероятност диска да замине. Дори и да не е тръгнал, може много бързо да завие в грешна посока и повече да не открие вярната. При важно инфо бекъпа е винаги задължителен.

nnenov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nnenov » Вто 27 яну 2009 10:40

Можеш да опиташ да пуснеш програмата spinrite, в много случаи успява и "оправя" дискове които са тръгнали към небитието, даже връща от там...

Общо взето стартира се от ЦД или УСБ и сектор по сектор препрочита и презаписва цялата информация всичко това на ниско ниво. Секторите които не му харесат ги мести на друго място и ги маркира като неизползваеми.

Грохнали дискове ги оправя и работят още години. Това разбира се ако говорим за дефекти по магнитните повърхности. Ако е нещо по електрониката или по главите, работата става друга.

По торентите трябва да я има.

Дано да те спаси и тебе.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 27 яну 2009 11:27

DJ_TOLYO написа:...

Ако все пак искаш да си е на 'икономичен' режим за батерията, можеш да пробваш с Ekahau Wireless Utility :idea:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”