Matematiks написа:Земи компресора аз ще ти кажа как да си направиш перфектен пясъкоструй,елемтарно е и много просто. Копнато е от един колега Японец
Ако можеш снимай го ве колега. Аз това което съм виждал в бриколажа и на снимки в нета мяза малко на старите бояджийски пистолети, на които баката за боята им е отдолу. Цените им не са скъпи - 60-70лв. Вярно любителска работа е, ама няма да перкам с него по 25 часа в денонощието. Требе ми най-вече за сваляне на боя и ръжда и почистване на повърхности, на труднодостъпни места. За водоструйката ми е чудно къв е тоя пясъкоструй там !?!? Воден ли? или въздушен?!?!. Затова питам дали някой е ползват евентуално и такъв, но е по-скъп- 138лв...
Иначе за компресора - колкото повече, толкова повече. Като е по-голяма бутилката и главата, ще могат даже едновременно, да перкат на въздут 2-3 инструмента

Ако има място в гаража, или някъде наблизо да не вдига много аларма поне 100литра бутилка минимум. И електромотора требе да е як, че да може да помпи под налягане. Абе всичко требе да си е грамотно сметнато и сделано.