Много моля за малко информация по въпроса,поради ъпгрейд на видеокартата(оказва се,че новите модели,примерно 5-та серия на АТИ нямат s-video изход) се оказа,че няма да мога да гледам .avi-та свалени от мрежата чрез компютъра на телевизора.Едно от решенията,може би най-елегантното(другите решения са закупване на преходник dvi-vga-s-video-някой да знае къде продават и дали ще работи или закупуване на 10 м HDMI кабел) е покупката на DVD плейър за гледане на въпросните .avi.
Та дайте съвет какво DVD да взема по следните параметри-да плейва .avi(divx) без проблеми,да може да чете .srt и .sub формати на субтитрите,да може да се регулира размера на въпросните субтитри до поносимо ниво,да има USB вход т.е. да чете флашка,по възможност да ъпскейлва до 1080 i/p,да чете .аvi с по-голяма резолюция,HDMI изход е предимство,може и да е само с компонентен.
Та има ли такова DVD,че се вкарах в голям филм(без субтитри :default ) с ъпгрейда на видеокартата ми.
Телевизора ми е Samsung 40A656.
Съвет за покупка на DVD за гледане на .avi
- onion
- R.I.P
- Автомобил: Passat B3 1800 mono
- Двигател: ABS 92
Re: Съвет за покупка на DVD за гледане на .avi
Провери за преходници в Конрад. За player-a не мога да дам съвет.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
А защо трябва да е точно DVD, а не мултимедиа плеър например? Някво DVD ти е към 100 лв сигурно, дай малко отгоре и си вземи нещо с мрежов порт и усб, и не се занимавай с дискове.
Не си написал с кви пари разполагаш, но мойте фаворити са WD Live TV http://www.wdc.com/de/products/products.asp?driveid=735 или Xtreamer http://www.xtreamer.net/
Не си написал с кви пари разполагаш, но мойте фаворити са WD Live TV http://www.wdc.com/de/products/products.asp?driveid=735 или Xtreamer http://www.xtreamer.net/
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
От 2 години съм с DVD Елит и нямам никакви проблеми. Има USB, качвам филма на флашката и това е, само трябва файла на субтитрите да е със същото заглавие като .avi файла. И още нещо - понякога филми над 2 гб. засичат. Цена на плеъра в момента в Метро например е около 40 лв.Чете sub и srt, можеш да променяш големината и цвета на шрифта, но пак ти казвам - за филми с високо качество трябва да питаш продавач консултантите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
zloby3400 написа:От 2 години съм с DVD Елит и нямам никакви проблеми. Има USB, качвам филма на флашката и това е, само трябва файла на субтитрите да е със същото заглавие като .avi файла. И още нещо - понякога филми над 2 гб. засичат. Цена на плеъра в момента в Метро например е около 40 лв.Чете sub и srt, можеш да променяш големината и цвета на шрифта, но пак ти казвам - за филми с високо качество трябва да питаш продавач консултантите.
Колега с кой модел на елит си?
Мойто е PV200 мисля, но досега съм пробвал 2-3 филма над 2G и не тръгват. 1,4G си вървят.

- Bordiur
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен най-добрия избор е 10 м HDMI кабел.
През PC-то можеш да си оправиш всичко.
Кодаците и видеото на компа са ти по-добри от DVD.
През PC-то можеш да си оправиш всичко.
Кодаците и видеото на компа са ти по-добри от DVD.
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Извинявам се за закъснението с което пиша,ама смених и марката на видеокартата(сега ати 5750) и операционната система( сега Win7) и все още всичко ми е ясно като в мъглив ден.В добавка за замунда съм 403 Forbidden след смяна на дъното, респ. MAC адреса и водя неравна борба с моя доставчик и съпорта на замунда.Та...вчера закупих един 10м. HDMI кабел на цена 27 лв. и реших проблема,за пръв път от две години ТВ-то ми е свързано към HD източник на сигнал,всичко е точно.Все пак продължавам да експериментирам с настройките на каталист контрол центъра за оптимални настройки.Обясняваха ми нещо за някакви кадри в секунда(24,48) които се настройвали,но не мога да намеря къде са
.
Благодаря на всички отзовали се
.

Благодаря на всички отзовали се

Последна промяна от FELIPE на Съб 05 юни 2010 14:45, променено общо 1 път.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Ей този плеър е сравнително добър, но няма ДВД, а плейва само през USB.
За HD вариант цените са малко по-дебели - около 200 лв., обаче пък има ЛАН и директно може да плейва от домашния компютър/сървър
За HD вариант цените са малко по-дебели - около 200 лв., обаче пък има ЛАН и директно може да плейва от домашния компютър/сървър
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
Marto_Polo написа:zloby3400 написа:От 2 години съм с DVD Елит и нямам никакви проблеми. Има USB, качвам филма на флашката и това е, само трябва файла на субтитрите да е със същото заглавие като .avi файла. И още нещо - понякога филми над 2 гб. засичат. Цена на плеъра в момента в Метро например е около 40 лв.Чете sub и srt, можеш да променяш големината и цвета на шрифта, но пак ти казвам - за филми с високо качество трябва да питаш продавач консултантите.
Колега с кой модел на елит си?
Мойто е PV200 мисля, но досега съм пробвал 2-3 филма над 2G и не тръгват. 1,4G си вървят.
Аз съм с PV 4000 - над 2гб. филм или не тръгва или много насича
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Само да питам на замунда форбидъна го оправих,но арена от бая време ми показва ,че е в реконструкция.И при вас ли е така?
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”