Голям проблем с Глобул + Продължение 30.01.2010

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
didimitrov
Автомобил:
Двигател:

Re: Голям проблем с Глобул

Мнениеот didimitrov » Вто 26 яну 2010 16:57

Проблем със сидия изпълнител:

Съдя изпълнител ми взе пералнята и телевизора, ебати схемата ебати държавата...

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 26 яну 2010 18:35

didimitrov написа:Проблем със сидия изпълнител:

Дай малко повече инфо, какво, защо. Така казано единственият коментар е "не си си платил - взели са ти ги"

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 26 яну 2010 18:40

didimitrov написа:Проблем със сидия изпълнител:

Съдя изпълнител ми взе пералнята и телевизора, ебати схемата ебати държавата...

Колега, за да дойде съдия изпълнител, би трябвало да те информират поне 2,3 дни, за да го знаеш, че може да не си вкъщи! Тоя телевизор и пералня на твое име ли се водят? Че ако не се водят на твое име нямат право да ги взимат! Поне така направиха на познат който имаше да дава пари на банката! Но за да ти вземат толкова неща, явно имаш доста пари да даваш. Дай нанас по-добра информация щото има много хора във форума който се инетерсуваме за тези неща, да знаем какво ни учаква и как да се защитиме!

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Голям проблем с Глобул + Продължение 30.01.2010

Мнениеот snickers_ » Съб 30 яну 2010 18:53

Така дойде писмо от някакви посредници не ги нзам кви са баща ми само ми звънна да ми акже че е дошло и тука идва въпроса
Писмото е пристигнало да речем тея дни а е пуснато декември и крайния срок е бил 31/12/2009
Кво стаа в случая от 17-ти януари вече имам нещо на мое име и то е кола ма не се прибирам дома как ше ме намерят ?

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Сря 24 фев 2010 14:31

Колега какво стана с проблема ти към глобул?

Да споделя и аз какво ми се случи:
Имах карта на глобул с изтичащ срок на договора - края на януари. В края на декември реших да пусна молба (едномесечно предизвестие) за прекратяване на договора, но в магазин на глобул и в магазин на германос ме увериха, че не е необходимо, само 1-2 дена преди изтичане на договора да отида и да го спра. Ако пък исках тогава още да го прекратя трябвало да платя неустойка 10.80 за последния месец (в договора ми пише такса 5лв).
Тогава не го направих, а междувремено не бях плащал последните 2 сметки и картата беше спряна двустранно. Тъй като беше спрян двустранно реших, че ще ми го прекартят и съм забравил за случая. И така сетих се началото на февруари и отидох в глобул - попитах дали имам задължения (казаха 14лв - неплатените сметки). Платих ги и ме попитаха дали искам да си възстановя номера понеже е прекратен - аз отказах.

Вчера ми идва писмо от някаква фирма за събирания на вземанията, че дължа 114лв на глобул и да ги платя в 5 дневен срок :screwy . От глобул не са ми пращали никаква фактура. Звъннах на оператор и установих, че договора е подновен за още една година и само след 4-5 дни е прекратен и дължа неустойка.

Въпроса е мога ли да си търся правата, че са подновили договора без да ми предоставят услугата т.е. картата е двустранно спряна. И ако не съм в правото си защо неустойката не е върху размера на таксата, за която съм подписал договор, а на по висока.

Давайте идей ще има ли ефект от жалба до КЗП?

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Сря 24 фев 2010 16:47

На какво интересно четиво попаднах днес, точно за Глобул
http://razkritia.com/%d0%ba%d0%b0%d0%ba ... %82%d0%b5/

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 24 фев 2010 23:23

Luciano написа:На какво интересно четиво попаднах днес, точно за Глобул
http://razkritia.com/%d0%ba%d0%b0%d0%ba ... %82%d0%b5/

Това звучи толкова несериозно, че дори и не го дочетох :screwy
Как така изведнъж всички случаи на несъществуващи дългове са точно към Глобул :screwy

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”