Гаранция на таблет

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Гаранция на таблет

Мнениеот levonik » Пет 01 яну 2010 12:53

Честита, здрава и безаварийна 2010 година!
Миналата вече година купих на една от щерките таблет. Е, взе,че се развали. Направих рекламация във фирмата, а онези ми развиха теорията, че това било консуматив като мишката и имало само 6 месеца гаранция. Аз поспорих, че го представят при принтери и скенери, а те имат нормалната европейска гаранция от 24 месеца. Вбесих се, но служителката все пак го взе за опит за ремонтиране, а аз се заядох, че ще намеря доказателство, че таблетите не са консуматив.
Имам още един коз - имаме още един таблет, който също се повреди и фирмата като не можа да го ремонтира го подмени с нов с 12 месечна гаранция. Не ми се сблъскват обаче двете фирми.
Моля помагайте да си изясня положението преди намесата на защита на потребителите!

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Re: Гаранция на таблет

Мнениеот mely » Пет 01 яну 2010 20:14

Колега ,прав си .Гаранцията може и да е 1час /търговската гаранция/ но срока за рекламация е 24 месеца па макар да е фенерче за 0.80лв от магазина за 1 лв Дано да имаш финансов документ. Вариантите са
1.Връщат парите
2.Дават нов
3.Отремонтират
Сега те решават ноооооооооо ако го вземат за ремонт след 30 календарни дни ако не са готовииииии
решаваш ти
1Връщат парите
2.Дават нов
3.Избираш си друга стока и не на последно място....... им теглиш една.... след като са спазили една от горните три точки.Пак казвам Прав си -не е консуматив.

Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Re: Гаранция на таблет

Мнениеот levonik » Пет 01 яну 2010 23:03

Всичко си имам! Благодаря!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”