нещо полезно за притежателите на всички предплатени карти

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Re: нещо полезно за притежателите на всички предплатени карти

Мнениеот Layer » Пет 13 ное 2009 10:53

AmW написа:А до кога са сроковете за регистриране, защото леко не съм в БГ за момента и не искам да ми отиде номера който пазя от 6-7 години :/

Layer написа: Крайният срок за регистрация е 31.12.2009.

между другото и в Гърция в момента е същото положение, не си мислете ,че само ние сме прекарани и нашите полицай правят нещо за измамите.

Потребителски аватар
vwivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwivan » Пет 13 ное 2009 18:00

При регистрация необходимо ли е да носят сим картите в М-Тел или само лична карта?

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Вто 24 ное 2009 0:07

vwivan написа:При регистрация необходимо ли е да носят сим картите в М-Тел или само лична карта?

И сим картите, иначе няма как да знаят че ти ги ползваш, не че неможе да я вземеш от телефона на някой и да я занесеш само за регистрацията, но такива са им изискванията, лично видях в един магазин на мтел как поискаха картите на четирима клиенти.. а тези като мен които не си носеха сим картата не ги огря :D

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 24 ное 2009 11:18

Да не си мислите, че ще хванат тогава пък някой измамник като се регистрира с ЕГН. :lol: То и без да е регистрирана може да се проследява ама като им плащат как ще я проследят. Случката е от това лято. Звънят някакви да тормозят баба ми. Много възпитани "инспектори от полицията" да и разправят как наша роднина направила ПТП в Гърция и убила някакво циганче. Трябвало де са плати, за да не лежи в затвора. Интересно от къде знаят точни имена, факти и т.н.. Всичко необходимо. И от там се почва една. Първо докато и обясним, че са измамниците. После звъним на тоя "инспектор" да му занесем парите ... :lol: Явно се усеща и гаси телефона за 10-20 минути. После звъним на полицията. Казвам му номера и т.н.. После тоя си включва телефона и интересно как говори цели 2 дни от него непрекъснато без да го хванат, а имат реална възможност. И накрая му писна защото го тормозих аз посред нощите с едни благи обаждания. :censored: :censored :drunk Отгоре на всичко вместо да го хванат. Въпросния индивид разправяше как ми знаел адреса и щял да праща хората "инспектори" при мене ако не спра да го тормозя. mhihi Та циганин или не. Личеше си че е някакъв много културен и изпечен. Отделно техниката дето имаха и се обаждаше един и същи човек винаги с различен глас. Отделно записващата техника, която пък се познава веднага. Та няма да се очудя същите тия да си имат и нещо общо с МВР. Кой кого ще хване не ми е ясно само. mhihi Най-много да збарат някое лапе дето се е обадило за бомба в училище, за да се измъкне от класна работа. И после ще се фукат по телевизията какъв голям ефект имала тая регистрация. mhihi :bowdown :cop :049:
Та като излизам след такава регистрация им казвам ... :censored: Да не говорим пък как заблуждават хората да минавали на абонаментни планове, щото видиш ли вече нямало смисъл да си на предплатена. Как да им обясниш, че не говориш по телефон на такива и за това си с предплатена. Та май всичкото това се прави в интерес на операторите за набиране на повече договори покрай разгара на кризата. :Mr Green Fun :censored:

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Вто 24 ное 2009 21:32

Естествено е че могат да те видят къде си с точност до няколко дестеки метра...първо се вижда в коя клетка си и после те "позиционират" :lol: За сведение има от най-елементарните програми за windows mobile които се ориентират по клетката къде си и всеки може да те види на картата.. примерно на гугъл google maps.. имам gps ако не е включен програмата пак ми казва с точност до няколко стотин метра къде съм.. по клетката те виждат, така че, щом такива "екстри" са достъпни за широко ползване, вие преценете реално какви са възможностите и как могат да те намерят веднага, регистрирана карта или не, все тая идват и те хващат, така че това регистриране на карти е за събиране на данни но легално, независимо с каква цел, дали ще ти пращат оферти на които не можеш да устоиш :lol: , същото е като в интернет, имат ти мейла и те почват с оферти влезеш ли в списъка им :lol: .
Спам с една дума ни чака :banana

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 24 ное 2009 22:09

pit написа:Естествено е че могат да те видят къде си с точност до няколко дестеки метра...първо се вижда в коя клетка си и после те "позиционират" :lol: За сведение има от най-елементарните програми за windows mobile които се ориентират по клетката къде си и всеки може да те види на картата.. примерно на гугъл google maps.. имам gps ако не е включен програмата пак ми казва с точност до няколко стотин метра къде съм.. по клетката те виждат, така че, щом такива "екстри" са достъпни за широко ползване, вие преценете реално какви са възможностите и как могат да те намерят веднага, регистрирана карта или не, все тая идват и те хващат, така че това регистриране на карти е за събиране на данни но легално, независимо с каква цел, дали ще ти пращат оферти на които не можеш да устоиш :lol: , същото е като в интернет, имат ти мейла и те почват с оферти влезеш ли в списъка им :lol: .

ще споделиш ли как точно може да се намери даден номер къде е ?

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 24 ное 2009 22:34

pit написа:Естествено е че могат да те видят къде си с точност до няколко дестеки метра...първо се вижда в коя клетка си и после те "позиционират" :lol: За сведение има от най-елементарните програми за windows mobile които се ориентират по клетката къде си и всеки може да те види на картата.. примерно на гугъл google maps.. имам gps ако не е включен програмата пак ми казва с точност до няколко стотин метра къде съм.. по клетката те виждат, така че, щом такива "екстри" са достъпни за широко ползване, вие преценете реално какви са възможностите и как могат да те намерят веднага, регистрирана карта или не, все тая идват и те хващат, така че това регистриране на карти е за събиране на данни но легално, независимо с каква цел, дали ще ти пращат оферти на които не можеш да устоиш :lol: , същото е като в интернет, имат ти мейла и те почват с оферти влезеш ли в списъка им :lol: .

Ти убеден ли си в това, което казваш? Има подобни програми, които да ти кажат ТИ къде си, но са базирани на gps/a-gps. Но някой да ти се обади и ти да разбереш къде е той с точност до 10 метра - дълбоко ме съмнява, че има такива неща за широко ползване, поправи ме ако греша. Ще ми е интересно да споделиш малко повече.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 25 ное 2009 0:44

За такива програми и аз не знам ама, че от службите на бул. Черни Връх могат да те намерят за секунди съм сигурен.
Даже са го изпробвали вече отдавна върху един приятел в София сред тълпа дори с изключен телефон и в движение с кола. Та който искат да си го хванат си го хващат и без регистрация за .... . mhihi

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Сря 25 ное 2009 0:59

black` написа:За такива програми и аз не знам ама, че от службите на бул. Черни Връх могат да те намерят за секунди съм сигурен.
Даже са го изпробвали вече отдавна върху един приятел в София сред тълпа дори с изключен телефон и в движение с кола. Та който искат да си го хванат си го хващат и без регистрация за .... . mhihi

това да , но аз да мога да локализирам някой ... невъзможно е

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 25 ное 2009 1:07

няма невъзможни неща.Питаш в неподходящият форум :wink:

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Сря 25 ное 2009 1:24

LILO&STICH написа:няма невъзможни неща.Питаш в неподходящият форум :wink:

Тъй като форума е за взаимопомощ , би ли ме уведомил (било то на ЛС) къде да попитам как мога да открия къде се намира даден номер? примерно като ти напиша номера , да разбера от къде спамиш в този момент ?

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Сря 25 ное 2009 1:39

LILO&STICH написа:няма невъзможни неща.Питаш в неподходящият форум :wink:

Точно така, това че аз или ти не знаем, не значи че не съществува...

За програмата говоря примерно за google maps за windows mobile , имам dps но ми е изключен, когато пусна програмата,той се включва но тъй-като съм вътре в сградата, не хваща сигнал от спътниците..тогава идва ред на gsm клетките, по тях се позиционира къде с енамира даден номер, на картата ми показва къде съм с точност от няколко стотин метра, ето скрийн..
Изображение
вижте жълтата лента "Вашето местоположение с точност до 1200 метра.." през сградата се пресичат две клетки и когато се местя и точността е различна. Горе в програмата синята лента: "Търсят се gps сателити" , но нищо не намира, а и ако това беше от gps координатите, точността щеше да е 10-20 метра, ето и от gps-a скрийн,
Изображение
вижте как около синята точка няма окръжност на предполагаеми координати, за разлика от екрана горе позициониран през клетката.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 25 ное 2009 2:10

pit написа:За програмата говоря примерно за google maps за windows mobile , имам dps но ми е изключен

Нещо криво съм те разбрал, аз мислех, че казваш да намериш местоположението на ДРУГ, а не на себе си. За принципно можене - може, службите го правят. Ставаше дума аз да открия къде е някой в момента.

Впрочем един колега си написа набързо една програмка за hero-то и ако някой му го открадне и е толкова глупав да го държи пуснат той със смс активира приложението и то почва да му връща къде е телефона му в момента, с кои номера говори и т.н. :mrgreen:

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Сря 25 ное 2009 2:15

доколкото разбирам ... включвам си ГПС-а и не трябва да ми показва къде съм...
колега , тва няма нищо общо с откриването на даден номер , който може да е с апарат от преди 10 години...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”