Въпрос за рутер

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Re: Въпрос за рутер

Мнениеот lou » Вто 17 ное 2009 12:55

petarkolev написа:Искам да използвам темата на колегата, за да не пускам нова и става въпрос за почти същото.
Имам рутер Д линк, две пецета + лаптоп. Не мога да ги свържа в мрежа. Минавам през процедурата дето прави Create small home or office net ли какво там беше и после ми излиза съобщение, че са недостъпни от кой да е като пробвам. Дали от рутера има нещо за сетване или уиндоуса нещо се бъзика? Благодаря за отговорите предварително.

Хм какъв модел ти е рутера :?: И сигурно не правиш нещо както трябва затова става така :)

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 12 мар 2010 20:55

Колеги може ли да си купя този рутер от темата и да го ползвам да пусна нет на настолен комп и на лаптоп-аз съм със БТК ADSL

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Пет 12 мар 2010 21:39

Tyan написа:не ти върши работа ...дори да подкараш джаджата като access point ще трябва друго устройство преди това да направи НАТ между външната мрежа на доставчикът ти и твоята вътрешна мрежа ...тук устройството рутира между LTN с АДСЛ и LAN с Ethernet интерфейс .... на теб ти трябва WAN с Ethernet вместо LTN с АДСЛ
.... а и не е 100 % сигурно че може да го ползваш като аксес поинт ...ако не знаеш паролите за достъп до конфигурационният интерфейс на устройството ..още по зле :)

С две думи колега не става

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Съб 13 мар 2010 1:46

Отговора на Tyan се отнася за моя случай, като съм с кабелен нет, не за въпроса на колегата Matematiks :wink:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 13 мар 2010 7:09

Matematiks написа:Колеги може ли да си купя този рутер от темата и да го ползвам да пусна нет на настолен комп и на лаптоп-аз съм със БТК ADSL

:gruebel :gruebel :gruebel

Трябва ми за да имам нет на два компа в къщи без да прокарвам кабели че единия ми е в гаража :banghead: а другият на 3-я етаж :обичам ви

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Съб 13 мар 2010 8:49

Точно тоя длинк е от най-големите боклуци на земята още повече че е discontinued от 2 години смисъл няма нов фирмуер за него вече.А дали ще може безжично да стане зависи от това къде ти е гаража и дали има пряка видимиост между рутера и гаража или обратно незнам къде ти влиза нета основно.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 13 мар 2010 9:15

гаража ми е в двора,и мисля да забия там рутера.а безжичната връзка ще е на 3-я етаж-20-30 метра,има пряка видимопст ако не се проят стените.В сми няма да застана с лапатопа на покрива mhihi :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”