Полях лаптопа с бира - 600 лв ремонта
- Lion_Heart
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Полях лаптопа с бира - 600 лв ремонта
Случва се,не се ядосвай...
- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Полях лаптопа с бира
gubaku написа:Аз съм поливал на жена ми стария лаптоп с вино. Резултата беше че клажиатурата отказа (само определени бутони) и във всички сервизи ми казваха че клавиатурата е заминала и трябва да се смени, но тъй като лаптопа беше куче марка на 2 години нова клавиатура просто нямаше откъде да се намери. Пробвах да му сложа външна, но проблема беше, че дори и да има външна клавиатура вградената продължва да работи и бъгва всичко понеже някои бутони стояха постоянно натиснати - да речем "а" и съответно не можеш да напишеш нищо никъде защото "а"то е постоянно натиснато. И така лаптопа в шкафа, купихме нов и всички доволни! Една вечер обаче нещо не ми се спеше и реших да го разглобя, изкарах клавиатурата, махнах всичките копчета, разтворих всичките 3-4 слоя които има клавиатурата, почистих всичко с малко спиртче и воала - всички си работеше идеално. Операцията ми отне около 4 часа (все пак след като я разглобих трябваше да я злгобя - бутон по бутон и под всеки бутон две пластинки...) Извода беше, че явно по сервизите не им се е занимавало да го правят тва нещо и затова вдигаха рамена!
Клавиатурата от лаптопа се отвърта и му се откача лентовия кабел, после пак се завъра клавиатурата и си готов да ползваш друга с кабел или безжина.
- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vizor написа:трябвало е веднага да го обърнеш на другата страна за да изтече всичко де що е имало у него
ремонт 600лв.. е малко несериозно..
щастлив лаптоп.. нещастен собственик ;(
Цените на дъната в повечето случай започват от 200$ та нагоре. На въпросната бирена клавиатура всяко едно копче е залепнало, дори копчето за отваряне на капака на лаптопа залепва. Всички капаци отдолу за достъп до дъното също залепват. Така залята клавиатура ще отнеме доста време да се забърше старателно, а шанаса да работят всички копчета е малък. Една клавиатура струва около 80 лева, 20 лева е смяната. Монтаж на дъно около 50 лева, дори е повече. Доставната цена, без надценка, на такова дъно е 190€ без ДДС.
Не знам кое му е несериозното, нещата са повече от сериозни, за нещастие.
дани е много прав ако се сметнат цените излиза много скъпо а лично аз съм правил не един и два компира при него и не се съмнявам нито в думите му нито във възможностите му 

- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Те заради бирата и кафето с жената си купихме тошиби бизнес клас с защита от поливане и защита от удари!Тествани и 2те и на 2та лапа работят 

- galaboff
- Автомобил:
- Двигател:
amikus написа:Те заради бирата и кафето с жената си купихме тошиби бизнес клас с защита от поливане и защита от удари!Тествани и 2те и на 2та лапа работят
вместо всеки друг лаптоп и силиконово покривало (скин) за клавиатура за 1-2 долара от ибей....
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Скинове па перки отдолу и незнамсиквоси още той стана като настолен.
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
Боже какви са тези ваште лапове? Моя е ХП компакт нц 6000 и коповете му отдоло са с гумирани жажи и вода съм лу лишвал и кайве и не ма спирка, работи си.
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
Не разбрах какъв точно е лаптопа и какво му е на дъното?
Клавиатура се прави,и писти се рисуват принципно. И дъно се прави.
Клавиатура се прави,и писти се рисуват принципно. И дъно се прави.
- Gal
Бай Семо написа:Боже какви са тези ваште лапове? Моя е ХП компакт нц 6000 и коповете му отдоло са с гумирани жажи и вода съм лу лишвал и кайве и не ма спирка, работи си.
Щото е бил една торба пари като нов

- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
Gal написа:Бай Семо написа:Боже какви са тези ваште лапове? Моя е ХП компакт нц 6000 и коповете му отдоло са с гумирани жажи и вода съм лу лишвал и кайве и не ма спирка, работи си.
може би аз го купих за 40 франка ... демек 52лв такаче да ти кажа ли мн съм доволен

- Gal
Бай Семо написа:Gal написа:Бай Семо написа:Боже какви са тези ваште лапове? Моя е ХП компакт нц 6000 и коповете му отдоло са с гумирани жажи и вода съм лу лишвал и кайве и не ма спирка, работи си.
може би аз го купих за 40 франка ... демек 52лв такаче да ти кажа ли мн съм доволен
За тва трябва да ти дават пари вече да го вземеш, но е БИЛ скъп като нов-т.е. има разлика в качеството на вложените компоненти и материали.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”