имам лаптоп fujitsu siemens amilo LI 1718 раборещ с windows vista та въпросът ми е защо всеки път като излеза от мозила и после я стартирам пак ми излиза това съобщение
Firefox is already running, but is not responding. To open a new window, you must first close the existing Firefox process, or restart your system.
да не би да има вирус или нещо друго неразбирам нищо от компютри
въпрос относно мозила
- avanto
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос относно мозила
И на мен ми се е случвало същото. Само, че се получава, когато затворя мозилата и после веднага я стартирам. Ако се изчака 5-6 секунди след като я затвориш и пак я стартираш всичко е наред. Според мен е някакъв бъг на програмата. Пробвай с последната версия или дай на твоята да се ъпдейтне, ако има нужда.
Колега не е вирус. Аз съм с Linux, на който няма вируси, а ми се случва същото. В такива случаи затварям Mozilla и я отварям пак. Колегата е прав, че се случва, когато я затвориш и отвориш бързо. Просто Mozilla е прецакана....
- kriso_g
- Автомобил: MK4 1.8T
- Двигател: AUM
На мен също ми се случва доста често напоследък това..с уиндоус 7 съм и след като ми покаже това,просто отварям и затварям веднага internet explorer и след това мозилата се отваря без проблем 

- BOCOO
- Автомобил: golf3
- Двигател: AEE 1996
еми аз разбрах че е от програмата и какво трябва да направя
- BOCOO
имам но не го ползвам но май ще се наложи а как мога да ъпдейтна моята мозила
Ако продължаваш с Мозила, трябва като ти даде съобщението да я затвориш и отвориш, не знам как да се оправи. Linux се апдейтва сам и моята се апдейтна, от тогава не е правила така
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
при затваряне процеса не се терминира правилно - зависва или при опит за отваряне първият процес не може да spawn-не последващите процеси и при проверка мозила ти казва, че в момента работи. не е вирус, може да се каже, че е бъг на мозила.
при линукс обикновено отварям конзола и пиша: killall firefox, killall -9 firefox и я стартирам отново. ако не ви харесва firefox минете на chrome.
при 3.6 въвеждат разделяне на процесите и вече firefox няма да е само един а няколко процеса и това зависване би трябвало да не пречи стартиране на нов процес
при линукс обикновено отварям конзола и пиша: killall firefox, killall -9 firefox и я стартирам отново. ако не ви харесва firefox минете на chrome.
при 3.6 въвеждат разделяне на процесите и вече firefox няма да е само един а няколко процеса и това зависване би трябвало да не пречи стартиране на нов процес
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
колегата по-горе е обяснил перфектно само да добавя при мен аз съм с свин 7 ся и винаги като стане цакам пак ако пак излезне още веднъж и се оправя, явно е нещо като увисване и така се оправя при мен или ако не стане спирай от процесите
- BOCOO
сега пък се оправи само и все пак благодаря на отзовалите се може да се заключва темата
можеш да си update-неш мозилата от тук: http://www.mozilla-europe.org/bg/firefox/
можеш да ползваш гугъл хром
(на мен ми е доста лекичка и зарежда по-бързо от лисицата) скоро и ОС ще е гугълска, очаквам в скоро време гугъл телевизия, гугъл месинджър, гугъл смартфони, гугъл автомобили и гугъл дрехи, гугъл храна, гугъл данък и всичко където има някаква пазарна нишичка за гугъл 

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
assd написа:можеш да ползваш гугъл хром(на мен ми е доста лекичка и зарежда по-бързо от лисицата) скоро и ОС ще е гугълска, очаквам в скоро време гугъл телевизия, гугъл месинджър, гугъл смартфони, гугъл автомобили и гугъл дрехи, гугъл храна, гугъл данък и всичко където има някаква пазарна нишичка за гугъл
chrome е добър браузър но има дребни недостатъци, които чакам да ги отстранят. до тогава винаги си държа един firefox за интернет банкиране и сертификати

chromium / chrome OS = ubuntu linux base + chromium browser. даже имам компилиран usb image, ако някой иска да си го направи на флашка.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”