Имам проблем с Плейстейшън 1-моля за помощ

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Имам проблем с Плейстейшън 1-моля за помощ

Мнениеот m2595 » Пет 05 юни 2009 22:35

Може да ви се стори тъпо, но става въпрос за моя Playstation 1(правоъгълния, не заобленичкия). Имам го от 12 години. :screwy След като стоя около 5 години в една кутия без да е използван, реших да го пусна вчера и да си припомня старите времена така да се каже. Намерих си и дисковете(някои от тях не бяха в много добро състояние), взех един по-запазен и пуснах Стейшъна. Само че след като се появи логото на Playstation, играта замръзна. Рестартирах-пак същото. Още няколко пъти пробвах-нъцки. Разглобих го и го почистих-пак не щеше. :( Пробвах с други дискове. Беше малко по-добре-игрите уж тръгваха, но се стигаше до Loading.. и пак замръзваха(а докато се опитваше да зарежда издаваше някакво щракане, диска спираше и отново тръгваше).
Та, може да ви се стори тъпо, ама как мога да го поправя? Кое да огледам на първо време? Да вярвам ли на тея работи дето ги пише в нета, че в такива случаи трябвало да се обърне наобратно или настрани, за да се оправи? :roll: Дали четеца е виновникът?
Надявам се някой да ми помогне. Благодаря много.:bowdown

П.П: Моля, само не пишете коментари от сорта: "За кво ти е тоз дъртия Плейстейшън, нали има компютри и всякакви конзоли вече". Машинката доста години си ме слушаше и искам да си я запазя в работещо състояние.

Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Re: Имам проблем с Плейстейшън 1-моля за помощ

Мнениеот m2595 » Съб 06 юни 2009 15:03

Оправих го. Един приятел ми намери друг Плейстейшън, имаше някакви повреди, но ел.моторчето дето върти дисковете и четеца бяха в много добро състояние. Сложих ги на моя Плейстейшън и сега е като нов. Така че може да :lock:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”